Monday, December 5, 2016

End of The Year

Kejapnye dh hujung tahun....  last update pun bulan April.. hihi.. x sempat nk update plus malas sikit...  atie dh try install apps blogger kt hp tp problem sikit.. malas nk sakit kepala psl apps yg x boleh guna tu, uninstall la balik.. so jadinya blog pun x update then ape pun x dpt...

Dah alang2 nk hujung tahun ni, atie harap penutup tahun ni ada perkara yg menggembirakan...  and semoga next year bertambah rezeki, semakin happy and bertemu jodoh...  ececehhh...

Nak buat mcm mana, jodoh dah lari, lupa diri...  but sokay... mungkin itu takdir so kena la terima...  lgpun itu yg terbaik...

Till then...

Kalau rajin ada la lg post before end of disember... kalau x, tggu next year.. daaa...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, April 19, 2016

Jejak Kasih

The story bout 2 friends yg dah lama x jumpa and disebabkan her sister nak kawin, akhirnya berjumpalah mereka...  tapi kesian dia asyik kena bebel...  hahahaha...  jejak kasih la sgt...

The truth is, lepas keluar je dr kolej tu, igtkn nak putuskan ties dgn semua org... tapi bila fikir balik, mcm x logik plak sbb bukannya dorang ada buat salah pun... hahaha,, alaa, masa tu fikiran x brape matang lg.. jiwa remaja laa katakan...  in the end, contact jugak but not always...  coz for me, bila dh contact tu, x tau nk ckp apa...

Tapi kan there's someone yg even x contact pun, dia slalu muncul dlm mimpi...  alamak, knape ni dia asyik muncul dlm mimpi..  ada buat salah ke dgn dia smpi muncul2 dlm mimpi...  even x slalu pun tp bila dah lupa je, mesti mimpi dia balik...

X pun kan, dah terfikir pasal dia ni dlm kepala then tiba2 ada whatsapp masuk that say " hai awk?? busy?? "  and it's from her...  hahaha..  minah ni macam tau2 je tgh fikir pasal dia...  hahaha..

Then because of that dream, slalu laa igt dia even x de contact pun... hahaha..  dah macam bercinta plak...  x jumpa sampai termimpi2...  so funny but in the end it always keeps remind me psl nisa...



And mse kenduri k.izyan akhirnya dapat jugak jumpa sbb kebetulan k.izyan mntx atie inaikan dia utk kenduri kawin dia...  k.izyan ni kakak kepada nisa, so that why akan jumpa dia...  masa pergi rumah dia and bermalam kt sne utk tolong apa yg patut, atie slalu tilik dia and diri sendiri then fikir kenapa laa slalu mimpi dia...

Ye laa kan, pelik la jugak sbb slalu mimpi dia.. then lama2 I realize that sometimes org yg kita igt kita akan lupakan kita, org yg kita x nk contact dh tu laa yg akn ada je...  sebenarnya atie rasa kan atie mcm banyak terhutang budi dgn dia and mybe coz she one of a kind kot...  nisa ni lain dari kawan2 atie before this...  so even x nak igt pun, akan slalu igt...  

Maybe sbb dia lain dari yg lain, atie senang igt apa yg dia x suka, apa yg dia suka...  mse tidur kt rumah dia, atie tau dia x selesa kongsi katil dgn org lain but i know klau dh kenduri tu mmg x blh nk elok bab2 sharing ni... i know that nisa sbb sy pernah tnye awk kt melaka dlu...

Perkara yg sy paling nk igt skali mse kenduri kawin ur sis, mse mlm yg kita gelak smpi susah nk stop tu... padahal masa tu lampu dah tutup and semua org dh tidur...  entah mcm mana blh ungkit cerita lama ntah...  tapi serius ckp atie dh lama x gelak mcm tu...

Maybe coz dah lama x borak2 dgn kawan, asyik sibuk dgn kerja bagai...jadinya dh lama laa x release tension..  and SORRY sbb terlelap mse nikah... ahahahaha, sgt dasyat.. blh plak terlelap dekat atas kan padahal org kt bwh riuh2 nak akad...

Ni nak bebel ni...  jaga kesihatan, makan tu jaga... jgn mkn sembarangan, awk tu dh laa senang sakit...  kaki tu slalu pki stokin, even nk tidur pn... kaki tu klau dh sakit, jangan paksa... see, kan dah banyak bebel... hahaha..

Till we met again..  in shaa allah, ada masa, ada rezeki, panjang umur kita jumpa...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku