Saturday, September 15, 2012

DILUPAKAN


memang slh diri sendiri bila semua aktiviti di blog dilupakan.. blog di anak tirikan.. gara2 raya sakan dan berbahagia bersama tersayang.. muehehehehe.. errr, x salah kot.. *buatmukaxbersalah....

ahad ni rumah atie buat open house, so mmg dh ckp td raya sakan.. atie akn busy memanjang.. bukan alasan yg dibuat2 ya.. kenyataan yg benar.. so, bubye blog.. ada mse atie jenguk..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, July 22, 2012

empuk dan semakin empuk


wuuuu, atie x nak balik kolej boleh x?? mama belikan cadar baru untuk katil single atie ni.. siap ada renda2 lg.. pastu tilam makin empun sebab renda2 cadar panjang so kena talam la lapisan tilam atie ni... baring skali rasa macam nak tido sepanjang hari... 

x nak balik, x nak balik, x nak balik !!

parah ni tilam makin empuk time bulan puasa.. kang habiskan 1 hr puasa dgn tido je.. hihihi.. dah la atie pun buat keje kt dlm bilik.. mmg bnyk pun terperap dlm bilik.. hahahaha.. makin menjadi2 lah tido nanti.. nasib la balik rumh seminggu skali je..  okbai..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, July 21, 2012

each picture have story to tell


jangan menilai satu gambar tu berdasarkan buruk, cantik, pandai edit or x, or whatever lahh.. when we capture picture of course because we want to capture the moment.. all the moment tht we've goin through will not berulang.. *haha, forgot berulang in english ape.. that whay atie nak cerita about the moment that i capture or my friend capture.. like what i said, "every picture have her own story to tell"...

 this picture was taken at putrajaya.. mse ni first time hari belia kat putrajaya.. kitorang semua dapat pergi sama2 sebab luckily masa tu adalah father dr kenalan kitorang companynya suruh cr org for support hari belia.. so disebabkan transport disediakan, elaun pun dapat kitorang pun pergi..


masa ni best sangat sebab bukan senang we all nak berkumpul then have a happy day.. even atie and dia terpisah dr group the sampai dah keletihan cari dorang, but it still happy bila teringat balik.. masing2 bila balik muka dah sunburn gila.. hahaha.. gilak..


 and of course have a story behind this.. it tell that a girl who learn how to capture a good scene with all the light.. but it sad because tht girl try to make the light looks circle but turn out to be pentegon or hexagon or err whatever lahh..


hahahaha.. i know if u see this you will laugh rite my dear nisa.. hihihi.. wuu, perlu tunjuk ajar sifu ni.. hihi..


 eventho kitorang dh x slalu datang kedai tolong akk but we still remember you.. masa ni kitorang datang rumah akk sebab akk buat open house.. rasa macam masa tu kitorang ni lah anak akk sebab akk slalu sgt take care pasal kitorang..


slalu bising2 kat kitorang, bebel2, kenakan kitorang pun hado.. wuu but ur the best la kak.. kitorang x kan lupa kat akk.. nanti kawin sy jemput akk ya.. heheeee..


for the first time atie pergi jauh dari family with the girl.. masa ni jiwa x kacau pun but rasa nak merantau ke tempat orang bersama kawan tu ada.. travelling with the girl makes me feels like woohh, aku dah dewasa.. dah boleh travel dengan kawan.. with this aku boleh tengok keadaan sekeliling.. travel with the one that dont have related with me is different with travel with blood related... serius wehhh..

with friend kita boleh gila2 and at the same times kita akan sentiasa berfikir utk x blanjakan duit utk benda x penting sbb nnt x cukup plak duit kau nak balik kan.. hahahaha...

actually mmg nak letak 1 lg gambar tp bila fikirkan x payah lah.. don't think negative.. it's not retak menanti belah just bila nak letak and tell you all about the story korang akan cakap "ekeleh, pasal cintan cintun pun nak citer ke?? normallah" see, that why x payah kot..  enough with those picture.. more picture will come.. okbai...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Friday, July 20, 2012

menunggu itu menyakitkan


nak tau x kenapa menunggu itu menyakitkan sebabnya atie memang tengah sakit sekarang ni.. so bila tunggu lama2 makin sakit la atie ni.. orang memang pandai berjanji tapi nak tepati tu susah..

mama dgn abah kat rumah dah risau kemain lagi sebab atie x mkn dr semalam lepas tu kat rumah x de pape untuk dimakan.. sekarang pulak atie sorang2 kat rumah ni.. dengan pagi2 tadi sakit makin menjadi2 sampai x larat nak jalan..

nampaknya orang lain berpuasa dengan family, atie pulak berpuasa sorang2 kat kolej ni.. nasib badan betul.. manalah nak cari tenaga ni.. nak berjalan pun x mampu.. macam mana nak pegi beli barang buat stok puasa..

elok2 housemate balik, mayat atie ni dah membusuk kat rumah.. wuuu, sadisnya.. harap2 x jadi macam tu.. doakan atie cepat sihat.. ubat gastrik pun dah habis makan tadi tapi sakit still ada.. haihh, susah btol hidup.. harap bulan ramdhan nanti dapat bagi ketenangan kat atie...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sengsara !!


jangan ingan hidup tu seindah mimpi sebab yang mimpi tu hanya khayalan.. kalau kita x usaha, semua mimpi tu x kan jadi kenyataan.. tapi kali ni atie dah penat.. actually x de kena mengena ngan mimpi pun.. saja je nak cakap semua tu sebab nak orang sedar jangan bermimpi di siang hari.. malam pun jangan kalau itu semua akan bagi harapan.. kalau nak, usaha sendiri..

yang sengsaranye sekarang ni pasal atie.. semalam dah ada dah but x sakit just menyusahkan.. hari plak tiba2 nak sakit bagai.. siap menekan2 lagi.. dah la perut atie kosong sbb last makan kul 3 ptg td.. so agak pedih la perut ni.. hope x kena gastrik.. x habis sakit tu, tambah pulak sakit lain..

haihh, atie btol2 x nak menyusahkan orang tp bila kena mcm ni terpaksa jugak.. bukan nak use them but saat mcm ni la kawan paling diperlukan.. nak harapkan orang lain, mmg x la.. kesihatan kita pun x tanya..

i'm sorry sebab terpaksa susah kan korang expecially farah.. sorry sgt2 but because of this i love you more and more.. ngeeee.. thanks sbb tolong kite.. x lupa jugak nurse wanie yg dok bg nasihat.. thanks a lot korang..

atie nak tido blk.. terjaga ni sebab sakit lah.. hope boleh tido.. doakan atie sihat.. okbai..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, July 19, 2012

i miss BEACH and SEA..


isk isk, teringinnya nak pegi pantai tengok laut, main pasir, main kejar2 dengan ombak.. wuuuu, rindunya.. nak pergi kelanang hari tu tak jadi.. huwaaa, nak pergi jugak.. dah ada orang ajak pegi pun.. heee, memang bertuah betul atie ni.. hihi..

memandangkan minggu ni kita dah nak mula menyambut bulan ramadhan, atie harap korang dah habis ganti puasa yee.. jangan x habis lagi.. and also selamat menyambut ramadhan.. cakap awal sikit sbb takut x sempat nak cakap..

itu bukan yang utama sekarang ni, yang utama adalah PANTAI... weeee.... okbai...

entri pendek sbb malas..
nak bagitau yang atie rindu pantai je pon.. 
hehehehhe....

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, July 10, 2012

BLUEBERRY CHEESE CAKE


akhirnya terlaksana jugak hasrat atie nak buat blueberry cheese cake ni.. alhamdulillah.. walaupun first macam kabut sebab cr barang x de but akhirnya jadi jugak.. walaupun first try tp x de cacat cela cuma patutnya bahagian tepinya patut licin je tp atie punye cake lekuk2 sikit sbb org lain guna paper foam ape ntah tp atie x de so tukar pakai guna aluminium foil.. hahahaha.. jadik laa.. jom layan gambar..

tak sempat nak sejuk habis atie dah kuarkan sbb nak amik gambar.. huhu..

buah blueberry tu memang nampak melazatkan..
nasib baik masa beli tu stok blueberry yg ada buah skali ada lagi kalau x guna topping blueberry biasa je..

yummy.. waiting for makan je.. wuuuu, bila lah nak sejuk habis.. 
tadi dah colek2 sikit dah pastu abah bising sruh bg sejuk habis dlu .. ahahahaha...

done my blueberry cheese cake.. nak bagi kat encik rindu tp x tau macam mana.. td call dia bz x blh amik.. sruh buat lain kali.. hurmmm, cmne ek.. klu smpat bg lah kt dia nanti...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Cik Buaya 1st Giveaway : Choose Your Prize


oppss, atie kena tag oleh Cik Farhana untuk join GA oleh Cik Buaya a.k.a Cik Azura ... nampak x kerajinan atie join GA ni.. huhuhu.. time skrg ni org sibuk tgh masak atie sibuk dok join GA.. ahh, x kisah, prize best kot.. heee...

untuk join click je SINI 

dalam banyak2 hadiah atie pilih Kamera Lomo with film worth RM50++ sebab itulah benda yg atie x de lagi and dari last year kumpul duit tapi asyik x cukup je sbb dah nak cukup tapi terpaksa guna untuk benda lain.. wuu, sedihnya...

atie tag :


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

walaupun pahit tapi itu yang mengajar kita..


alhamdulillah.. itu yang mampu atie ucap bila fikirkan balik kehidupan kami yg dulu.. setiap orang akan lalui susah senang dalam hidup.. sama juga dgn family atie.. taraf hidup kami makin lama makin meningkat disebabkan usaha abah ngan mama yg penat lelah berkerja untuk tampung atie adik beradik dari kecik sampailah sekarang..

kalau nak diikutkan dulu, nak makan nasi pun terpaksa pinjam beras dari kedai apek cina.. nasib baik apek tu pun faham keadaan kami yg masa tu mama br kerja and abah pangkat koperal je..

ingat dulu abah buat 2 kerja dlm 1 hari.. siang abah kerja TUDM, petang sampai malam abah bawak teksi.. mama pulak kerja kat pejabat peguam.. kalau ada kerja bnyk, malam baru mama balik.. walaupun mama ngn abah balik lambat tp mama ngn abah tetap prihatin dgn pelajaran anak2.. mama mesti tnya ada kerja sekolah x?? kalau ada mama tengok anak2nya buat kerja.. kalau salah mama betulkan.. 



dulu abah garang.. kalau kitorang buat salah je mesti kena rotan.. biasalah, macam tu lah ajar anak2 dulu.. walaupun kena rotan, piat telinga, kena tidur kat luar rumah, atie x pernah marah abah ngn mama.. dlu iyalah marah sebab tak puas hati kenapa abah buat macam tu tapi sekarang bila fikir balik ada baiknya abah buat macam tu.. kalau abah tak ajar kitorang macam dulu, x kan atie jadi seperti sekarang.. *err, at least beradap la juagk..

dulu memang kami hidup susah.. siang pegi skolah naik bas TUDM.. TUDM kt KL dlu faham anggota diorang ni x mampu nak byr duit pengangkutan, that why dorang bg bas hntr anak2 tentera pegi skolah walaupun slalu lambat.. huhu.. balik skolah pagi trus pg rumh pengasuh pastu siap2 pg skolah ptg jalan kaki wehh.. lebih kurang 5 kilometer jugak la.. tp atie x pernah merungut sebab masa tu tau abah ngn mama x mampu lg beli basikal.. balik skolah je trus pegi mengaji.. see, pack sgt masa tu.. mlm pulak ada tuisyen.. balik tuisyen buat kerja sekolah... nampak x kesungguhan abah nak bg anak2nya belajar elok2..

walaupun abah ngn mama jarang ada masa utk anak2nya tapi abah sanggup tau balik dr bwk teksi, balik rumah dgn penat2 trus sruh kitorang siap nak keluar.. abah bwk jalan2 KL, lepak kt air pancut depan KLCC.. kadang2 pergi taman.. bestnya hidup walaupun kehidupan kitorang masa tu amat2 sederhana..

atie paling ingat 1 perkara ni.. masa tu abah x de kat rumah.. kitorang semua lapar.. beras ada tp lauk x de.. mama mse tu pun x de duit.. kitorang dah jemu makan pucuk ubi yg slalu kutip kt kebun belakang rumah.. nak merasa lauk sedap sikit.. masing2 korek poket kalau2 ada simpan duit lebih blanja sekolah.. pastu sanggup cari duit syiling 1 rumah sebabnya nak beli sardin 1 tin je.. daifnya rasa masa tu sampaikan duit nak beli 1 tin sardin pun x de.. atie rasa dulu sardinlah makanan paling sedap bagi kami 1 keluarga.. yang selalu kami makan telur, ikan masin, sayur pucuk ubi sebab ada kebun kt blkg, then ulam ngn sambal belacan.. itu je lah rutin makanan kami..



sampailah abah dapat naik pangkat then kami semua posting ke banting.. alhamdulillah kehidupan kitorang lepas tu bertambah baik.. walaupun kadang2 ada sesak jugak tapi kitorang dapat jugak hadapi..

sebab tu bila fikirkan balik, atie rajin masak sekarang sampai post gambar segala lauk kat fb, blog and twitter.. mungkin bg korang itu perkara biasa or atie nak menunjuk2 skill memasak atie.. ohh x.. sebenarnya atie nak kepuasan diri sendiri.. bukan kepuasan dpt mkn bnyk2, tidak sama sekali.. dulu atie x dapat nak makan makanan yang sedap2 macam sekarang so sekrg kira macam nak buktikan yg bila ada usaha taraf hidup pun dapat ditingkatkan.. dulu even nak beli 1 tin sardin pun x mampu tapi sekarang dah mampu..



bukan nak bermegah " ehh aku kaya lahh " .. orang lain ada lagi kaya dari family atie.. atie cuma nak orang yg membaca ni menghargai segala kenangan dulu walaupun pahit tapi itu yg mengajar kita semua.. 



Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

headache


x hilang lagi beban sakit kepala ni.. sakit ni datang bila tengah2 malam plak tu sampaikan atie terbangun dari tidur.. argghh, sakit tau.. nak makan ubat, mama x bg sebab mggu lepas rasanya 6 biji panadol dah atie telan sebab sakit tengah2 malam.. abah pun bising sebb atie slalu makan ubat.. hmmm...

ni malam2 org sedap tidur, atie plak terbangun sebab sakit kepala.. sakit hati pasal semalam x habis lg ni, bertambah lagi sakit hati.. eee, geramm..

stok minyak kapak pun dah nak habis.. ni leher lenguh2 pulak.. adeii, ada saja lah sakit malam2 ni.. mcm x de masa lain pulak nk sakit ni.. dah la penat keluar dr petang sampai malam tadi x habis lagi, ni tambah pulak sakit tengah2 pagi..

klah, atie nak try tidur dulu.. mne yg atie sempat blogwalk tu sempatlah.. klu x sempat esok atie bw kay..okbai..



Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Monday, July 9, 2012

late nite


time2 macam ni la pulak tiba2 nak terbangun.. pastu nak tidur balik x boleh, kne amik feel dlu.. adeeii... dah la mata belah kiri ni macam nak ada ketumbit.. arggghh, x habis2 lagi.. ada saja nak sakit kat mata ni.. sebab atie dah lama x pakai speck ke?? bukan x nak pakai, tp x selesa.. dlm kelas pun pakai kejap2..

orang cakap mmg la sakit kepala kalau baru pakai speck but kalau dah biasa x sakit.. itulah problemnya.. atie x nak "biasakan" pakai speck.. actually memang la kalau rabun pakai speck but cubalah korang tengok balik.. orang yang pakai speck kan, pernah x berkurang power speck tu?? makin bertambah ada la rite... 

tapi x dinafikan jugak kalau x pakai speck power akan bertambah.. "kot la" .. bagi atie if x memerlukan sangat x payah la pakai.. susah tau bila dah biasa dengan speck ni.. macam dia.. x boleh kalau x pakai speck.. pastu kan, kalau pakai speck mata macam bertambah sepet je..x tau la kalau orang lain.. but org yg atie kenal mcm tu laa.. but x semua.. 

habis dah merepek pasal mata and speck bagai.. hahaha

almaklumlah sekarang atie tengah cuti sem so bila kat rumah ni macam2 benda atie nak buat.. expecially masak.. macam2 atie nak masak sebab bila kat kolej nak masak pape budget sendiri but kat rumah semua ditanggung PARENTS.. hehehhe...


now i'm craving for OREO CHEESE CAKE and BLUEBERRY CHEESE CAKE... yuuuummmmmmyyyyyyy... deleciose <----- sila baca dalam version mexico.. hehh.. 

dengan segala usaha atie nak cari bahan for baking.. yeaayyy... bahan2 ada yang dah beli.. tomorrow misi membeli cheese, whip cream, blueberry topping and gelatin je tinggal.. semangat ni sampai pesan kat mama awal2 tadi.. luckily mama cuti esok sebab hari ni mama ada majlis at IKBN Jugra for pertandingan genderang.. and my mom menang tanpa bertanding.. will see mama punye progress utk ke peringkat negeri.. hihi..

ehh back to topik.. atie dah x sabar nak bake blueberry cheese cake.. oreo cheese cake kemudian coz family lg prefer blueberry and also him.. pray for me.. hope first baking akan menjadi..


and then tiba2 macam berminat nak buat nasi arab sbb search resepi kat TAB baru mama then ternampak plak resepi 'NASI ARAB AYAM MANDI' .. dah alang my family memang suka gila nasi arab sampai sanggup tu bila dah craving for it, boleh drive 45 minit ke cyberjaya semata-mata nak makan nasi arab.. hahh, see betapa gilanya kami bila masuk topik nasi arab.. hahaha..
 
bila tengok resepi x mahal mana pun bahan2 nya cuma agak remeh sikit.. x pe lah, remeh2 pun hasil sedap x pe.. boleh la cuba2 buat sebelum balik kolej.. dah balik kolej nanti ntah pape yg atie makan.. not la ntah apa2 sangat pun rutin sama.. tengah hari nasi bungkus, malam x burger, keropok2 or nasi goreng.. see, dah boleh ramal kan...

sebab tu la bila cuti kat rumah, balik kolej je org tegur "ehh macam dah naik je badan kau".. hahahaha, peduli apa aku.. badan besar, kecik, kurus, gemuk.. senang je bagi atie.. kalau kau nak berkawan dengan aku silakan.. x halang pun.. kalau x nak silakan blahh.. senang kan..

nak berkawan dengan seseorang kita mesti boleh terima dia seadanya.. benda ni bukan untuk  pakwe, makwe, kawan sahaja.. ini peringatan untuk semua.. jangan kerana rupa, judge yang bukan2.. heii, x pernah dengar ke " don't jugde a book by it's cover" .. belajar dari pepatah tu.. kalau atie bagi contoh nanti panjang pulak ceritanya..


ohh lupa plak.. why hah kadang2 bila rasa x sedap badan kan kita sendewa rasa macam gas keluar.. yes it's angin dalam badan but why macam bergas and also it feels like muntah.. errrkkk, kalau korang rasa geli atie yg sedang alami ni lagi la rasa meloyakan.. ada sape2 tau x??

rasanya macam dah panjang je merepek ni.. ingat nak bagi mengantuk but now x rasa mengantuk langsung.. nak movie marathon la jap lagi.. blogwalk lain kali coz bila mood blogwalk sampai dari pagi sampai ke petang pun x cukup masa nak blogwalk.. siap kalau boleh nak sambung sembang thru tweet, whatapps, sms bagai.. hahaha.. okbai..


p/s : hari ni entri rainbow sbb td tgk page org jual Al-Quran rainbow
yg dh lama atie cari but ada jual kat indonesia je..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Sunday, July 8, 2012

*batak kejap


kepada yang dah tau pasal benda ni, x nk baca entri ni pn x pe.. sje je atie post sebab BATAK kejap.. err jap, korang tau ke ape tu.. batak tu lebih kurang macam JAKUN laa.. klu belah2 kedah org ckp PERAK.. bukan perak darul ridzuan ek.. btol ke darul ridzuan?? hentam je, dah lama tinggal geografi ni.. hihi..

benda ni actually utk kupas buah.. tp buah mcm epal, lai, pear and etc je laa.. abah beli benda ni mse pg vietnam kot klu x slh.. x pn, thailand.. antara tu la.. kt malaysia pn ada rsenye.. so bila dh batak jd la video ni..

PART 1

PART 2

abaikan bunyi2 gangguan kt blkg tu.. *dgr suara sndri mcm kelakar plak.. ahahaha... x de function pn video ni.. dh kata batak kan, so show off sikit.. hihi.. okbai...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Bagipergi "giveaway" DAYAH SNOW HEUKA


heeehhh, maaf atas kekeliruan tajuk diatas.. hihi.. sejak kembali berblogging ni, inilah first atie join GA.. sje je nk join, dah alang2 empunya GA pun dah ajak.. jom kita penuhi T&S dia..

sape nak join sila ke blog DAYAH SNOW HEUKA


1. follow blog : DONE
2. make entri and tepek banner : DONE
3. letak link kat komen box : WILL DO AFTER SIAP ENTRI
4. atie nak satin sebab dari last year nk beli but asyik x kesampaian.. kira kalau dapat jadi hadiah birthday atie lah wlupun lmbt sikit.. hihi..
5. hurmm, tag 3 org ek.. ok.. atie tag adikku syg IEQA HALIM, my blogger friend ATIKAH KASIM, and room mate AIDA QUZIE ..

doen semuanya.. fuhh kanan kiri depan belakang dengan harapan dapat GA ni.. agak2 kena pos apa2 x utk dayah sbb kononnya nk sogok bg GA ni kat atie.. ehehehehe.. haipp, x baik rasuah2 ni kan !! hihi.. okbai..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Saturday, July 7, 2012

celebrate my belated birthday


disebabkan kesedihan yg melampau bila family x ingat langsung birthday atie, mlm birthday tu atie nangis kat dlm bilik.. org mse birthday happy, atie nangis.. mne x sedih derr bila family sendiri x ingat birthday..

siap mogok x nak keluar bilik.. dr malam birthday sampailah lunch esoknya baru keluar bilik tapi mama ngn abah x dapat detect lagi tu.. SEDIH GILA.. bila dah penat nak sedih2, maka terbongkarlah kesedihan anak perempuan dorang ni bila atie bersuara.. haihh, tahan sebak je la bila cakap "semua lupa birthday kak yong kan".. tskkk tskkk.. dlm hati dah  menangis lama dah..

serius atie dah bg hint.. banyak bila hint tp mama x dpt jugak tangkap.. edeiii... siap atie ckp kt mama nk beli bahan buat kek tu, pun x dapat tangkap lg.. gila sedih... TAPI ....................



.....   jeng   ..  jeng   .....


tadi abah ngan mama nak ganti balik celebrate birthday atie.. yeahhh... patutlah suruh siap awal2.. kami pergi makan sate kajang.. sanggup woo abah bawak pergi jauh2 sbb anak dia sebak kan x de sape ingat birthday die.. * sape la tu.. hehehe, sengih2 sambil tayang gigi.. hahahhaa...  malas nk cakap banyak.. tangan pun dah beku sebab dok dalam bilik bukak aircond.. dah taip panjang2 ni malas plak nk slowkan aircond.. tepek gambar je lah.. 








happy ending to all kan.. terima kasih mama abah sebab celebrate birthday kak yong walaupun dah lambat.. huhuhu.. sayang mama abah and adik2 jugak.. okbai..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

talk2 before going out


err, tiba2 rajin plak nk update before keluar pg mkn ni.. dah siap dh pun but tunggu the rest yg blom siap.. atie pn x tau nk pg mana actually.. tp yg pasti nk pg makan lah of coz.. nk tepek pic dh siap pn x smpt sbb taip pn laju2 padahal x de idea tp nk menaip jugak... *konon nk ckp rajin la taip entri before keluar..

nanti dh blk atie update lg kay and also nk blogwalk.. dh lama x BW ni.. ehh, nk join GA jugk... dah ada yg ajk.. heee.. jap ek.. hope still sempat.. okbai

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Thursday, July 5, 2012

sweet 21


hari ni genap umur atie 21.. alhamdulillah kerana atie diberi peluang oleh-Nya untuk menikmati nikmat kehidupan sehingga kini.. bila dah masuk umur baru ni, atie teringat umur ni dah layak utk mengundi tp atie x sempat nk daftar sbg pengundi lah.. so kena tunggu 4 tahun akan datang..

thanks kpd encik Amar Hazri sbb sudi sambut birthday atie sama2 walaupun mlm smlm lmbt wish.. *haiipppp... takpe lah, sibuk keje kan.. tp sbenanye mmg lupa kan.. hahaha, kantoi.. lupa sbb keje blh la dimaafkan.. tp tetap kne denda.. atie tunggu tau apa yg amar janji.. huhu..

malas nk cerita banyak, nnt keluar cerita sedih plak.. x nak la cerita sedih kt sini, nnt korg kata birthday x elok sedih2.. ok.. padahal dah menangis pn td.. x pe lah, yg tau, tau la.. yg x tau, x yah tau lah.. heee.. layan gambar je lah ek..



 mkn KFC berdua je.. konon romantik.. huhu...

 and of course birthday girl.. harus ada sebab the gadis of the day.. hahaha.. apa yg atie nak, amar kena ikut.. tp still kena buli jugak.. haih T_T


 harus ada gmbr kat KFC kan.. cermin mata tu x nk bukak tu.. bukn panas pn dlm KFC.. hahaha.. adehhh...

 ni masa dlm kereta otw balik.. atie tgkap gmbr sorg then dia ckp x ajak.. hah, amik gmbr mse drive.. nasib x langgar kereta depan macam ....................... huhuhu.. hanya atie dan dia yg tau.. hehhhhhheee...


disebabkan jarang ada gmbr die x pkai speck, atie buli dia sruh bukak speck.. see mata sepet tu.. huhu.. but ur still hensem to me.. gagagaga... huhuhu.. kena buli kejap..

end of the story.. nak layan gmbr amik td.. x nk igt benda sedih.. 1 je atie nk ckp, as birthday girl, atie x minta apa2, atie just mintx org igt je birthdy and wish.. x mintx hadiah pn.. just wish je dh seronok sgt... hmmm.. okbai...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Wednesday, July 4, 2012

FREE nye aku !!


habis tgk tv, trus masuk bilik on9 then new post.. hehehe.. kat sini atie nak ucapkan TAHNIAH to DEM LEPAK BOYS a.k.a 'DLB' coz jd juara for showdown kali ni.. to PEZ, you guys also hebat.. 

atie nak cerita bout hari ni.. tadi atie ada driving lesson.. time tgh nk ada lesson ni lah, lembu nak lintas, pastu gaduh.. atie terpaksa lalu between lembu yg dok menyelit kt tgh jalan.. itu br lembu.. ni itik plak.. itik lintas jalan.. itik ni biasanya bila tau tuan dia nk bagi makan, die ikut tuannya laa kan.. igtkn sekor je ke lalu... sekor lalu, pastu yg lain ikut.. atie kat dlm kereta macam tgh budak sekolah melintas je.. hahahaha.. adeiii.. dugaan btol.. 

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Salam Nisfu Syaaban


~* Tersebut di dalam Kitab Iqna' :
Bahawa Jibril bersungguh-sungguh pada malam Nisfu Syaaban menunaikan segala hajat.
Maka datanglah Jibril kepada Baginda Rasulullah s.a.w. dan berkata :
Ya Muhammad ! Gembiralah kamu bahawa Allah telah mengampunkan segala ummat mu orang yang tiada mempersekutukan Nya dengan sesuatu.
Angkatlah kepala mu lalu Baginda Rasulullah s.a.w.pun mengangkat kepala nya.
Tiba-tiba terbuka segala pintu langit :
1. Pada pintu langit yang pertama Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang ruku' pada malam ini .
2. Pada pintu langit yang kedua Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang sujud pada malam ini.
3. Pada pintu langit yang ketiga Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang berdoa pada malam ini.
4. Pada pintu langit yang keempat Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang berzikir pada malam ini.
5. Pada pintu langit yang kelima Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang menangis takutkan Allah SWT.
6. Pada pintu langit yang keenam Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang mengerjakan amal kebajikan pada malam ini.
7. Pada pintu langit yang ketujuh Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang meminta maka di kurniakan permintaan nya itu.
8. Pada pintu langit yang kelapan Malaikat menyeru kemenangan bagi orang yang memohon keampunan maka di ampunkan bagi nya.
Baginda Rasulullah s.a.w. bertanya Jibril :
Sampai bilakah terbuka nya semua pintu ini ( di terima doa) ?
Jawab Jibril : Sehingga naik fajar subuh.
Jibril berkata lagi : Pada malam ini di merdekakan hamba Nya yang mukmin lelaki dan perempuan dari api neraka sebanyak bulu kambing Bani Kilab.
( Bani Kilab di antara orang-orang Arab yang paling banyak memelihara kambing) ~*

kini buku baru dah dibuka.. atie harap dengan buku amalan baru ni, atie akan penuhkan dengan perkara yg baik2.. atie sndri x blh nk describe perkara apa sbb nnt bila atie cakap takut x tertunai plak.. so atie akan cuba buat mana yang mampu..

kepada kawan2 semua, sama2 lah kita beramal supaya mendapat keberkatan.. salam nisfu syaaban..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

Tuesday, July 3, 2012

Morning Peeps


dear god, please make my day today more happier than yesterday and please make tomorrow more happier than today.. wahh, hidup semua nak gembira, bila nak sedihnya?? in life, mesti kena seimbang.. ada sedih dan gembira kan.. just like nak buat air, air dgn gula msti kena seimbang. cuba kalau terlebih teh, dah pahit.. terlebih gula plak, alamatnya x lama lg dapat kencing manis lah.. hah, ada paham sekrg.. *main letak je perumpamaan tu.. huhu..

hari ni atie terbangun lambat plak.. tu lah, bergayut x hengat kredit smlm.. br topup, habis rm10.. mula2 sembang x sedar dh lama.. pastu kredit dh tinggal sikit.. nasib ada lg utk buat super saver.. heee.. 2 jam bergayut.. hambik kau.. padahal br seminggu x jumpa and also every nite ek cll.. tp hari ni terlebih plak.. x pe lah, skali skala..

 

atie ada mse till 12.30.. sementara x buat apa2, jom teman atie blogwalk.. lama sgt x blogwalk.. rindu nk ph terjah bloggers lain.. my old friend yg always jln2 jenguk atie, i will find you all back.. sorry sgt dh lama x update and keep in touch ngn korang.. wuu, rasa serba salah pn ada tp tebalkan muka sbb tau salah diri sendri..

 

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku