Saturday, April 30, 2011

di petang yang mendung

di petang yg redup.. atie dapat rasa angin yg bertiup sepoi2 bahasa menunggu masa untuk hujan.. awan yg kita lihat besar itu dah tak larat nak tanggung air yg begitu banyak.. hanya menanti untuk memuntahkan segala beban di dalamnya..


atie dirumahku syurgaku senang enak dibuai-buai.. berbaring sambil menonton skrin petak yang sedang menyiarkan cerita tazmania.. ohh, layan juga kartun ni.. " sbb dah x de cite lain, tu yg layan je"...


rasa hatiku ketika ini amat gembira kerana tadi si dia datang berkunjung ke rumahku.. gembiranya bila dapat melihat si dia dalam keadaan sihat dan gembira juga.. baguskan hidup jika tiada masalah langsung.. ohh, aku cintakan dia sepenuh hatiku...


tapi berwaspadalah, hidup ini tak selalunya indah. akan datang dugaan yang bertimpa-timpa dari Nya untuk menguji hambanya.. setiap dari hamba Nya harus sentiasa tabah dan ingat setiap masalah dan dugaan yang mendatang, selepasnya mesti ada ganjaran yang setimpal.. janganlah menyalahkan Nya dalam setiap apa yang berlaku... itu hanya akan mendatangkan kemurkaanNya.. kita perlu sedar kita adalah hambaNya yang hina dan kita juga patut bersyukur kerana diberi peluang untuk merasa nikmat yang diberinya...


kamar tuliku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

photo shoot

mc yg atie bgtau smlm, atie ada hobi baru.. photoshoot.. nk kata hobi tu x de sgt la but kadang2 tu suka bila tgk pic yg kita amik tu menarik tertarik kau mmg da BOOM.. huhu, merepek sudah.. ok, back to the story.. actually shoot yg diambil smlm x brape menarik pn coz air laut tgh pasang.. atie igt nk shoot kat pokok bakau.. alaa, kat tmpt dorg shooting cuti-cuti cinta.. tmpt yg FARID KAMIL dgn NORA DANISH terdampar kat pulau.. pulau la sgt kan.. so bila air pasang, x nmpk la bakau2 yg menarik tu...

so just shoot at tepi pantai and kat pokok bakau yg x brape lawa.. pokok mati pun ada hehehe.. beginner kan, so shoot x menarik sgt.. tok guru x jd datang, so shoot la mne2 yg boleh.. agak2 lawa, sudah la.. hihi.. malas nak story pnjg2, just tengok and see je la picture ni.. spe2 agk2 nk muntah hijau, sediakan baldi dlu ek.. senang nnt x payah nk lap2.. huhu...


...my bro...


atie rasa nak tunjuk yg tu je kot.. yg lain buat simpanan utk masa depan.. huhuhu.. mse ni nak try2 je tp tgk mcm lawa je kan so atie pn letak la kt sini.. tersesat palk pak cik kt laut tu.. pak cik tu tgh tarik pukat tu.. x kan nk jerit suruh pak cik tu ketepi plak kan, x kena mrh plak nnt kan.. but papepn, nice la bg atie but x cukup lawa..  

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...





Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, April 29, 2011

hobi baru

yeah... already done with photoshoot today.. actually bukan nk shoot sgt pn, just nk try.. newbie rite.. so atie and adik2 just wanna try.. kita always kena bljr rite, so ni benda baru utk kita blaja... atie x dpt nk msukkn picture lg coz adik atie bwk lari plak cam.. nk take pic kat tasik la plak.. haih.. so x bnyk atie nk bebel skrg.. daa...


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

selamat petang


disebabkan atie ada masa lapang petang ni and laptop sudah tersedia on kat ruang tamu sambil suasana agak sejuk sbb aircond di'on' dgn temperature 16 darjah celcius dan tengah menonton citer fairy odd parent " layan kartun okay", atie pun rajinlah nak menaip entri ni... huhuhu..

ok, jom dengar atie membebel.. tadi atoe dok belek2 bloggers2 semua then atie tgk lawa plak cara dorg pki loose shawl.. actually atie mmg dah lama nk try pki shawl mcm tu but x reti je.. so tadi dengan rajinnye and because streamix excellent kan so dengan sukacitanya atie bukak youtube and cari cara2 nak pki shawl cara loose.. then keluarlah bermacam2 vid.. and also, ada gak ungkit2 nama HANA TAJIMA.. atie x kenal pn sape.. and lagi skali, because tenet laju atie pn search la who is hana tajima ni.. ohh, rupanya public figure jugak die ni and pki shawl cara loose ni dr dia la.. okay, got it..

