Sunday, May 22, 2011

TRAGEDI

hari ni seperti yang semua tau, ada kejadian tanah runtuh di hulu langat.. tanah runtuh tu timpa rumah anak2 yatim yg terletak berdekatan dengan lereng bukit.. kerja menyelamat dilakukan sejak petang tadi dan baru tadi semua selesai.. semua mangsa dah dijumpai.. 16 org yang terkorban, 13 kanak-kanak 2 dewasa.. Ya Allah, kau permudahkan segala urusan mereka semua.. tempatkn mereka dikalangan org2 yang bertaqwa..

klik untuk tubesaran.. kat sini korang boleh nmpk pergerakan tanah disebabkan hujan yg lebat dan menyebabkan tanah runtuh di Rumah Anak Yatim dan Anak Hidayah Madrasah At-Taqwa di Kampung Sungai Gahal, Hulu Langat..

tak sanggup atie tgk muka sedih anak2 yatim ni yg tunggu kawan2 diorang diselamatkan.. Ya Allah, kau kasihanilah mereka dan permudahkanlah jalan hidup mereka.. 
betul2 sedih bila kenangkan nasib anak2 yatim ni..

salah seorang dr anak2 yatim yg berjaya diselamatkan..  mungkin lepas ni anak2 ini akan trauma dgn 
semua ni.. harap takde pape la jadi dekat dorg..

semua pihak bertungkus lumus menjayakan usaha mencari mangsa.. masyarakat turut membantu..
alhamdulillah, malaysia ni masih ada lg sifat saling membantu..

semoga mereka semua ditempatkan disamping org2 yg disayangi.. dan bagi yg mampu, bantulah anak2 yatim ni.. atie cuma mampu menyampaikan dan doakan yg terbaik utk mereka sahaja.. semoga pihak tertentu mampu berikan perlindungan yg baik pada anak2 yatim ni.. 

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

No comments: