Monday, August 29, 2011

berakhirnya ramadhan

assalamualaikum...

sebelum apa2, atie nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN  kepada semua umat islam dan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN kepada semua rakyat malaysia.. atie nak minta maaf kepada semua dr hujung rambut smpi hujung kaki sekiranya selama atie berblogging ni ada yg terasa or sakit hati.. atie minta maaf sgt2.. setiap manusia di dunia ni tak sempurna.. akan ada salah silap juga.. harap dimaafkan...

comel plak tgk budak berdua ni sambut raya sama2
gmbr ehsan en.google


ok, sesi maaf2 kt atas tu dah selesai.. skrg atie nk cerita kt korang psl mcm2 ni.. first, sepatutnya skrg ni atie dh ada kt kg atie dh KEDAH but disebabkn bj raya atie ngn mama x siap lg, perjlnn kami ditunda lepas berbuka.. adeiii, risau gak bj raya x siap lg.. ptg td, bj raya pertama atie dh dpt.. mama punya x siap lg.. bj raya yg lain mama ckp dpt mlm ni.. harap2 betullah...

tahun ni cuti raya agk lama, so atie akan berada di kampung sampai hr sabtu ni.. kalau x nmpk atie on9 or berblogging, faham2 lah tu.. atie ni pki streamix, bukan broadband yg blh dibawa kemana saja tu.. dlu la pki but skrg dh tukr sbb servis die agk mengecewakan.. isk isk.. khamis plak atie akn gerak blk PERAK at TANJUNG TUALANG.. ok, kt sini kpda kwn2 semua atie ckp awal2 yg korg x kn dpt cntc no maxis atie.. klu dpt pn mybe skali skala.. if hntr msj siang pn, dpt kt atie mybe tgh hr, ptg or mlm sbb line kt sne agk teruk.. bukn agk la, mmg teruk pn.. if nk cntc atie, cntc no celcom je.. itupn x dpt nk jamin sgt laa.. heeee...

apa lg ek.. hah, rumah atie dh cat warna br.. lgsir pn tukr tp bukan lgsir br la.. pki yg lama blk.. heeee.. atie dgn my bro siapkn mengecat rumah smpi pukul 6 pg.. sbgi habuan, mama bg upah.. hehe.. dpt la beli brg sikit2.. disbbkn jadual blk kg dh berubh, td atie, mama dgn acik pg banting utk beli brg2.. atie just nk beli novel je.. nk isi masa lapang kt kg nnt.. mama geleng kepala je tgk atie habis duit kt novel.. mama, untung tau anak mama ni habis duit kt novel, sekurang2nye nmpk duit tu pg mne.. klu berhabis kt benda lain dh mama x tau mne duit tu semua..  huhu... atie beli 3 novel tau.. tgu atie baca dlu, baru atie riview kt korang semua bila dh blk dr kg nnt okay.. heeee..

now atie dh hmpir siap packing bj.. tinggal nk tunggu baju raya smpi mlm ni je, pastu dh lengkap semua dh.. doakan perjalann atie selamat.. lepas berbuka nnt atie bertolak ye kwn2.. harap2 jalan tak jammed.. atie blk kg 2 guna 2 kereta sbb brg bnyk.. lgpn my bro dah ada lesen so bg la die bljr bwk kereta kt highway and bg die hafal jln blk kg.. nnt seng kemudian hr... okbai...



kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, August 24, 2011

x tau la nk letak title ape.. x yah letak boleh x? atie malas nak pikir title laa...

assalamualaikum...


best lah dpt lepak ngn big bro and bie.. heeee.. bog bro ngorat awek derr.. heee.. ok, nk ckp ni, atie officially single.. dah x de dh incik masa depan.. lepas kne ceramah ngn big bro, wokey dah.. sayang ahh big bro.. hehehe.. pastu lepak ngn bie smpi pagi.. masing2 kesejukan but best sbb cite mcm2.. hehehe..


igt nk pegi main bowling but x de transport la nk pegi.. lain kali la ek bie.. klu nk pg gak aku x nak r naik ktm.. cukup r aq jnji ngn ko raya nnt.. abis aq dohh.. hadeiii... okbai..




Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, August 21, 2011

HEAL ME PLEASE !!!

assalamualaikum...

serius ahh, penat atie batuk2 tengah malam ni.. plus abah ketuk pintu then suruh bangun makan ubat.. adehh, kalau dah baring tu memang malas sgt2 nk bangun just for medicine plak tu.. ehh jap.. kite berdialog ok..

abah : tok tok tok (abh ketuk pintu) k.yg, bangun makan ubat...

atie : hmmmm.. ( mamai kn, jwb mcm tu je la)

abah : (ketuk2 lg pintu smpi atie bgn)

atie : k.yg da bangun da ni.. tp bah, ubat batuk dah habis laaa.. lupa nak ckp...

abah : ye ke.. (abh pg dapur check peti ais) dh abis dah.. x pe, makan madu tu.. ada kt kabinat atas tu..

atie : hmmm, ye laaaa... dlm hati *yes, manis sikit.. x payah nk makan ubat batuk x sedap..

MADU OH MADU, PLEASE HEAL ME 

end of the story.. pathetic kn.. tau x batuk atie ni dah msuk sebulan tau but x elok2 lg.. ubat batuk dah 3 botol habis.. see, bnyk dah dadah atie makan.. heeee.. haih, bila la nk elok batuk ni... okbai...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, August 19, 2011

perbualan mama dgn atie

assalamualaikum...

7.45 pagi...

mama : ni spe yg buat sepah kat depan rumah ni?

atie : spe lg kalau bukan budak2nye smlm.. main x reti nk buang sampah2 nye..

mama : habis tu k.yong x marah ke?

atie : sbb dah marah la sepah sikit je.. kalau x lg bersepah.. dgn gabusnye, mne dorg dapat ntah.. lps tu ank ORG YG X BLH DITEGUR TU pg sepahkn daun2.. dr mne ntah die petik daun tu.. haih, nk diketuk ank org.. padahal maknye ada tu tp berat mulut sgt nk tegur.

mama : malam ni x payah pasang pelita.. habis rosak dah pelita ni... (mama terus buang pelita tu)

atie : laa, npe buang pelita tu mama..

mama : dah rosak, mcm mne nk pasang .. buang je.. mlm ni pesan kt acik x payah pasang pelita.. nnt abah tau, mesti abah marah sbb pelita abh dah rosak 1..

atie : hmm, ye lahh.. k.yong pn  malas nk marah2 budak2 ni.. bukannye dgr ckp lg2 anak ORG YG X BLH DITEGUR TU...

mama : mama nk pergi kerja dlu.. nnt kemas rumah..

atie : okay.. hah, kemas rumah.. hmmmm, ok.. hehehehe.. (tgu angah, acik ngn adik blk la.. nnt blh soh dorg kemas skali.. hahahaha) bye mama...

the endddddd...

pesanan masyarakat : jika anda ada anak2 yg agak lincah, sila2 la nasihat nak korg tu.. bukan ape2, kalau dorg dah buat kecoh kt rumah org lain, ibu2 dan keluarganya jugk yg malu.. atie faham anak2 anda hyperactive tp tegur laaa.. ni x, tegur sikit pn x blh.. hebat sgt ke anak korg tu? huh, ank atie nnt lg hebat tau.. hahaha.. okbai..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

apa laa.. mmg setiap kali nk taip entri baru kena tulis title ke.. x tau la nak letak title ape.. sbb nnt klu letak title pn bukn dok cerita psl tu je, merepek jugk akhirnya..

assalamualaikum...

okay, entri kali ni agak hangin sikit ye.. agak2 x nk tgk atie bebel and marah2, tu kt atas belah kanan ada tab X, sila click je situ ok.. firstly angin dgn my BFF.. blh plak kau last2 cancel date.. apa salahnya bgtau sehari sebelum.. x de la atie mengharap bagai nak rak.. bukan rak je, almari, katil, mesin basuh pn hade kau tau.. haih, buat atie kecewa je.. dah mood x ok 1 malam.. x pasal2 budak2 buat sepah depan rumah pn atie marah.. usually atie biar je, budak2 kn.. kalau dah main bunga api mmg batang2 bunga api tu dorg buang merata.. selalu atie ckp elok2, hari ni kena marah dah dorg.. sekor2 buat muka masa kutip sampah.. hah, main2 lg dgn k.yong korg ni.. kang ada yg kena makan baru tau...

second one yg atie dok panas hati ni.. wehhh, ckp baik sikit blh x.. paham2 la atie ni senang touching.. bende kecih pun nk aduhhhhh panjang2 apsal.. ehh, panas hati btol laaa... kang atie ngamuk, ada yg x kenal atie plak nnt.. hehehe, dah tukar jd singa kan, mmg masing2 buat x kenal la sbb x nk kena tempiasnye.. haihhhhhh...

tu je kot marahnye.. mls nk bebel bnyk2.. buat rosak mood je lepas subuh ni.. ni adik2 atie masing2 bising sbb nk pg sekolah.. adik atie yg paling kecik enth mimpi ape ntah, pg kejut atie bangun pg sekolah.. ehh, kakak dah msuk kolej ek.. x main la sekolah2 ni.. hehehe.. okbai..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, August 17, 2011

alhamdulillah.. semua dah kembali tenang ..

assalamualaikum...

apa yg berlaku hari buatkan atie berfikir panjang.. panjangggggggggg okay, bukan pendek... hehe.. ada perkara yg buatkan atie lega hari ni dan ada jugak perkara yg buatkan atie kusut.. alhamdulillah, kalau dulu atie dengan seorg hamba Allah bergaduh dan bermusuhan, tapi hari ni semuanya dah terlerai.. semua cerita belit2, tunggang langgang atie dah tau.. atie dah nampak dan org tu mmg dah x blh elak.. atie dengan hamba Allah ni dah baik and agak seronok berkawan dgn dia walaupun br 1 hari ni kami berborak and cerita itu ini.. hamba Allah ni bernama nabilah imran.. hope betul atie eja nama tu... ye laa, nnt kena mrh plak eja nama salah.. minta sorry awal2 ye cik bie.. hehe..

now atie kat rumah.. home sweet home.. org ckp kalau kita ada masalah lebih baik kita dekat dgn keluarga sebab nnt x de lah kita nak buat kerja bodoh.. atie sokong spe yg ckp tu and sebab tu la atie lari balik rumah.. lg pun ada kerja yg perlu atie selesaikan.. dah tu untung plak esk abah ajak pergi berbuka kat cheras dgn semua kawan2 abah and also ahli korporat.. wahhh, glamour habis la esk kan.. hehe... lusa pulak atie ada date dgn skandal atie.. ehh tak tak.. BFF actually.. after that nak bantai main bowling dgn die.. hehe.. ryan, lusa ko blanja aku ek.. hehehe.. merasa la aku duit gaji kau.. hahaha..

about problem atie, x payah la cite kt sini.. hehehe.. tp just nk bgtau korang yg atie ada problem.. klu atie x blogwalking tu, paham2 lah yg atie sedang dlm dilema.. heeeee, boleh terima x alasan tu? okbai...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, August 16, 2011

sape minat membaca, meh sini baca review nih !!

assalamualaikum...

setiap org ada hobi masing2.. ada yg suka memasak, main badminton, bola sepak, bola tampar, tampar org, membaca, berenang, mengumpat dan macam2 lah.. kalau atie sendiri, atie minat membaca.. dari kecik lagi atie minat membaca.. mama cakap, dulu2 masa atie still in tadika kalau ada je buku baru sampai, atie mesti nak baca sampai habis masa tu jugak.. boleh dikatakan atie ni anak murid yg paling cepat bejr.. org putih kata fast leaner la katakn.. ecewah, nak bangga dah la tuh.. huhu...

masuk darjah 1 plak cikgu BM atie slalu komplen kat mama *mentang2 berjiran, cepat je berita psl atie ckg nk bgtau mama.. cikgu BM atie ckp atie ni kalau cikgu suruh bacakan buku kat depan kelas selalu baca laju sgt mcm kena kejar dgn hantu.. hahahaha, pelik betul la perumpamaan cikgu tu.. seingat atie la kan, atie baca laju2 sebab atie eksited sgt.. ye lah, budak2 lain mana blh baca fasih mcm atie kan.. haha, nada riak disitu.. hidup kalau nk riak sgt pn x blh.. OKAY, merendah diri sikit nih.. ada jugk yg pandai bc but x laju mcm atie.. tp ada kekurangan ada jugk bc laju2 nih.. kawan2 atie yg lain yg agk kurang fasih atau x reti membaca lg terkial2 nak tgk apa yg atie tgh bc so cikgu pun suruh stop then tukr org lain.. huh!! cikgu ni, kalau nk suruh stop, lebih baik x payah panggil *monolog atie dlm hati.. kang ckp kuat2, kena rotan dgn pembaris panjang pulak.. menangis x berlagu nnt.. utk pengetahuan korang, atie x pernah kena rotan ye masa sekolah rendah dlu.. budak baik dan disayangi semua guru okay... sekolah menengah x igt la tp teetttttt................... hehehehe....

ini dah lari topik dah ni.. apa td ek.. ohh review pasal novel yg atie dh janji tu.. tu la, sape suruh korang x ckp stop, kan dah melalut smpi tadika lah, sekolah rendah lah.. hahaha.. okay2, melalut lg.. hah, ni cerita die.. novel yg atie nk riview kat korang ni tajuknye CINTA KONTRAK.. writer die NURUL AIN SYUHADA.. terbitan KARYA SENI... meh sini atie cerita sikit pasal novel ni.. ceritanye psl sorg gadis ni yg agak sopan pemakaiannye, bertudung labuh, baju longgar.. kira mcm ustazah la tp perangai, makk aii boleh tahan... and heronye pulak perangai agak buaya but hensem.. keturunan perancis dan memiliki mata berwarna biru.. diorg berkahwin bukan sbb cinta and siap ada kontrak lg but kontraknye mcm budak2 peraturannye.. utk memuaskan hati korang, dari awal samapi habis novel ni korang x kan berhenti gelak.. atie sampaikan org kata atie gila sbb gelak sorg2 bc novel ni.. hahaha.. parah kan.. first time atie jumpa novel mcm ni.. x menyesal atie terguna duit nk beli kasut raya utk beli novel ni... hehehe..



skrg bila dah beli novel atie kena pikir pulak nak letak kat mana.. rak kat rumh atie kt kolej ni dah full.. x de ruang dah nk letak novel.. magazine apatah lg.. haihhh.. terpaksalah buat mana yg dah x nk.. tu laa, hobi kan so x blh buat pe dahhh.. bila dah minat tu, x de pikir lain dah.. atie grab then terus bayar.. masa nk beli novel ni pun sorok2 dari cik abg.. kalau die nampak, maunye die halang atie.. mulala die rangka segala ayat smpai atie x jd nk beli.. kadang2 tu die tarik tgn atie smpi la kedai buku hilang dr pandangan.. nnt atie merajuk, pandai2 la die pujuk.. but this time atie terlepas.. hehehe.. keluar dr kedai dah gelabah dah pikir mcm mne nk sorok novel sbb  mse tu atie pki beg kecik je.. muat 1 je novel.. atie beli 2.. lg 1 tu terpksa pgg.. last2 kantoi jugk sbb atie mmg x blh nk rahsia2 dr cik abg syg.. hahaha, makwe mithali kan atie.. masuk bakul angkat sendiri.. pastu mulalah die bebel.. pastu atie soh die pgg kejap, last2 die gak melekat kat novel cinta kontrak ni sbb jalan cerita die best and lucu sgt2.. die dah chop awal2 dah nak bc lepas atie..  seeeee, seronok bc novel ni.. korang try la beli and bc, gerenti x menyesal... ok, habis dah review psl novel ni.. nak cerita bnyk2 x blh sbb nnt x suprise.. so kalau nk tau lebih lg, beli laaaa.. hehehehe.. okbai...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

4 month anniversary

assalamualaikum...


yes, hari ni 4 bulan ulang tahun kami.. padahal dah kenal 6 tahun dah.. pelik x? x payah pelik sgt lah.. bnyk cerita disebaliknya.. apa2 pun hari ni atie happy.. celebrate at McD je.. dating kejap dlm kereta pastu encik lelaki masa depan hantar atie balik.. love you AMAR HAZRI...

sekarang ni nak relax2 jap.. hah, kepada peminat novel or pembaca tegar, atie ada 1 novel nak kongsi dengan korang.. best sangat2.. tunggu next entri okay sbb room mate atie tgh baca buku tu so tgu die abis baca dlu baru atie review kt korang.. utk bg korang x sabar nk bc, atie nk bgtau yg dr awal sampai habis novel tu korang x kan berhenti gelak.. serius novel tu best sgt2... atie pun nak bc lagi sekali.. x menyesal atie beli novel tu.. wait till next entri okay... okbai..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, August 13, 2011

supper

assalamualaikum...

atie baru je lepas masak nasi goreng kampung.. untuk makan malam sebab tadi buka pun minum air je.. x de selera nak makan sebab ..........................  panjangkan dot dot tu.. hurm, atie je yg tau..  tadi baru terasa lapar so terajin plak nak masak nasi goreng kampung kan.. lama dah x makan.. sedap tu x tau la asal boleh telan sudah, btol x? huhu...

nota kaki : sekarang atie suka update entri pendek2 kan.. sorry, x de mood nak taip benda berfaedah.. nama pun blog harian so mmg aktiviti harian la atie taip.. okbai...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, August 12, 2011

painful

assalamualaikum...

hari ni memang menguji kesabaran atie betul.. serius, semuanya x kena hari ni.. tunggu org x sampai2.. dengan pans lg.. masa call suruh siap2 tp bila dah siap, orgnye x sampai2.. boleh plak bantai tidur kan.. kalau nak tidur, x payah la ajak pg mana2 lain kali... habis gegar rumah atie sebab atie hempas pintu kuat2.. marah punya pasal kan..

atie kalau marah tp x dpt lepaskan, mula la nangis then tangan mengigil sbb tahan marah.. and apa org tanye or cakap ngn atie, atie x kan jawab sbb x pasal2 nnt dorg plak yg kena hambur... haih, kurang pahala hari ni sebab marah2 ni.. okbai...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

(^________^)

assalamualaikum...

on call kejap.. cakap sana, cakap sini.. bla bla bla.. bincang masa depan sikit.. conclusionnye, dah baik.. hehehe.. senang kan.. tu laaa, senang je nak pujuk atie ni tapi jangan sebab senang pujuk korang suka2 je nak cari pasal dengan atie.. mmg nak kena pelangkung nnt.. hehe... okbai..

LOVE YOU AMAR HAZRI

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

blah la title ni !! sibuk je .. dah la tgh x de mood ni...

p/s: ini entri lepaskan geram.. sila tekan pangkah di atas sebelah kanan kalau x nak baca...

assalamualaikum...

walaupun tgh marah, salam x lupa okehhhh.. mmg tgh x de mood.. nak kata marah, x la but terasa hati and really2 x de mood.. nasib baik x marah org je hari ni.. sabar je laaa.. dah la dgn budak2 mereng x reti diam.. bising je.. kiri kanan depan belakang nak buat bising.. x tau ke org nak tidur, nak tgk tv nak mandi and apa2 lahhh.. kann dah marah..

aaarrrrgggghhhhhhhh















aaaaaaaarrrrrrrrrrrrrgggggggggggghhhhhhhhhhh














grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr













kan atie dah merapik.. marah punya pasal kan.. cuma x blh nak mencarut je sbb blog ni bersih dan suci dr segala carutan okay.. no carut2 ni.. x baik... that why atie lebih suka pendam sbb kalau lepaskan, x pasal2 segala macam perkataan keluar nnt... okbai..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, August 11, 2011

lihat !!!

assalamualaikum...

lihat, lihat lihat semua.. atie dah tukar balik shoutmix yg sorok2 kt tepi tu ke tempt yg x payah nk sorok2.. mcm susah plak sorok2.. lg1 dgn cursor atie yg ada huruf ikt kat blkgnye tu kan.. susah kan, atie pun rasa gak kesusahan tu.. so atie tukar letak kat sidebar je.. seng and org pn nmpk... kbai...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

buat sendiri wohhh !!!

assalamualaikum...




kepada yg baru bangun utk sahur tu selamat bersahur and of course semua suri rumah tgh sibuk2 nak masak or sekadar order McD delivery or DOMINO'S or KFC.. hah, meleh kau.. hahaha.. apa2 pun sahur tu ingat dunia.. jgn lepas imsak pun korang bantai makan jugak.. memang x ingat dunia dah la tu...


ohh ayat2 kat atas tu x de kena mengena dgn title "buat sendiri wohh !!!" okay.. apa yg atie maksudkan *skema* dgn title tu ialah, atie buat header sendiri.. walaupun rupa *buruk x menarik atau x semenggah but at least atie cuba utk buat header sendiri.. guna photoscape je sbb nk guna photoshop mmg x pandai so guna mana yg ada lah.. nnt atie dah hebak and dah siap booleh buat animasi kat header, atie heboh kat korang okay.. ye laa, atie ni budak baru belajar and baru nk jinak2 guna header ni... kih kih.. kasihanilah atie ni..


kepada semua umat islam, selamat bersahur.. atie nak sahur dlu.. selamat berpuasa ek.. lelaki jgn nk cari alasan x nk berpuasa and perempuan pun.. dah tau period dah habis cepat2 mandi wajib.. jgn nak lmbat2 plak.. nnt dah banyak kena ganti, kau jugak yg malas.. hah apalagi, pergilah mandi wajib tuh.. haih.. hehehe, umum okay... daa...


ni DOMO atie.. DADDY DOMO and BABY DOMO...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, August 10, 2011

EVENING

assalamualaikum...

sekarang di kolej atie ni tgh hujan so cuaca agak sejuk dan nyaman. mood utk update blog pun agak membuak2 sbb selesa kn. x panas and bahang macam semalam but atie tahu semua tu kejadian tuhan so kita terima seadanya.. bak kata mama, panas tu kejap je belum lagi panas neraka.. hah, hamik kau.. huhu..

hujan2 ni sedap tidur kan but atie just baring2 and peluk DOMO atie je.. pastu guling2 sambil igt kat laki masa depan.. agaknya dia pun tgh tidur skrg ni sbb sejuk kan, sedap la tidur.. biasa la, itu mmg rutin penting utk student ye sbb masing2 malas nak bangun and cuaca pun sejuk je, hapelagi bantai tidur secukupnya lah.. tipu la kalau korang pun x macam tu kan.. lagi2 kalau br balik dr kelas yg bertingkat2 tingginye and dgn lecturer yg agak annoying kan, for sure lah korang rasa penat and geram coz 1 hape pun x paham dalam kelas so korang balas dendam dgn tidur sampai maghrib.. kan kan, korang ada buat kan.. sila mengaku okay.. huhu.. atie mengaku atie penah buat.. hahaha..

okay cukup dgn mengutuk lecturer kau tu annoying ehh.. haih, bulan puasa ni dok mengutuk mengata pulak kau yee.. huhu.. *nasib baik lecturer aku x tau aku ada blog.. rutin hari ni mcm smlm gak, waiting for LAILA MANJA pukul 4 nnt.. so kita blogwalk la dlu.. and thanks to faizul khairi coz follow blog atie yg huduh lg x menarik ni.. lagi skali, jom kita blogwalk..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, August 9, 2011

update

assalamualaikum...

hai, atie dah tukar layout lg.. hari tu kan punah segalanya.. hehe.. bila dah tukar layout br, segala macam dalam tu kne buat balik la like kesan khas masa cursor lalu kat gmbr, energy saver and lain2.. nasib baik tau nak cr kat mne.. kali ni atie buat simple2 je.. mls nk penuh sgt.. simple but ter'pink la pulak.. hurm, x pe laa.. bukan selalu pun kan..

ape kejadahnye rajin masa petang2 yg bahang ni ubah segala.. selalunye atie buat keje ni malam2.. x buat pape, sbb tu rajin dok tukar sana sini.. lgpun atie nk blogwalk laa.. lama x jenguk blogger yg lain.. atie kan suka bc dlm 10 blog ni but atie x follow pun.. x tau nape.. padahal kalau boleh tiap2 hari nak tau apa yg mereka2 semua ni update, tp hati ni belum tergerak nak follow dorg.. nnt bila dah terbukak hati*eceh, terbukak hati kunun, br atie follow..

skrg ni atie nk blogwalk dlu sementara nk tgu pukul 4.. pukul 4 nnt nk tgk LAILA MANJA.. sape2 layan cite tu blh verita sikit x kt atie apa jd smlm.. smlm atie x smpat tgk... okay, jom blogwalk.. daa..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, August 7, 2011

terlampau rajin

hamik kau.. terlampau rajin sangat sampai semua dah hilang.. x larat dah atie nak buat balik.. lain kali laa.. maaf, blog atie dah x menarik dah.. header yg abg teror bg tu pun macam dah merajuk sbb x guna kan so die x blh digunakan dah.. sedihnye.. first header tu.. isk isk..argghh serius penat gilee.. kemain berkobar2 nak tukar itu ini, last2 jd mcm biasa je..
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

5.23 a.m

sekarang ni agaknye org tgh sibuk2 bersahur but atie dok sibuk taip entri.. atie minum air je sahur ni.. owh, maaf.. atie dah malas nak update blog dah.. blogwalking pun sama.. *kalau dah tau malas, jgn salahkn sape2 kalau x de yg jenguk blog kau..

okay, serius ni.. mmg dah malas dah update blog.. lgpun mmg tgh takde story laa.. nak bg tips pun x tau nak bg tips ape.. update pasal makanan nnt masing2 terliur plak.. DUGAAN bulan puasa kan.. itu baru makanan, belum lagi dugaan dgn perangai manusia sekeliling.. x mengata sape2 pun just nak cakap atie memang tengah bersabar dengan perangai manusia sekeliling ni..

dipendekkan cerita, bulan ramadhan ni alhamdulillah buat masa ni berjalan lancar.. cukup makan, cukup minum,  lebih tidur.. hehe.. opsss, terlebih pulak.. list barang yg x de utk raya :

  1. Baju raya
  2. Kasut 
  3. Beg
  4. Alat solek
  5. Shawl
tu je kot yg belum ada.. kalau barang2 utk rumah of course la lg banyak yg x de like balang kuih, kuih raya, lampu lip lap, pelita and macam2 laa.. langsir maybe guna yg sebelum ni punye sbb lawa lg and lg lawa dr yg sekarang.. tema tahun ni pun x tau warna apa.. bantai je laa.. itupun kalau ada bj raya tahun ni.. last but not least, saya sayang pakwe saya.. huhu.. *x de kene mengena ..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, August 1, 2011

ramadhan al-mubarak

assalamualaikum...



atie ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada seluruh umat islam.. bulan yang mulia ni, banyakkanlah pahala lg2 bila syaitan pn dah kena ikat kan so kurang la sikit godaan tu.. kepada semua, jgn gatal2 nk ponteng puasa plak kecuali ada sbb yg kukuh and kepada lelaki, anda x de kibarkan bendera jepun okay.. jgn nak memandai.. huhu.. itu je yg atie nk update.. daa..

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...



Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku