Sunday, May 29, 2011

breakfast !!!

assalamualaikum.. puhhh, puhh... gigih ye atie tiup2 blog ni.. dah bersawang dah.. hehe.. tu la spe suruh kau tak HAPDET... kan dah caps lock and bold hapdet tuh.. sorry2... masalah negara cket..*cet, negara la sangat... okay2, disebabkan mood baik pagi2 ni, dengan rajinnya atie ke dapur and keluarkan segala cili kering, bawang, halia, santan, ikan bilis and so on lah.. hah, dapat agak x atie masak ape for breakfast hari ni.. cepat jawab.. 1, 2, 3, ahh lambat la.. NASI LEMAK.. barang tengah ada kan, masak je la..


x payah la atie tarangkan nak masak nasi lemak mcm mne kan.. korang sendiri dah tau.. cuma istimewanya nasi lemak hari b'coz atie masak sambal sotong.. hahaha, incik pakwe jeles x dapat mkn.. sotong pulak kan, mmg fav die la.. hehe, sje je msj die pagi2 bgtau buat sambal sotong.. biaq kecur cket ayaq liur die.. haha, cakap kedah dah.. biasalah, anak jati kedah kan..*huh, padahal blk kg setahun sekali je.. itupun kali kewangan mengizinkan..


atie x sempat nk take pic mse tgh masak.. kabut cket sbb msk sorg.. keletung kelentang kt dapur sorg2 cuak cket.. lagi2 anjing jiran sebelah asyik menyalak je.. aku bagi racun baru tau.. hahaha, jahat kan.. spe x sakit hati siang malam dok menyalak je.. bukan setakat anjing je menyakitkan hati, dengan tuan anjing pn sama.. hurm, bilalah india sebelah rumah ni nak blah... ok, pagi2 dah mengata, kurang pahala.. layan gambar nasi lemak dah siap je la ek..


first of all sambal sotong.. sotongnya tenggelam ye kawan2.. 
sorok sbb nnt ada tangan yg celup.. hehe... termasak bnyk plak sambal ni..
x pe, mama ckp boleh simpan..

telur rebus.. but ada org suka telur goreng..
atie lebih kpd telur rebus.. ikt tekak korang la nk mkn yg mne kn...

mkn nasi lemak klu x de timun rasa lain.. timun wajib ada..
lagi2 klu bila mkn tu dgr bunyi krunch bila gigit timun... perghh, nikmat..

ni lah padahnye kalau dah goreng ikan bilis pastu x reti nak sorok..
goreng sampai penuh mangkuk but bila nk hidang tgl suku mangkuk..
haih, MANGKUK sungguh adik2ku.. hehe..

ni gambar semuanya la.. sorry gambar x penuh.. kamera handset cikai je..

dan ucapkan tahniah kepada empunya diri yakni tuan blog sebab dengan gigihnya bangun pagi masak nasi lemak dengan muka mamai2 lagi.. and 1 lagi, psssttt tuan blog ni gigih masak nasi lemak dengan memakai baju t-shirt dan kain batik.. kah kah kah... mama ngn abah bangun tidur tergelak je tengok atie masak pakai kain batik.. x penah2 atie buat.. hehehe.. sbb selalunya atie pki seluar sbb lg senang nk bergerak bila kt dapur.. kali ni atie tibai je pakai kain batik.. malas nak tukar2... jom tengok..

sila abaikan kalau nampak kain senget ke whatever ke.. 
aslkan ada kain ye, klu x de kain, lain plak citernye nnt.. hehe...

tempek cket muka tuan blog.. dah lama rasanye x tempek muka sendiri.. gambar diambil ketika atie and pakwe tengah dilanda kebosanan.. maka tyerjadilah gambar yg comel ni... hehe.. okay, jom makan nasi lemak sotong.. yehuuuu... daaa...

kamar tulisku coretan diriku, rentetan hidupku...



Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, May 22, 2011

TRAGEDI

hari ni seperti yang semua tau, ada kejadian tanah runtuh di hulu langat.. tanah runtuh tu timpa rumah anak2 yatim yg terletak berdekatan dengan lereng bukit.. kerja menyelamat dilakukan sejak petang tadi dan baru tadi semua selesai.. semua mangsa dah dijumpai.. 16 org yang terkorban, 13 kanak-kanak 2 dewasa.. Ya Allah, kau permudahkan segala urusan mereka semua.. tempatkn mereka dikalangan org2 yang bertaqwa..

klik untuk tubesaran.. kat sini korang boleh nmpk pergerakan tanah disebabkan hujan yg lebat dan menyebabkan tanah runtuh di Rumah Anak Yatim dan Anak Hidayah Madrasah At-Taqwa di Kampung Sungai Gahal, Hulu Langat..

tak sanggup atie tgk muka sedih anak2 yatim ni yg tunggu kawan2 diorang diselamatkan.. Ya Allah, kau kasihanilah mereka dan permudahkanlah jalan hidup mereka.. 
betul2 sedih bila kenangkan nasib anak2 yatim ni..

salah seorang dr anak2 yatim yg berjaya diselamatkan..  mungkin lepas ni anak2 ini akan trauma dgn 
semua ni.. harap takde pape la jadi dekat dorg..

semua pihak bertungkus lumus menjayakan usaha mencari mangsa.. masyarakat turut membantu..
alhamdulillah, malaysia ni masih ada lg sifat saling membantu..

semoga mereka semua ditempatkan disamping org2 yg disayangi.. dan bagi yg mampu, bantulah anak2 yatim ni.. atie cuma mampu menyampaikan dan doakan yg terbaik utk mereka sahaja.. semoga pihak tertentu mampu berikan perlindungan yg baik pada anak2 yatim ni.. 

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, May 21, 2011

tiba2 mood terhappy plak...

assalamualaikum.. (^_^) .. disebabkan mood atie tiba2 happy, tu yang rajin taip entri.. silalah berterima kasih kepada org yg dah happykan atie tu.. huhu.. memg rajin nk taip entri tp x tau nk tulis pasal apa.. hahaha, mereng.. layan gambar atie dgn org yg dah buat atie happy je la ek.. nnt atie story la cket2 psl gambar tu..


picture ni masa mr.pakwe x bw kereta lagi.. atie balik tumpang dia.. 
happening2 dlm kereta.. (^_^)

padan muka kena buli.. selalu kn atie je kena buli.. sampaikn org keliling lg sokong die.. 
bila dah ada peluang cmni, mmg atie x lepaskan.. best jugk sekali sekala atie plak buli dia..
hahaha, but that doesnt mean that atie ni queen control.. ehh, ada kne mengena ke?? hehe

ini yg paling latest.. ni masa x de kerja kn.. dok lepak bwh blok sambil2 snap pic..
masa ni gerimis but sbb malas nk naik umh lg, lepak la dlu.. tgu akk kedai tu bkk kedai..
sambil2 buat video gak.. haha.. sengal je..

cukup dah kot gambar ni.. malas nk taip panjang2 but sekarang mmg tgh happy.. hehe.. pssstt, atie tgh im ngn BFF ni sbb tu nk taip cepat2 je.. hehe... daa...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

from pasar to dataran

assalamualaikum.. lama jugak kan atie x update blog.. hehe, pemalas rupanya atie ni.. psstt, dah lama dah tau.. huhu.. atie nak story pasal hari rabu hari tu.. citer dah basi tapi atie nak story jugak.. macam biasalah kalau hari rabu mesti ada pasar malam.. bincang dan bincang, pergi pasar with amar, dewi and wafi ngek.. hahaha, dewi jgn marah ek kite ckp wafi ngek.. malam tu kan dia x betul sikit.. haha...


belikan org punya, diri sndri x tau nak makan apa.. last2 end up with kebab and cucuk2.. betul ke org cakap cucuk2.. hahaha, tibai je la... then dewi ajak makan at dataran.. we all gerak ke dataran.. serius kelakar masa kat sana coz tengok dewi and wafi gaduh.. siap lempar2 selipar lagi..x lupa jugak dalam kereta wafi asyik sakat dewi je.. kesian dewi kan.. haha.. kite boleh tolong gelakkn je dewi.. huhu.. mls nk citer panjang, tgk gambar je la ek..

opppsss, rahsia kami tiada siapa yang tahu.. shhhhhhhh.. hehe..

ni pasangan yg dok main baling selipar tu.. wafi and dewi..

last but not least, owner ini blog laa.. cute kan die ni.. " ahakk, puji diri sendiri.."

psssttt : kalau dah couple x semestinya kena guna panggilan abg syg.. just guna nama pun dah sweet tau.. abg syg tu mungkin akan terpanggil 1 hari nanti.. insyaallah.. kan AMAR HAZRI ... 

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

DISAAT

•Disaat kamu ingin melepaskan seseorang..ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya
•Disaat kamu mulai tidak mencintainya...ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya
•Disaat kamu mulai bosan dengannya...ingatlah selalu saat terindah bersamanya
•Disaat kamu ingin menduakannya...bayangkan jika dia selalu setia
•Saat kamu ingin membohonginya...ingatlah disaat dia jujur padamu
•Maka kamu akan merasakan arti dia untukmu
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu,
Kamu baru menyadari semua arti dirinya untukmu


•Yang indah hanya sementara
•Yang abadi adalah kenangan
•Yang ikhlas hanya dari hati
•Yang tulus hanya dari sanubari
•Tidak mudah mencari yang hilang
•Tidak mudah mengejar impian
•Namun yg lebih susah mempertahankan yg ada
Karena walaupun tergenggam bisa terlepas juga
•Ingatlah pada pepatah,
"Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"
•Belajar menerima apa adanya dan berpikir positif
•Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun, begitu bangun semuanya sirna tak berbekas
•Rumah mewah bagai istana, harta benda yang tak terhitung, kedudukan, dan jabatan yg luar biasa, namun..
Ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak bisa dibawa pergi
Sehelai benang pun tak bisa dimiliki
Apalagi yang mau diperebutkan
Apalagi yang mau disombongkan


•Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
•Jangan terlalu perhitungan
•Jangan hanya mau menang sendiri
•Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
•Belajarlah tiada hari tanpa kasih
•Selalu berlapang dada dan mengalah
•Hidup ceria, bebas leluasa
•Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
•Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
•Tak ada dendam yang tak bisa terhapus.



kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, May 18, 2011

peRempUaN mEmAng beGini

assalamualaikum... atie dah bangun dah.. tidur lambat tapi bangun awal, bagus la tu.. bertambah gelap la eyebag yg sedia ada.. okay, pagi2 ni terajin plak nak taip entri.. jom layan...

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andain lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

atie harap atie dapat bagi info yang menarik untuk santapan pagi semua.. sorry la, atie x dapat plak cari lelaki memang macam ni.. kalau atie jumpa, nnt atie post.. okay.. daa, selamat pagi....

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

fuhh !!

fuuhhhhh !!! ni bukan fuhhh yang pukul 11 tadi tu lah.. fuhhh atie ni means penat.. hah tu lah, gatai lagi tangan tu dok belek sana, tukaq sini.. kan dah lari semua.. padan muka.. kena mulakan balik.. see see see.. tengoklah blog atie dah lain.. semua tu kerja atie la spe lagi kn.. 


penat woo cari balik semua yg hilang... buat satu2 balik.. perggh, lenguh segala leher, badan, tangan x kira pulak.. kalau dapat berurut ni sedap ni.. lenguh kt leher x hilang lagi ni, tapi sempat gak taip entri.. haha, baik punya.. semua boleh asalkan hati dah puas, blog pun dah tak mereng lagi..


sorry abg teror, atie dah tukar header.. header yg abg teror buat tu terlebih saiz plak.. nnt atie betulkan balik then letak balik.. sayang tu header tu,org  buatkan.. hehe... org yg tolong buatkan tu atie x sayang sbb dah kahwin tu.. kau gila !! nak kena kejar dgn bini dia, buatlah.. haha.. 


dah pukul 4 pagi pun.. mata dah rabak dah ni.. penat mencari dan mengejar balik benda dah hilang punya pasal.. haihh, menyusahkan betul tapi salah sendiri la, spe soh x buat backup file.. cehh, salah sendiri tapi nak mengeluh.. atie punya sukalah kan.. huhu.. k, nite..


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku... 
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, May 14, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah, akhirnya atie ada jugak header.. thanks to ABG TEROR , even we dont know each other but dia masih sudi buatkan header for atie.. actually atie sendiri kurang pasti yang ABG TEROR ni apa jantinanya.. hehe, jangan marah.. klu terbaca entri atie ni, sudi2lah kenalkan diri.. atie nak kenal jugak dengan org yg tolong buatkan header utk atie..


kepada sesiapa yg nak minta tlg abg teror buatkn header, silalah ke SINI utk baca butiran2 penting ye adik2, kakak2, abg2, mak cik2 dan pak cik2... abg terer sekadar nak tolong buatkan header, bukan utk tunjuk pandai.. klu x percaya bacalah sendiri butiran INI ya.. 


lastly, nak cakap terima kasih lagi skali kat abg teror.. header tu amat menawan hati.. atie suka, and ada plak atie kisah if org lain tak suka.. cukup baik ada org tolong buatkan header untuk atie tau.. bersyukur ni.. serius bersyukur...


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, May 13, 2011

takde title boleh x?

ikut ske atie lah nak ada title or tak.. my blog okay... ohh damm, atie betul2 nak tidur but tak boleh tidur.. huh, at least hati ni dah lega and tak marah2 lagi.. itu hasil diplomasi kedua-dua pihak okay.. masing2 dah penat nak marah2 and gaduh pun.. see, bukan tak boleh cakap elok2 and x marah2.. dah tak nak dah ingat apa yang jadi tadi.. atie bukan atie masa tu... is like SETAN dah berjaya cucuk atie utk mengamuk gila sakan.. see, itulah padahnya kalau biarkan marah selubungi diri.. banyakkan istigfar..


okay, now hati dah tenang.. relaxkan kepala ni kejap before tidur... hope boleh tidur.. hope so..
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, May 7, 2011

=_=

sila abaikan tajuk tu.. tak tau nak letak tajuk apa sebenarnya.. tak tahu jugak hala tuju entri ni pasal apa.. hari ni hari yang agak panas.. sesuai ya untuk menjemur kain2 yang bertimbun di belakang rumah tu ya akk2 dan adik2.. hehe.. then, agak2 tak tahan panas, bolehlah berendam lama2 dalam bilik air tu, agak2 tak puas ajaklah siapa2 teman pergi mandi kolam or sungai.. kalau laut sah2 la lagi terbakar kulit korang kan..


dah makan tengahhr dah? atie br je sudah.. adik2 teruna atie masak hari ni.. boleh dah dibuat suami dorang ni tp 1 je la, dorang ni takut minyak panas... ada ke nak goreng ikan main baling je ikan tu dlm kuali, memang merecik la minyak tu adik2 ku.. haishhh...

hurm, esok hari ibu.. dah plan dah dgn adik2 nak beli apa.. hope my mom like it.. ahh, tak payah hope sgt.. actually mama memang nak beli pun something tu hari tu but tak de duit kan, so we all tunaikanla hasrat mama tu.. huhu.. pandai tak??

hah, atie dapat beli selipar, purse and shawl semalam.. selipar dlm 2 bulan ni, smlm kali ke-3 atie beli selipar.. ntah nape ntah seliparnya asyik nak putus je.. purse lama pulak zipnya memang dah tak de.. memang best la kalau bukan purse nak amik duit kat pasaraya then duit syiling jatuh pulak.. kalau sikit tak pe, berkejar-kejaran la atie dgn duit syiling tu kan.. so sbb tak nak perkara tu berlaku, beli la purse baru.. shawl tu tak payah la cerita.. kalau dah memg gila shawl, tak sah kalau tak beli satu.. now target nak beli jeans and beg...
tak de dah kot nak bebel.. nak layan citer hindustand jap lagi.. best citenye.. moh la kita sama2 tengok ek..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, May 5, 2011

keajaiban surah yasin

assalamualaikum.. for your information semalam atie balik banting because have something important to do.. semalam jugak atie tengok banyak sangat keajaiban.. semuanya bermula dari surah yasin.. as u all know, kalau sakit apa2, histeria or apa2 je la kan, orang akan bacakan yasin untuk permudahkan segala sakit dan perkara.. semalam atie tengok sendiri kekuatan surah yasin tu.. 


atie tahu kalau kita cerita memang susah orang nak percaya.. first time atie dengar pun macam tak percaya but atie pergi tengok sendiri apa yang tok ayah tu buat, then barulah atie percaya.. tok ayah ni bukan macam bomoh yang pakai asap2 kemenyan bagai tu.. dia just gunakan surah yasih, selawat, zikir dan ayat2 Al-Quran yang lain.. susah nak explain kat orang selagi orang tu tak tengok sendiri.. even atie sendiri tergamam bila tengok cara perubatan macam tu..


dari awal berubat sampai habis, atie tengok dengan khusyuk sebab untuk betul2 percaya dengan sesuatu perkara kita kena dalami dan fahami perkara tu kan.. alhamdulillah, mungkin Tuhan nak tunjuk yang surah YASIN tu banyak gunanya.. segala penyakit dan perkara yang tok ayah ubati, insyaallah kalau tak langgar pantang larang dan ikut segala nasihat, boleh sembuh..


yang buatkan atie terkejut, tergamam and macam2 "ter" lah, tiba2 tok ayah panggil atie duduk depan dia sambil dikelilingi oleh orang ramai.. korang boleh bayangkan tak bila korang tak kenal siapa2 pun kat situ, even tok ayah pun then kena panggil.. tak menggigil kau.. tok ayah kata tok ayah nak bagi cenderahati sikit.. apa bendanya tak payah la atie bagitau sebab nanti kalau atie cakap orang akan cakap benda tu syirik lah, apa lah.. selagi tak tengok depan mata, selagi tu korang takkan percaya.. same like me la... tak ayah pesan, kita jangan percaya pada benda lain selain Allah.. itu je yang penting... 


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, May 4, 2011

huwaa, nak tu !!!

pertama kali aku dengar cerita mengenai kau, aku bermonolog dalam hati " ahh, hebat sangat ke kau sampai semua orang bercerita tentang kau.. itu hebat ini hebat"... sungguh meluat aku dengar.. kiri kanan semua bercerita tentang kau.. haih, takde cerita lain ke.. kebetulan masa tu aku malas, so aku pun takde la search kat internet pasal kau..


1 hari abah bercerita padaku tentang kau.. dari gaya abah cerita pasal kau macam la hebat sangat.. ahh, aku tak puas hati lantas aku grab my lovy laptop and terus search pasal kau... nasib baiklah line streamix dirumahku amat2 excellent " ye lah, sebab dah bayar bill kan.. lahabau betul"... jeng jeng jeng... kita sroll down ya...



















woi, kalau macam ni aku pun jatuh cinta pada kau.. abah, nak 1.. nak jugak, nak jugak... kalau tak dapat k.yong lari rumah.. " woh, ugut sampai macam tu skali".. then abah jawab " k.yong lari dari rumah pun takkan dapat".. hahahah, dah agak dah, kalau dapat pun mesti abah punya.. takpe2, tgu duit tabung k.yong penuh, nnt k.yong belikan untuk abah.. tp berzaman la sikit sebab duit tabung baru banyak ni...