so kalau spe2 yg still x tau nak pki shawl loose lg, pg la kat link kat bawah ni.. sure korang terus nak pki shawl cmtu.. ye la sbb dah tau nak wt cmne kan... atie pn nk try nnt but shawl semua ada kt kolej... shawl yg atie bwk blk rumah ni x sesuai plak utk pki style mcm tu.. huhuhu...
hurm, apa lagi nak cakap.. hah, esk and ahad ada kursus fotografi free.. atie x tau nak pg ke tak.. rasa mcm nk pegi sbb x rugi pape pn.. ilmu dpt.. masa pun terisi dgn benda2 yg berguna rite.. x de la dok membesarkan badan di rumah.. huhu.. tapi tengok la cmne.. dah ajak encik pakwe da.. x tau dia nk pg ke x.. klu dia x pg mb atie x pg kot sbb x de teman.. atie ni kalau x de teman, mmg x nak pegi deee... penakut sikit, padahal org2nye bukan makan manusia pun.. huhuhu.. ada atie kisah.. dah mmg semulajadi pemalu, nak wt cmne.. tapi kalau dah kenal, segan pn x de.. hihihi...

no dah pukul 4.40.. atie rasa nk keluar jap jln2 at pantai.. mcm best plak kan hirup udara pantai... pastu nak try2 take picture.. sje nk bwk adik2 blajar cara nk tgkap gambr.. okay semua.. hug and kiss for u all.. daaa...

kamar tuliku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, April 28, 2011

suprise for him

actually, benda ni dah lama.. tp atie br nak post.. ahh, atie punya suka la nak post bila.. cite dah basi ke ape ke.. ni kan blog atie.. MY TERRITORY.. huhuhu...


last 3 week or 2 week, atie x igt.. atie ada bg suprise for him.. huhuhu.. sampai x sempat nak sampai kolej.. dalam kereta dah bukak.. lagi2 pulak jalan jammed coz ada kontena jatuh dalam parit.. nak kata parit pun x sangat la coz buka besar mne pun.. tapi yg peliknya boleh plak nak jatuh dalam parit tu.. slalu blk kolej 1 jam je, ni sampai 2 jam coz terperangkap kat jammed tu.. hurm.. okay, dah tukar topik pulak... back to the topic..


atie bagi suprise coklat je.. sweet la jugak kan sbb ada nama kitorang.. and of course la dia happy.. x kan x happy plak kan... so jom la kita tengok gambar je.. gambar boleh menggambarkan suasana or perasaan rite.. jom kita tengok muka happy si dia.. huhuhu...


see how big he smile.. senyuman tu boleh buat atie x tidur malam tau.. huhuhu.. nasib baik dia x baca ni, kalau x kembang lah dia...

ya, masih sempat main2 sambil kaki dok tekan2 clutch coz jalan agak jammed okay mse tu.. huh, semua gara2 treler.. haiyoo...

time to makan.. dia makan huruf A dlu.. A for atie.. not A for amar.. meh sini atie tunjuk rupa coklat tu cmne ek....

see.. cute rite.. huhuhu.. love you...

okay.. cukup citer pasal ni.. x blh lebih2.. hehehe.. apa yg penting, atie syg die dan die sayang atie.. dah abis.. huhu... daa semua.. atie nak layan tv plak.. bubye....

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...




Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

terubat rindu



alhamdulillah, terungkap semua kata.. rindu pun dah terubat..






Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

just wake up

assalamualaikum... lately ni kan, atie bnyk sgt fikir.. macam2 atie fikirkan.. kadang2 tu sampai fikiran ni melayang entah ke mana... agak2 kalau tengah renung something tu, boleh tembus agaknya benda tu.. biasalah, life kan.. macam2 perkara kita kena fikirkan.. masalah, masalah, masalah... itulah perkara yang kalau boleh atie nak elak sangat2 tapi manusia ni  x lekang dengan masalah.. kalau x de masalah, macam x lengkap pulak hidup ni kan.. bukan atie nak cakap atie suka masalah.. tak langsung.. but bila ada masalah, kita akan cuba selesaikan rite.. so dari situ, kita akan belajar sesuatu.. like people said, pengalaman mengajar kita....


atie pun sekarang ni tiba2 plak nak menaip at blog ni.. also lama dah x ziarah kawan2 bloggers ni.. x tau la kenapa, sekarang atie malas sgt nak update..kalau dlu, blh dikatakan everyday la jugak update, tp bila dah tau org stalker blog ni, jd amat2 malas plak nak update.. hehehe.. but malas nk fikir la semua tu.. org ada mata, org tgk dan baca la kan..


everything now agak kacau sikit.. kawan pun tgh ada problem ni.. atie tumpang simpati dekat kawan atie tu.. rumah dia kena pecah masuk.. laptop dia hilang... atie just boleh pinjamkan telinga je utk dia story masalah dia.. first time dgr dia menangis.. huhu.. lelaki ni susah nak nangis kan but atie dengar dia nangis.. atie tumpang simpati dengan dia..dia cakap laptop tu bini pertama dia, handphone bini kedua.. so bila bini pertama hilang macam tu je, of course la dia sedih... hurm...


hari ni cuaca sejuk je sebab hujan.. sedap atie tidur sampai dibuai mimpi.. room mate pn hari ni tidur awal.. hehehe.. okay la, atie rasa atie nak sambung tidur la.. bye.. night...


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku... 
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, April 25, 2011

nEw lOok

wah wah wah.. amat besar ye perubahan pada blog ni.. almaklumlah, atie amat rajin tiba2.. URL pn tukar tau.. maaf coz x bgtau awal2.. spe yg atie terlost contact tu, harap maafkan..  big change dalam blog ni.. layout, cursor, side tepi tu and mcm2 la...

now atie tgh gila domokun.. so layout domo, cursor pn domo.. apa lg yg atie boleh tukar domo, atie akan tukr.. hehehehe...agak2 ada spe2 sudi nk bg domo kat atie.. huhu...

atie update ni pn cepat2 sbb atie sgt2 mengantuk.. nk tidur kejap pn jadi la.. x cukup tidur semalam.. lgpn hari nk hujan, kn sedap klu tidur.. nk on9 lama2 pn x boleh coz internet amatlah slow.. klu atie kat rumh ni, msti laju je.. hehehehe.. bye guys... daaa...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, April 10, 2011

jom pi karnival

jom semua kita pergi karnival kat dataran nilai.. moh ler kite ramai2 memeriahkan seasana.. bersesak2 sambil menghidu bau peluh org ramai.. hehehe.. moh lekas.. bye...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

jari menari

seriously, atie memang tgh blank gile.. x de idea pn nk taip pasal apa.. atie taip entri ni pun sebab nmpk macam dah bersawang je blog ni.. tengah x de hati la der nak tulis entri.. atie tulis about life nnt ada yg x suka pulak.. so, malas da nak tulis bout life.. agak2 ada yg menarik, atie tulis la nnt...


hurm, congrat to my friend yg dah selamat pun bertunang.. sorry, atie x dpt datang ke majlis pertunangan kina coz jauh.. lgpun x tau alamat.. nnt kahwin jgn lupa pos kad jemputan.. insyaallah atie datang.. cinta x mengenal usia.. itu atie nampak between my friend, kina with her future husband.. kina br 20 but tunang die 28.. bila dah sayang dan kita kenal hati budi masing2, perbezaan usia dah x pandang dah.. 


for now takde masalah just suara2 itu masih lg kedengaran... lg one week atie nak midterm.. dah abis dah kena basuh dgn lect, last week.. hehehe.. sorry sir.. midterm nnt sy jawab btol2.. huhu.. (^_^) ...  x de pape nak ckp dah kot.. no idea la.. burrpp, alhamdulillah.. terasa durian br makan td.. hehehehe..


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, April 1, 2011

sayu hati

assalamualaikum... mood atie sekarang adalah mood br bangun tidur.. huhuhu.. td tengok tv, alih2 tv yg tengok atie...  atie nak story  ni, pagi tadi sayu sangat hati atie.. pakej dengan nangis skali la... bukan sebab ada org tinggalkn atie or apa2 just pagi td hampir genap setahun arwah DIN BERAMBOI pergi meninggalkan kita semua.. pagi tadi ada ulangan din beramboi kat radio ERA...  sayu je hati bila PAK NIL cerita pasal arwah.. lagi sedih bila pak nil cerita kat pendengar apa yang dia cakap kat din beramboi sebelum arwah pergi..  era pun ada call balu din beramboi.. tak salah atie, su namanya.. sedih sangat bila isteri dia cerita pasal mimpi yg dia dapat.. memang sgt2 sedih la.. kita kehilangan seorang seniman yg memang bakat lawak dia x boleh ditukar ganti.. lawak din beramboi bg atie amat2 spontan.. memang kita semua x kan kering gusi la bila dengar lawak arwah..  hampir setahun pemergian arwah.. alhamdulillah, radio era masih gamat seperti dulu tapi tetap lain tanpa din beramboi..  marilah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada din beramboi........ AMIN...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku