Thursday, June 30, 2011

Bedah, kiah, markonah & jah PART 4

assalamualaikum...


teruskan cerita dengan part 4.. lepas dah bergebang kat pantai klebang, kitorang semua balik ke homestay nisa at A'Famosa untuk memanjakan diri dengan mandi dan rehat.. walaupun sampai homestay dah lewat kitorang boleh lagi sembang2 and layan MAHARAJA LAWAK AKHIR .. ye lah, berjalan sakan kan... lupa pulak hari tu ML akhir.. jah tgk sikit je coz dah ngantok sgt masa tu.. dapat la jugak tidur dalam 1 jam mcm tu.. pukul 6.30 bangun balik coz nak hantar dear aien balik UITM LENDU coz die ada aktiviti.. dengan muka sememeh masing2 and berbaju tidur, kitorang pegi hntr aien.. haha, gambel je kan.. x kuar kereta pn.. and otw balik nisa bawak kitorang jalan2 at A'Famosa.. nyaman je angin pagi, lagi2 baru lepas hujan..


indahnya ciptaan Tuhan

sampai homestay sambung tidur balik.. ngantuk woo.. then bangun balik area 11.30 .. then siap2 utk ke PORT DICKSON.. hell yeah.. huhu.. ehhh, jap2, amik gambar kenangan dulu kat homestay tu.. besar tu, selesa lg, ada 6 bilik and lengkap segala peralatan.. agak2 sape nak tempah utk bermalam boleh cntc2 nisa okay..



 dah penat berjimba, meh kite isi perut kosong yg sudah berkeriut minta di isi kat CENDOL PULAU SEBANG.. TERBAIKKK DERR... ummmpphh die sukar untuk diungkap.. then plus makan nasi dengan rebung, paru sambal and also sambal bacang.. mmg peerrggghh laaa kan.. hahaha, menyirap x korang bila baca perkataan yg boleh menyebabkan korang terliur.. hahaha, belum tgk gambar lg tuh.. meh2 tgk ek..



tak cukup lagi mengisi perut dgn cendol dan nasi.. kehendakku dari hari rabu minggu lepas harus ditunaikaan.. moh kite mencari DURIAN.. wah2, mmg bernasib baik.. DURIAN MUSANG KING ye kawan2.. tepi jalan je lori jual durian ni.. memang kalau bukak tingkap, mengancam jiwa dan raga diriku ini membau durian2 nih semua.. jom lahap durian pulak.. hehe, nampak gelojoh ye disitu kawan2..




wooo, macam bnyk x gambar? itu x letak semua lg tu.. okay2 sambung cerita.. dah abis mkn gerak la ke PD.. but before that dalam kereta kami berjimba lagi menggedik amik gambar.. haha.. best kan hidup ni kalau kamera di tgn.. kejenye nak bergambar je, x kira kau kusut masai ke ape ke janji hati gembira.. senangnye hidup.. and also isi minyak pn berjimba lg.. haha.. muntah la korg semua tgk gambar kitorang..




penat kan tgk gambar.. till then lah.. atie pn nk siapkan breakfast adik2 ni.. bye.. and kepada yg br bangun MORNING ALL... muaahhhhh..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, June 29, 2011

alololo, comelnya ...

siyes comel suara laki masa depan bila angkat call masa bangun tidur and mood dia tgh elok.. alololo, comelnye.. rasa macam nk cubit2 pipi dia... hahaha, balas dendam sebab laki masa depan selalu cubit pipi atie yg bagai dipam-pam nih..

aiikk, macam tau2 je atie tgh taip entri pasal die terus dia bg mesej suruh call.. igtkan apa rupanya dia try themes br kat hp dia.. so lagunya pun tukar sekali.. haiyaa, use me for experiment.. atoyai, nasib baik la dia laki masa depan..

berapa kali dah atie call laki masa depan dr pukul 8 tadi tak bangun2.. tiap 1 jam atie call.. bayangkan, pukul 12 ni atie call baru dia angkat.. hebak x hebak la laki masa depan atie tidur.. padahal dia tidur semalam lebih kurang sama timing ngan atie je.. haha.. terserlah buruk perangai tidur dia.. hihihi.. okay, cakap orang, kau pun sama.. huhu... till then..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

lenaku ditemani sendu

assalamualaikum...


morning to all bloggers.. atie br bangun tidur lepas hati berkecamuk sebelum tidur semalam.. lena atie ditemani sendu dan airmata.. tak perlulah atie khabarkan kenapa.. atie hanya ingin meluahkan rasa.. kadang2 kala permintaan yg kecil tu mungkin bagi orang lain amat remeh tapi bagi atie itulah yang paling bermakna.. hmmm, atie memang seorang yang senang terguris atau ayat yang selalu digunakan cepat sentap.. ya, atie mengaku atie cepat sentap or terasa.. itu adalah atie.. atie takkan berubah dan tiada siapa lg yang sama seperti atie.. muktamad..

jangan menilai atie seperti seorang yang suka menggedik atau istilah lebih sopan mengada-ngada.. atie akan terangkan kenapa tiba-tiba atie sebut tentang gedik ni.. atie merupakan seorang yang senang marah dan juga senang sedih.. tapi dalam masa yg sama atie marah dan sedih hanya sekejap sahaja.. senangkan atie.. tapi 1, untuk memaafkan mudah tapi untuk melupakan susah.. ayat tu yang atie pegang dr dlu sampai sekarang.. ya,sedangkan nabi ampunkan umat.. apatah lagi umat2nya.. atie bukan nabi tapi atie tetap mudah memaafkan orang tapi untuk melupakan perkara yg pahit atau menyedihkan itu amat2lah sukar sekali... kadangkala kalau atie sorang2, atie akan teringat2 semula perkara tu sehingga mendatangkan migrain di tahap yg atie nak pecahkan kepala ni..

so ingin atie tekankan disini, atie bukan saja nak menggedik sakit2 bila ada masalah.. it's real me.. don't jugde me if you don't know me... mudah kan.. jika sesiapa yang ada masalah dengan atie and anggap atie ni menggedik nak sakit2, sila berambus dari hidup atie.. atie pun tak perlu kawan yang talam 2 muka ni.. atie dah muak dengan orang macam ni.. depan baik, belakang perangai macam syaiton nirrajim.. maaf jika bahasa atie utk entri kali ni agak kasar.. atie hanya meluahkan rasa.. dengan adanya manusia macam ni, buatkan atie susah untuk percayakan seseorang lagi.. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..

cukup2lah mengata orang sekeliling.. cermin diri dulu atau tilik diri sendiri dahulu sebelum menilik orang lain.. tak payah susah2 jaga tepi kain orang dan tak payah susah2 jadi spy tak bergaji orang.. bukan dapat duit pun, kebencian yang kau dapat dan kau dah musnahkan kepercayaan orang pada kau.. maaf, atie dah lama simpan rasa marah ni, kali ni atie nak luahkan.. mungkin kau dah insaf, mungkin juga belum.. kau buatkan aku sukar untuk percayakan orang lagi.. aku dah maafkan kau tapi perbuatan kau aku masih teringat2 dan kadang2,*maaf aku katakan" aku benci melihat muka kau... inilah yang terpaksa kau tanggung setelah apa yang dah kau lakukan dulu...

entri ini ditaip ketika hati sedang merundum sedihnya.. maaf jika ada yang terguris tapi inilah yang telah lama atie pendamkan... jangan sesekali buat perkara yg boleh mendatangkan kebencian seseorang jika tak mahu dibenci.. atie hanya meluahkan apa yg ingin diluahkan.. entri seperti ini adalah yg pertama di blog ini.. maaf atas kekasaran bahasa.. wassalam

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, June 28, 2011

Bedah, kiah, markonah & jah PART 3

assalamualaikum...

let's the picture story about us at PANTAI KLEBANG.. ye la, kalau bebel panjang pn penat nk bc kan so just enjoy the picture... sblm tu silalah sediakan cikedis ke, or buat maggi coz sambil2 nk tgu gmbr loading, bolh la korg mkn2 dlu.. haha..










cmne? bnyk x gambar kitorg?? tu pn pilih2 tau.. x msuk semua pic at klebang ni... chop, ni br klebang tau, blom next station.. haha.. till then..

psssttt, ada x yg dah muntah hijau tgk
picture kitorg yg melmbk ni?

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

NON HALAL


Assalamualaikum...

Sekadar memanjangkan maklumat untuk renungan bersama
Babi Sudah Jelas Haramnya .....
Perhatian Kepada Semua Umat Islam
Risalah Ini Diedarkan Oleh Dr. Rasheed Mos, Universiti Malaya Kl,Persatuan Pengguna Malaysia, Majlis Agama Islam Malaysia & Jabatan Kastam Malaysia. Kajian Telah Dibuat Oleh Mahasiswa Utm, UUM, USM,Um, UKM, & CAP.