hehehe, kalau abah nak dapat cepat, tolong2lah tambahkan lagi ya.. alaa, x banyak mana pun.. takpun abah providekan lagi tabung yang lagi comel dari yang kat atas baru semanagt sikit k.yong nak kumpul duit kan.. betul tak ??


disebabkan atie dah jatuh cinta pada galaxy tab 10.1 ni, moh la atie cerita serba sedikit pasal benda ni... first of all, galaxy tab ni amat2lah nipis... measurement die just 8.6mm.. hah, terkezut kau.. betul.. kalau tak percaya, tengok ni..

see, betapa halusnya.. agak2 kalau terduduk kat atas benda ni, boleh patah tak? rasa2nya tak but maybe akan hang.. huhu.. lupa nak cakap, weight galaxy tab ni just 595g je tau..

keunikan galaxy tab 10.1 ni pulak korang boleh tetapkan sendiri kandungan pada skrin utama termasuk gambar digital , laman web dan apa2 yang korang suka... kiranya macam2lah korang boleh buat.. semua susun sendiri ikut sedap medap korang.. wah, bagus kan...


yang ni atie suka.. galaxy tab 10.1 ni multi-tasking.. korang tau tak apa multi-tasking ni.. sape yang tau, tau la.. sape yang tak tau meh sini atie explain.. ceh2, dah pandai explain dah sekarang.. okay, multi-tasking ni korang boleh bukak two application in the same time or 1 time.. sama lah tu kan... contohnya korang tengak bukak music player but in the same time, korang boleh bukak game, mesej and macam2lah.. okay, faham tak ?? kalau tak faham korang memang BEBAL.. hehehe...

galaxy tab 10.1 ni pun dah sedia ada microSD slot, 3.5mm headphone jack, dan slot SIM dan WIFI pun adaaaaa.. hehehe..kamera  3 megapixel dengan flash LED disediakan  di bahagian belakang dan 2megapixel lensa di bahagian depan. bo;eh bayangkan tak betapa lawanya gambar korang terpampang kat wallpaper galaxy tab ni.. isk isk isk, bila la angan2 tu akan tercapai...


huh, penat dah kot explain pasal galaxy tab 10.1 ni.. agak2 bilalah akan jadi milik atie.. hurm, dah kerja pun belum tentu dapat beli tau.. entah2 dah kerja nnt, ada yang lg canggih dari galaxy tab ni.. hope that dapat la.. tak sebijik macam ni pun, seakan2 jadilah.. mana tau minta hantaran kahwin nanti boleh selit galaxy tab.. hahahaha, nayalah bakal suami atie nanti... hehehe... atie bagi thumbs up untuk entri kali ni coz atie suka sangat2.. hehehe...
panjangkan entri kali ni.. cukup2 lah tu kan.. atie pun macam mengantuk.. nak tidur kejap.. kalau rajin, malam nanti atie blogwalking ya.. daaa....


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, May 2, 2011

pffftt



pffftt, klinik lagi.. menapak la 1 family atie ke klinik gara2 gastrik yg menyerang skali lg.. kali ni agak lama jugak atie kena tahan sakit tu sebab sakit dr petang, after that pergi alamanda pulak.. mmg agak lama la tahan sakit tu kan.. but at least tahan sakit tu berbaloi coz dapat jumpa my bff at alamanda.. RYAN LUBIS, aq rindu sama kau.. haha, kau makin demok.. ryan kerja atie VIOR.. branded tuh.. siap promote suruh atie beli cardigan lg.. haiyoo, my mom dah larang atie beli cardigan coz dah melambak dah cardigan atie.. but atie nak jugak cardigan tu coz ia amat2lah cantik.. huwaa, nak jugak.. tp ryan dah janji nak belikan semperna birthday atie.. yeah, berjaya juga raih simpati ryan...


back to the story.. atie start sakit mse pukul 3.30 after mkn nasi arab at cyberjaya.. huh, berasap je kepala ni tgu makanan x sampai2.. 3 orang waiter dah atie marah sbb makanan x sampai2.. ye la, kitorang first duduk, first amik order tp org yg dtg berduyun2 after kitorang dah dapat order, dah makan and dah balik pun.. mana x mengamuk atie kan.. sebelum ni ok je.. alasannya lambat masak, padahal org lain order sama je mcm kitarang.. nasib baik atie yg mengamuk, kalau my dad yg mengamuk x tau la apa jd...


ohh, lari topik lg.. hehehe.. starting atie x tau pn sakit apa but bahagian kiri perut or pinggang sakit sangat2.. macam dicucuk-cucuk.. tarik nafas sakit, jalan sakit, bercakap pn sakit but atie tahan je.. nak tgk sampai bila blh tahan.. blk dr alamanda je menjadi2 plak sakitnya.. igtkn elok la cket.. my dad bwk kereta slow pn sakit, laju lg la sakit.. kalau langgar bonggol ke, lubang ke, Ya Allah, sakitnya tuhan je tahu... memang masa tu dah nak nangis je tapi tahan selagi boleh.. berkerut-kerut muka atie tahan sakit.. last2 ,my dad perasan jugak atie sakit then my dad offer pergi klinik.. atie pun angguk je la.. mmg dah x tahan, so relakan je la...


sampai klinik plak doktor x de.. kne tgu 30 minit.. adehh, dah la sakit, kne tgu lg.. mmg berpeluh la.. nasib baik doktor tu good looking.. Dr.Adib kot, smart gitu.. ye la, doktor mestila kena jaga penampilan.. bla bla bla, doktor cakap GASTRIK.. hurm, dah agak dah.. mmg x de yg lain.. tu je lah sakit yg atie ada dr dlu smpi skrg.. dengan itu Dr.Adib bg cenderahati 5 jenis ubat.. hadei.. dr, x de banyak lg ke?? sila la faham ayat perli ni.. atie sememangnya x suka mkn ubat.. haissshhh...moh la kita tengok ubat2 yg bakal men"cure"kn atie ni...


ni alamat klinik dr.adib.. agak2 spe2 nak pergi, atie dah bg alamat dia.. huhu

ni la ubat-ubatan yg bakal meng"cure"kn atie.. hurm, kalau atie rajin nak makan la kn.. bukan rajin perkataan yg sesuai, berani nak makan.. huhu... antara semua ubat kt atas tu, ada 1 atie paling2 x nk makan.. nk tau yg mne, tgk bwh..

yukss, ubat minum warna putih.. atie paling x suka ubat minum yg warna putih.. atie teringat ubat antibiotik mse kecik2 dlu.. uweekk, x sedap.. abah sampai paksa2 suruh atie makan.. ubat tu la paling atie x suka.. hurm, yg ni pn entah mkn enth x.. dia dah pesan awl2 suruh mkn..

aiyoo, tengok ubat pn dah lemah, apatah lg makan ubat.. time to mkn ubat.. korang rasa ubat apa yg atie x kan mkn?? ceteka ceteka.. hah, doktor pesan, kalau esok sakit lg, kne jumpa doktor lg skali.. hurm, rasanya dah elok kot.. hehehe.. padahal malas nk pergi klinik lg.. (^_^)... okay, nak makan ubat.. daa...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

going out

atie rasa dah nk dekat 2 jam dah atie siap2 tp gerak belum lg.. huhu.. my mom and dad lambat la pulak... nak pegi beli baju and seluar.. banting first, then baru pegi jauh sikit.. x tau nk pegi mne.. jln je la.. tibai je.. huhu




Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, May 1, 2011

happy mei

happy la sangat kan.. huhu, hope akan happy la.. sape yg x nak happy kan.. untuk permulaan mei ni atie x de pape perancangan lg but 12 mei ni mcm dah ada plan je kan.. wah, best ni.. x sabar tunggu.. korang nak tau apa, tunggu dan lihat la ek.. agak2 dah sampai 12 mei, nnt atie story morry kat korang okay.. daa...


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku