Tuesday, August 16, 2011

sape minat membaca, meh sini baca review nih !!

assalamualaikum...

setiap org ada hobi masing2.. ada yg suka memasak, main badminton, bola sepak, bola tampar, tampar org, membaca, berenang, mengumpat dan macam2 lah.. kalau atie sendiri, atie minat membaca.. dari kecik lagi atie minat membaca.. mama cakap, dulu2 masa atie still in tadika kalau ada je buku baru sampai, atie mesti nak baca sampai habis masa tu jugak.. boleh dikatakan atie ni anak murid yg paling cepat bejr.. org putih kata fast leaner la katakn.. ecewah, nak bangga dah la tuh.. huhu...

masuk darjah 1 plak cikgu BM atie slalu komplen kat mama *mentang2 berjiran, cepat je berita psl atie ckg nk bgtau mama.. cikgu BM atie ckp atie ni kalau cikgu suruh bacakan buku kat depan kelas selalu baca laju sgt mcm kena kejar dgn hantu.. hahahaha, pelik betul la perumpamaan cikgu tu.. seingat atie la kan, atie baca laju2 sebab atie eksited sgt.. ye lah, budak2 lain mana blh baca fasih mcm atie kan.. haha, nada riak disitu.. hidup kalau nk riak sgt pn x blh.. OKAY, merendah diri sikit nih.. ada jugk yg pandai bc but x laju mcm atie.. tp ada kekurangan ada jugk bc laju2 nih.. kawan2 atie yg lain yg agk kurang fasih atau x reti membaca lg terkial2 nak tgk apa yg atie tgh bc so cikgu pun suruh stop then tukr org lain.. huh!! cikgu ni, kalau nk suruh stop, lebih baik x payah panggil *monolog atie dlm hati.. kang ckp kuat2, kena rotan dgn pembaris panjang pulak.. menangis x berlagu nnt.. utk pengetahuan korang, atie x pernah kena rotan ye masa sekolah rendah dlu.. budak baik dan disayangi semua guru okay... sekolah menengah x igt la tp teetttttt................... hehehehe....

ini dah lari topik dah ni.. apa td ek.. ohh review pasal novel yg atie dh janji tu.. tu la, sape suruh korang x ckp stop, kan dah melalut smpi tadika lah, sekolah rendah lah.. hahaha.. okay2, melalut lg.. hah, ni cerita die.. novel yg atie nk riview kat korang ni tajuknye CINTA KONTRAK.. writer die NURUL AIN SYUHADA.. terbitan KARYA SENI... meh sini atie cerita sikit pasal novel ni.. ceritanye psl sorg gadis ni yg agak sopan pemakaiannye, bertudung labuh, baju longgar.. kira mcm ustazah la tp perangai, makk aii boleh tahan... and heronye pulak perangai agak buaya but hensem.. keturunan perancis dan memiliki mata berwarna biru.. diorg berkahwin bukan sbb cinta and siap ada kontrak lg but kontraknye mcm budak2 peraturannye.. utk memuaskan hati korang, dari awal samapi habis novel ni korang x kan berhenti gelak.. atie sampaikan org kata atie gila sbb gelak sorg2 bc novel ni.. hahaha.. parah kan.. first time atie jumpa novel mcm ni.. x menyesal atie terguna duit nk beli kasut raya utk beli novel ni... hehehe..



skrg bila dah beli novel atie kena pikir pulak nak letak kat mana.. rak kat rumh atie kt kolej ni dah full.. x de ruang dah nk letak novel.. magazine apatah lg.. haihhh.. terpaksalah buat mana yg dah x nk.. tu laa, hobi kan so x blh buat pe dahhh.. bila dah minat tu, x de pikir lain dah.. atie grab then terus bayar.. masa nk beli novel ni pun sorok2 dari cik abg.. kalau die nampak, maunye die halang atie.. mulala die rangka segala ayat smpai atie x jd nk beli.. kadang2 tu die tarik tgn atie smpi la kedai buku hilang dr pandangan.. nnt atie merajuk, pandai2 la die pujuk.. but this time atie terlepas.. hehehe.. keluar dr kedai dah gelabah dah pikir mcm mne nk sorok novel sbb  mse tu atie pki beg kecik je.. muat 1 je novel.. atie beli 2.. lg 1 tu terpksa pgg.. last2 kantoi jugk sbb atie mmg x blh nk rahsia2 dr cik abg syg.. hahaha, makwe mithali kan atie.. masuk bakul angkat sendiri.. pastu mulalah die bebel.. pastu atie soh die pgg kejap, last2 die gak melekat kat novel cinta kontrak ni sbb jalan cerita die best and lucu sgt2.. die dah chop awal2 dah nak bc lepas atie..  seeeee, seronok bc novel ni.. korang try la beli and bc, gerenti x menyesal... ok, habis dah review psl novel ni.. nak cerita bnyk2 x blh sbb nnt x suprise.. so kalau nk tau lebih lg, beli laaaa.. hehehehe.. okbai...

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

3 comments:

tomatokering :) said...

wahh best ek .. ade gak lg stu best doktor cinta ^^

Nurul Izzati Zakaria said...

doktor cinta tu karya spe and terbitan spe.. ni yg x sabar nk beli ni...

Nur Intan Syafinaz said...

Sy jarang baca buku2 cinta..hehe..suka kisah seram, dan penyiasatan..and more to english novel..almari sy pun dah penuh..so dah takde tempat dah nak letak..wahaha