Saturday, December 7, 2013

24 hours non stop

Hari ni memang betul2 non stop atie ke hulu ke hilir.. semalam disebabkan geram punye pasal, atie x dapat nak tido.. pagi tu dalam pukul 7 baru laa dapat lelap tapi kejap je sebab bangun buat breakfast.. menu pagi tadi, nasi lemak.. yeaaayyy, kelentung kelentang dapur bila atie masuk dapur.. dengan radio bukak kuat2... sambil masak, sambil nyanyi.. errrkkk, org tua cakap kalau nyanyi sambil masak, nanti kawin dengan orang tua !! betul ke?? jodoh itu ketentuan ilahi.. x baik percaya benda macam tu.. dulu org tua cakap macam tu sebab x nak anak dara leka nyanyi bila masak.. kang hangus lauk tu nanti.. hahaha.. ehh, apsal macam dhlari topik?? back to the story..

dah masak2 tu, tunggu la semua bangun dulu... perut dan bunyi lagu keroncong untuk atie tp x dapat nak makan lagi.. x pe2, ngap dulu durian.. atie pun dengan gagahnya bukak durian yg beli semalam.. buah yg first x memuaskan, calit rasa macam tu je.. yg kedua lagi laa.. masak lagi pun.. kerasss melengking lagi wehhh...urrggghhh, x puas hati betul... doa2 yg ketiga tu sedap laa sekali atie try bukak x boleh.. rasanya ada la dalam 20 minit mengadap durian tu.. last2, atie kemas2, masuk balik dalam plastik durian tu.. terus x de nafsu nak makan.. x boleh bukak durian punye pasal, padahal ada lg yg lain tu.. hahahaha.. perangai tidur x cukup punya pasal... hahaha... encik rindu punya pasal la x call malam td, terus geram sampai x dapat tido.. hahhhaa.. pakcik sekor ni, baling dengan durian kang...

hahaha, muka pun macam dah mintak baling durian...
dapat makan breakfast pukul 11 sebab ada pulak kawan abah datang amik laptop dia yg acik betulkan.. sembang punya sembang sampai lagu nyanyi negaraku dah perut den ni hah... adeiihhh, senak perut wehhh lambat makan...

lepas solat jumaat plak terus shot pergi tanjung sepat teman acik buat akaun RHB.. awatlaa banting ni x de RHB Bank.. x de laa kena pergi  jauh2.. yg tempat acik belajar tu pun satu.. kenapa kena buat akaun RHB.. maybank, CIMB, bank islam kan ada !! haihhh... nasib baik abah cakap kat tanjung sepat ada rhb bank.. kalau x dah pergi klang dah.. dengan jammed lagi... errgghh, x sanggup.. pegi yg dekat tanjung sepat tu lengang je.. hehehe, x yah tunggu lama2.. pekerja dia pun friendly and peramah.. bagus2.. 5 bintang atie bagi...

dah siap semua, per la cari kedai frozen sebab nak beli whipping cream... rasanya pegi sampai 6 tempat, semua x de.. bayangkan dari tanjung sepat patah ke banting.. dah x de, pegi plak giant.. haihh, memanjang dalam kereta saja... akhirnya dapat jugak whipping cream.. asalnya dah beli tapi tersalah amik cooking cream.. cehh, mengong betol atie ni... 

beriya cari whipping cream sebab nak buat durian crepe.. tiba2 terajin pulak nak buat.. lagipun adik asyik minta kakak dia yg RAJIN ni buatkan... dah lama dah adik suruh tapi baru terajin nak buat.. hahahaha... maka automatik adik kena tolong kakaknya buat durian crepe.. hahahaha.. hancur mulanya tapi dah nak last2 tu, ok laa.. cuma whipping creme adik cair.. adeiii.. asal boleh makan sudah... 

so sekarang dah penat.. next week macam rajin nak buat something for somene semperna birthday dia.. tunggu ye adik comel, nanti akak bg suprise ye... insyaallah kalau ada kelapangan dan rezeki.. amin.. 

now atie dah mengantuk sangat2.. jap lagi nak blogwalk kejap, then terus tido.. encik rindu tadi call dalam 30 minit.. tapi bercakapnye 15 minit je.. yg selebihnya senyap sebab dia terlelap.. suruh letak x nak.. last2 atie diam bagi dia terlelap, pastu atie letak phone.. kesian kredit die flow macam air kalau biar je.. love you encik rindu.. sleep tight.. ok, byee....

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

No comments: