Tuesday, November 16, 2010

pendam rasa

i'm not in good mood today.. actually atie ni jenis yang suka pendam perasaan, masalah and everything...  pendam sampai kadang2 migrain bila pikirkan semua tu.. susah betul nak let it out.. and atie jugak suka seksa diri sendiri dgn x makan and then sakit.. semua coz all the problems yg atie kena tanggung.. org yg jenis suka pendam perasaan ni lama2 boleh jadi gila tau tak...


all problem atie kena solve sendiri.. and semua tu akan memakan masa.. sama juga dengan perasaan... marah, sakit hati, benci, suka, duka... semua simpan sendiri.. everytime benda ni semua terjadi, atie akan pujuk diri atie sendiri.. atie cakap kat diri atie sendiri, x pe lah.. biar je lah... it doesn't matter... see, hoe pityful nye atie ni.. semua simpan sendiri..


kadang2 atie jadi hipokrit depan org lain.. bila depan kawan2, I make myself happy even there a problem that really2 pressure me.. see, how hipokrit I'm ... bukan bermaksud nak jadi hipokrit, atie just tak nak my friend risau.. atie tau diorang care bout atie and sayang atie but atie dah x nak susahkan diorang dengan masalah atie.. cukuplah sekali dulu mereka susah sebab atie..


thanks DIN coz dulu kau selalu ada tima aku perlukan kau.. FARAH and AIDA, thanks jugak sebab korang always ada disamping aku dan cuba buat aku happy balik.. FATIN, thanks sebab bagi aku semangat masa aku tengah down sangat dulu..  DEDI and AZMA' thanks sebab sudi luangkan masa dengar masalah aku and faham keadaan aku.. aku tau masa tu korang sakit hati, marah bila semua tu terjadi kat aku tapi aku redha jugak akhirnya...  ALONG thanks sebab sokong and bagi semangat kat adik masa tu... 


ABG IJAT, nurul nak ucapkan terima kasih banyak2 kat abg coz masa hati nurul dah pecah berderai tu, abg sudi cantumkan semula hati nurul tu.. tapi nurul minta maaf, nurul tak boleh paksa diri nurul untuk mencintai org lain selain dia.. nurul mnta maaf jugak jika selama kita bersama abg x gembira coz when we are together, just nama dia je nurul sebut.. nurul minta maaf sangat2..


jangan cuba2 utk memendam rasa coz ianya hanya menyeksakan diri.. atie sendiri pernah lukakan diri sendiri coz terlampau stress dengan masalah ni semua.. atie calarkan tangan sendiri dengan pisau samapi luka2.. ada lagi gambarnya.. memang masa tu dah x pikir apa dah.. nasib baik masa tu sir adrian pandai psiko atie and then dia dapat pisau tu and terus baling dalam tasik... scroll down utk tgk pic tu..


"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

not that bad la but still hurt.. kira macam hati atie masa tu jugak la.. badly damage..

banyak dah kan atie cerita.. hurm, anyway, atie dah x macam dulu dah.. atie dah sayang diri sendiri.. dlu masa kejadian tu, berat atie turun 10 kg in just 1 week.. terer x.. huhu.. tu bukan terer, tu namanye seksa diri.. don't worry, atie dah ok sekarang... okay la.. abis cerita.. daaa...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

1 comment:

Daniela said...

ATIE..TK SGKA KITER SMA... sy pun pernah mencederakan diri..tapi dulu..sekarang saya dah insaf..rasa bersalah...dan tak menjaga kurniaan Tuhan dgn baik...skrg kiter sama2 menjaganya ye..jaga diri kita...kita kena syg diri kita...kalau tak kita siapa lagi kn atie? thanks for sharing...kita mengalami situasi yg sama..