Senarai Barang Yang Mengandungi Lemak Babi :

1. Minyak Masak Lam Soon (Cap Helang & Buruh )
2.. Ubat Pearl Cream Arche (Thai)
3. Ajinomoto (Thai)
4. Ais Krim Harga Rm1.00 Ke Atas
5. Semua Tauhu Buatan Orang Cina
6.. Sabun Lux & Lotion Badan Buatan Malaysia, USA , & Thai
7. Sabun Fab Berbuku
8. Lobak Jeruk
9. Mee & Kueteow Basah (Buatan Cina)
10. Krim Muka Hazeline Snow

Senarai Barang Yg Mengandungi Kulit Babi, Uri & Binatang Yang Tidak Halal:

1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
2. Pucuk, Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan Buatan Orang Cina
3. Daging Burger Import
4. Sardin, Kari Ayam Dlm Tin & Yong Taufu Buatan Orang Cina
5. Kasut Bola Jenis 'Gold Cup'
6. Berus Gigi Jenis 'Reach'
7. Mee Kering (Sanggol)
8. Semua Sabun Mandi Yang Diimport
9. Ajinomoto Kecuali Keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama Kl
10. Semua Jenis Shampoo Kecuali Keluaran Orang Islam
11. Have Pearl Cream
12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
13. Ubat Kurap Buatan Org Cina
14. Beehon Segera Siam
15.Mee Rebus Tulang & Kiub Perasa Ayam
16. Sabun Mandi Yang Berminyak

Senarai Barang Yang Mengandungi Gelatin Lemak Babi Dan Binatang Tidak Halal:

1. Bosset Wine Gum
2. Dairy Milk Coklat
3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
4. Sugus Strawberry
5. Passer Doily Mixture
6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
7. Scothes Vikmin
8. Share Extra Atrenght
9. Black Current Jelly
10. Royal Gulaman & Decart Oranges
11.. Valvis Gelatin
12. Sarung Kapsul Ubat
13. Ais Krim Dalam Bekas Plastik
14. Gula-Gula Fruities
15. Cake Mets Vilber Punch
16.. Coklat Cake
17. Tepung Kastard Lady's Choice
18. Semua Jenis Jelly
19. Semua Jenis Gincu Bibir
20. Keseluruhan Jenis Sheisedo
21. Lady's Choice Jelly

Senarai Barang Yang Mengandungi Alkohol Unsur-Unsurnya

1. Barangan Avon Keseluruhannya
2. Pewangi Ketiak Terutama Jenama Vitalis & Concord
3. Minyak Rambut  Brylcream (Hijau)
4. Racun Serangga Jenis Spray Seperti Sheltox, Baygon & Mortin
5. Seluruh Ubat Batuk Jenis Sirap
6. Keseluruhan Ball Pen Dakwat Kering
7. Tonik Bayi Grape Water, Tonik Waterberry Compound

Kami Dalam Keresahan Memohon Ampun Dan Maaf Terlewat Memberitahu Perkara Di Atas. Pastikan Pakaian Anda Tidak Terkena Bahan-Bahan Diatas Terutama Pakaian Sembahyang.  Tolong Cetak Dan Edarkan Risalah Ini Kpd Semua Saudara Islam Kita.



Confirm - Pringles Potato Chips - Tidak Halal !!

okay, untuk pengetahuan semua, atie copy paste je risalah kat atas ni.. nampak x perkataan yg atie bold kat atas tu.. itu semua yg atie guna atau makan.. yg atie pelik, kalau benda2 kat ats ni semua x halal, macam mne dorg ni boleh dapat confirmation dr jbtn yg luluskn halal2 ni lah.. and why now br nk kecoh2 benda ni haram.. and atie curious jugak, betul ke apa yg ditulis kat atas ni.. kalau betul kenapa x dikecohkn smpai msuk akhbar or berita.. kerajaan, sila ambil tindakan dgn semua ni ye.. adakah apa yg dikatakan atau ditulis di risalah ni betul??


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, June 27, 2011

bedah, kiah, markonah & jah PART 2

assalamualaikum..

kite sambung story part 2 ok.. sje je nk buat bnyk part sbb nk story about each place yg kitorg singgah.. *maaf la yer jah taip bahasa rojak, aslkn try kn.. jah tau jah ni bukan perfect sgt dlm BI ni.. huhu.. okay part 2 ni jah story masa we all jalan2 at JONKER WALK and PAHLAWAN WALK.. jah dah 3 kali dtg melaka but x pernah jejak jonker walk sbb x tau kt mne.. pernah tu pergi dgn family sampai masuk ke pulau apa ntah sbb nk cr jonker walk.. last2 x jumpa pn.. huhu...

ni at jonker walk.. walk2 je la kitorg kat situ..

as usual kalau jln2 of coz nk cr souvenir utk kwn2 or org tersyg kn.. just take a walk then check it out.. hehe.. x membeli sgt pn cz takut budget lari.. susah plak nk kejr kn.. just little thing for him, me and also friends.. jonker walk yg bnyk souvenir la.. lawa2, comel2 semuanya.. rasa mcm nak beli semua je kan.. bj2 kurang cket.. klu nk cr bj yg bnyk kat pahlawan walk.. shawl lawa2 pn bnyk jugk but shawl yg jah nk x ada lg kat sana.. layan gambar jom..




nantikan part 3.. haha.. berjanggut x nk tgu.. jah malas nk taip panjg2.. klu rajin hari ni blh habis part-part ni tp klu mls maunye 2 or 3 hr.. layankn je la klu nk tau citer selanjutnye.. hehe.. daa...

kamar tulisku, coretandiriku, rentetan hidupku...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

perlu ke ??

assalamualaikum..

seriously, perlu ke letak read more dalam entri? mybe blogger yg letak tu akan rasa jimat ruang kot untuk blog tu but bg atie kan bila bukak blog someone tu then xcited ni nak baca entri die yg baru, last2 tgk ada read more.. terus atie click X kat atas skali belah kanan tu.. so conclusionnya atie cukup x suka read more tu.. macam mematikan perasaan ingin tahu bila bc blog seseorang.. entri ni bukan untuk memangkah siapa2 yg letak read more yer.. just meluahkan rasa.. manalah tau ada yg bc entri atie ni terus tersedar dan berkata dalam hati "hurm, betul jugak apa yg die ni kata".. harap2 begitulah hendaknye ye...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

mArkOnah

assalamualaikum...

tadi atie IM ngn cik markonah kat fb sampai x perasan dah pukul 4.. punya lama kite borak ek konah.. macam2 cerita kuar.. haha.. we all bukan mengumpat okay.. saja2 story morry utk hilangkan bosan.. haha.. best borak ngn konah ni.. hurm, konah.. pindah la balik sebelah rumah kite.. boringlah x de konah kat sebelah rumah tu..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Bedah, kiah, markonah & jah PART 1

assalamualaikum...

mesti korg pelik kan apahal la tiba2 title kt atas ni keluar nama mak cik2 plak tetibe kan.. kau nak cite pasal mak cik kampung sebelah punye sebelah jirannye ke kan.. haha.. terbelit dah ayat atie ni... lantak, yg x paham buat2 la paham ye... actually, ni nama2 yg telah tercipta dgn sendirinya masa tgh sibuk dok mengkomen2 status kat FB before atie and bedah, kiah ngn konah ni pegi vacation.. hah, nampak x tu, nama x disebut tu nama atie la.. oklah, nak bg korg igt nama atie tu, atie exchange la nama atie kpd JAH supaya korg igt cket.. tp utk entri ni je jah guna sbb mcm x MARKET plak guna nama mak cik2 nih.. *mcm la klu guna nama atie tu market sgt kn.. "tgn dibahu sndri" ...  and also kami2 mak cik2 ni dah ada trademark kitorang tau.. kalau NABIL kn guna *tgndibahu,matakeats*... kitorang plak *tgndibahusndiri* .. hah, smpi blh terbit trademark tau bile we al semua ni lepak and hang out sama.. ni kiah la start dlu.. last2 smpi skrg kitorg membahan, melekat trus trademark tu.. hehe.. nnt jah kenalkn setiap sorg mak cik2 ni ya..


nak dimulakan cerita, *punyapnjgkaubebelkatatstubrskrgnkstartciter*.. hari jumaat  lepas jah, bedah, kiah ngn konah ni on vacation ke MELAKA and PORT DICKSON..  jah kan dah start cuti semso sblm blk rumah, jah  on vacation la ngn kawan2.. saja nk bebas jap.. girl trip only ya.. kami x bawak pn sang jejaka kami.. haha.. pssstt, sblm pg jah minta izin lelaki masa depan dah.. lelaki masa depan jah izinkan dah tp jah je la susah cket sbb kena jauh ngn lelaki masa depan kn.. br je kena tgl, mlm tu da pening2 kepala dah.. siap kena perli lg ngn akk kedai blkg.. hahaha... ok2, back to the story ( balik kepada cerita ) .. trip kitorang starting dr pukul 6 coz bedah, konah ngn kiah ada kls ptg, jah mmg dah x de kls dah.. mari kita gerak ke melaka you all.. seriousely we all semua xcited ye tp jah la lemau cket sbb sehari sblm tu jah x tido lgsg.. so curi2 la tidur jap masa otw ke melaka tu.. penat woo, padahal bpe 1 jam je perjalann tp rasa mcm lama sbb ada xcident masa otw ke melaka tu..

sampai melaka kami amik ain then terus gerak cari makan.. masing2 kebulur coz x makan lg kn.. otw nk makan plak jammednye Ya Robbi.. kalau x blh smpi dlm 30 minit tp kitorg amik masa 1 jam nak sampai.. perut masing2 dah bunyi dangdut dah.. hahaha.. tapi x rugi kitorg punya masa tempuh jammed tu coz ASAM PEDAS KOTA LAKSAMANA mmg terbaik... jah mkn asam pedas daging tetel u'olllzzz.. jah pun mmg first time dgr daging tetel tu tp perrrggghh, mmg terbaik.. sedap.. nikmat tu.. meh2 tgk gmbr kt sana...

tgk muka yg begitu bahagia bila dapat makanan.. layanan kat sini mmg superb ye.. br oder, mknn dah sampai.. plus kena ngorat dgn anak tauke kedai tp bukan jah la, wani a.k.a konah yg kena ngorat.. konah yg sblh jah tu ek.. jah ni spe la nk ngorat.. lelaki masa depan je sudi nak ngorat.. haha...

ni aien amalina zaidi.. aien ni kwn nisa merangkap pemandu pelancong kitorang gak la.. tgk tu, fokus btol aien bila nk makan.. haha...  (^_^) .. jgn marah aien, nnt kena jual...

hah, ni farah a.k.a kiah .. *tgndibahusndri* kiah la mulakn trademark ni..

yang tgh pgg BB tu nisa a.k.a bedah.. thanks bedah sbb dah bwk kitorg jalan2..

jah rasa takat ni je la dlu.. lambat plak nak upload picture melambak ni.. kite sambung di PART 2 yer.. dah pukul 3.36 pagi ni.. time untuk tidur.. hah, renung2kn dan selamat beramal.. selamat malam...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, June 24, 2011

beautiful day



The morning sun
Surrounds usWith its cosmic
Embrace 

The Soulful
Morning smileIs a treasure
Of the mind And heart alike. 

In the morning
The greatness of The mind and
The goodness ofThe heart are 
Inseparable. 


In the morning
Our hearts dawnWith sweetness-
Dewdrops. 

Each morning
Is the birthOf a new
Opportunity.


In the morning
Heaven descendsIn all its glory
To becomeThe rising sun. 

The morning light
Feeds our heartsAnd guides our lives. 

In morning’s
Silence-delight,The Supreme
Himself visits myHeart-abode.

At the morning dawn, 
I hear the gentle whisperOf my blessingful
inner guide.





Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

miss you already



sendunya hati ni.. rindukan si dia yg jauh dimata.. hingga lenakan bertemankan bajunya.. serius mmg sedih sebab dia x de untuk temankan atie.. RINDU DIA SANGAT2... macam mana ni.. macam org tua2 ckp, mandi x basah, tidur x lena, makan x kenyang sebab igt org tersyg..


like I walk in the middle of road and no one there's for me.. seriously I feel really2 lonely  now.. MUHAMMAD AMAR BIN HAZRI.. I MISS YOU SO MUCH.. DAMM MUCH...  isk isk... LOVE YOU AMAR HAZRI...


biarlah org nak kata aku menggedik ke apa ke..
aku punya suka nak letak apa..
ini yg aku rasa sekarang..
blog aku, ikut suka aku la nak letak apa..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, June 23, 2011

alaaaa.....

assalamualaikum...


alaaaa, atie punya shoutbox lama dah hilang.. terpaksa buat yg baru.. hilang da semua shout yg blogger tglkn.. sedihnye.. x dpt nk jejak balik.. mcm mne ntah boleh hilang.. sedih ni.. da la mmg tgh sedih sbb pakwe kesayangan dah balik home sweet home.. atie x balik lg cz ada plan hujung minggu ni.. huwaaa, sedihnye.. tp tiba hujung minggu happy la.. hehe... till then.. daa..


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, June 19, 2011

faLL in Love



atie fall in love dengan lagu kat atas ni.. YOU by NUR JANNAH ALLIA... serius lagunye best sangat2.. melodi die boleh buat kita tenang sampai boleh tertidur.. lagu ni mellow sangat2.. atie tau lagu ni dr budak kecik ni.. mula2 dia letak kt log then atie dgr best pulak...

layan la lagu ni.. mesti korang akan fall in love jugak... atie mengantok plak.. ye la penat jalan2 kt tasik tgk orang memancing.. best2.. habis kul 1 td.. x tgk plak spe menang.. adik da bising nak balik.. tu la susah bwk budak kecik ni haishhh.. k la, bye..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku... 

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

totally change

fuhhh, penat atie edit blog ni dr pukul 5 pg td... ekceli atie br bgn tidur masa tu.. tidur awal, bangun pun awal la jugak kn.. heeeee.. x de keje nak buat, hapdet la blog yg dah dilupakan ni.. sebab dah lama x hapdet and blogwalking, blogger yg lain pn jarang nk jejak blog buruk ni.. isk isk, sedihnye.. tapi salah sendiri jugak kn... 


now atie br lps breakfast.. hrni breakfast terlambat plak sbb khusyuk sgt kn edit blog ni... after this nak mandi.. hehe, busuk lg atie ni sbenanye... nak siap2 pergi tgk pertandingan memancing.. every year kt kwsn perumahan atie ni ada aktiviti memancing.. last year first prize menang duit ngn skuter but tahun ni duit and kereta.. kereta apa atie pun x pasti.. nnt atie tgkp gmbr bnyk2 bg korang semua tengok ek...


psssstt, atie pg tasik tu sbenanye bukn nk tgk sgt org mancing, nak beli ayam gunting sbenanye.. hehe.. mama tiba2 ngidam plak.. hua hua hua... ok la, atie nk siap2, nak mandi lg.. jap lg nk gi tasik.. daa...


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, June 6, 2011

MELAKA

dengan keterpaksaan atie ikut juga family pergi melaka.. sorry che'nyor, sepet, dayah, mod, hadi, iwan and leln coz x dapat join korang pg kenduri.. last minit tau kena pergi melaka.. hurm.. atie story dr mula la ek.. nak pergi rumah sedara tu actually x ingat jalan pun.. main redah je.. patutnya boleh masuk ikut susur keluar ke pedas linggi but disebabkan x tau, masuk alor gajah.. redah punya redah sebab nak cari masjid tanah, ntah mana2 jalan dah masuk... last2 jumpa jugak.. try cari rumah sedara, pun jumpa gak but kitorang x singgah pun.. just nak tau je, nnt esoknye nak pergi kenduri x payah tercari2 dah..


sampai melaka dlm area pukul 4.. so mula la nak cari hotel utk menginap.. ohh demm, semua chalet and homestay at pangkalan balak full.. mmg masa tu dah la penat, chalet semua full.. siap dorg tampal tau kertas FULL HOUSE kat office.. asal nampak je perkataan FULL HOUSE tu, kechiwa je rasa... dalam hati dah marah2 da.. tu la, x bgtau atie awal2, klu x dah boleh da booking kt internet awal2.. harapkan adik2, mana laa dorg tau.. ahh, demm lg skali..


so gerak la pg bandar hilir.. ini pun demm jugak.. x tau plak ada pesta sungai ke hape ntah kat bandar hilir.. so perjalanan yg hanya 30 minit, blh jadi 2 jam.. ada artis plak datang, mmg jammed GILAK la.. demm demm demm.. tersangkut kat jongker walk.. abh salah masuk jalan.. pastu boleh plak ada kereta kancil rosak tengah2 jalan at bulatan dekat dgn jonker walk.. sungguh DEMM.. itu baru pasal jammed..


boleh dikatakan dekat bandar hilir ni, beribu jugak la hotel murah plus mewah but semuanya FULL HOUSE.. demm, KECHIWA lagi.. start from pukul 4 kat pangkalan balak sampai la bandar hilir kitorang cari hotel, x dapat2 jugak.. setiap hotel yg kitorang nampak, semua kitorang singgah.. berpuluh jugak la hotel yg atie dah masuk semata2 nak tanya "cik, utk malam ni stil ada x room yg kosong?" then org kt reception tu cakap, " maaf cik, bilik penuh"... ohh demmm, ohh demmm.. dengan muka manis atie jawab " x pe lah, terima kasih" padahal tengah kechiwa tu.. tapi kan kira sopan la reception kt bandar hilir ni.. masa kat pangkalan balak, atie tanye elok2 ni, on the phone or depan2 la.. boleh dorang cakap, " DAH PENUH LAH" dalam nada yg cukup annoying.. haku tau la kau penat but pelanggan tu penting.. as pekerja or owner chalet tu, x boleh ke kau cakap elok2.. nak kata indon, melayu.. bahasa menunjukkan bangsa tau.. customer always right.. so kau kena la jaga hati customer walaupun kami ni sekadar bertanya.. NGEKK.. kan dah kena...

kan dah marah2 dah.. haishh, kurang pahala atie pagi2 ni.. back ti the story.. setelah 6 jam pusing2 bandar hilir, akhirnya dapat gak cari hotel.. itupun last bilik.. kalau kitorang tak terima entah ada lagi x hotel yg kosong coz masa tu dah pukul 10 malam ye.. 10 MALAM.. bayangkan betapa kepenatannya kitorang... tp penat tu berbalaoi coz hotel room yg kitorang dapat ni amat2 selasa... setiap sorg dapat katil sendiri.. tv yg jenis melekat kt dinding tu.. hehe, x tau nk cakap tv ape.. then ada sofa, meja study, sinki yg ada cermin besar, peti sejuk, hair dryer, cerek elektrik and also jeng jeng jeng BATH TUB.. pergghhh, memang menjerit atie bila nmpk bath tub tu.. xcited gile.. disebbkn skrg ni atie rasa mcm da ngantok, nnt atie sambung cite ek.. hehe..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, June 4, 2011

moody

huuuwaaaaaa, serius mood atie sekarang down sangat2.. hampeh je, moody but boleh lagi taip entri.. ikut ske la, nak taip or x.. atie taip sebab nak bagitau 1 dunia *dunia la sgt yg atie tengah MOODY.. apekehalminah ni.. hahahaha.. tengah moody, of course la sengat sikit...


mood tengah down coz atie TERPAKSA ikut family pergi kenduri kat melaka.. bukan nak kata atie ni x pentingkan persaudaraan but memang atie x minat pun dengan sedara kat belah melaka ni.. berlagak nak MAM..... mentang2 dorang jenis yang ada duit, kira berada la.. org yg kurang bernasib baik macam family atie ni, dorang pandang sebelah mata je.. but bila nak minta tolong, pandai plak panggil semua sedara yg die dok pandang sebelah mata.. tu lah orang melayu, bila dah KOYA lupa diri...


kalau ikutkan plan, atie memang dah ada plan sendiri dah hari ni.. klu tak nak pergi ruumah kawan coz abg2 and kakak2 mereka kawin.. bukan nak tengok org kawin pun, just nak jumpa kawan lama yg dah lama x jumpa but semua tu x tercapai.. dah siap janji dah.. tiba2 abah bagitau semalam nak pergi melaka, hancur terus plan.. but atie je yg x pergi, yang lain pergi.. huwaaa, sedihnya x dapat join che'nyor, sepet, dayah, iwan and hadi pergi kenduri kat umah lelen and mod.. sorry guy.. aku tak dapat datang.. sedih ni .. klu menangis nnt meleleh2 plak air hidung ni kan.. heeee....


plus, atie kena mata ikan plak.. memang TAK la.. nak bercakap pun sakit.. kalau dah bercakap sakit, gelak pn x boleh la.. ingatkan kat rumah ada bonjela, x de rupanya.. nnt sebelum pergi melaka kena singgh farmasi la beli.. semalam dah menjerit dah atie sebab letak garam.. mula2 mmg igt nak tahan smpi blk rumah.. nak letak bonjela but semalam dah x tahan sangat, letak jugak.. tergelak pakwe tengok atie letak garam sampai menjerit and melompat... siap die, die kena nnt, atie gelakkan jugak.. wek... dah, x de mood dah..


kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku