Tuesday, September 30, 2014

Aidilfitri PART 1


Kalut sungguh aihhh.. dah nak dekat raya haji baru dok kalut nk story pasai aidilfitri.. hahaha..

Bersyukur ye hadek2, kakak2 and habang2...

Atie dapat update ni pn sebab semalam dgn hari ni atie MC.. semalam x brape nak gagah, hari ni agak gagah la jugak nak hapdet.. ngeee.. jangan marah..  kebetulan pulak dah seminggu lebih sakit, pg hospital smlm dptlaa 2 hari MC..

Let the story beginssss......

Alhamdulillah raya tahun ni dapat balik kg 2 hari sebelum raya... sebelum2 ni balik, mlm raya baru sampai.... tapi tahun ni atie gerak malam 2 hari sebelum raya.. ok la tu kan.. walaupun agak kabut sikit tp alhamdulillah bertolak jugk.. kalau x ade dh dengar nk balik pagi esoknye... uiii, jangan la.. 

Pasal ape jangan??

Yela, macam la x paham... bila raya je macam2 makanan ada.. so kalau x beli brg and masak, mcm mne nk rasa nikmat tu... dah jadi tugas kitorang utk beli brg sbb tahun ni dpt balik awal... sila take note ye..

JANGAN MEMBAZIR !!!

Beli yg perlu sahaja... x salah kalau tiap kali nak masak baru beli... walaupun kena ulang2 pergi pasar tiap2 hari... drpda membazir macam tu je kn...

Macam biasa raya pertama mesti ada rendang dan lemang... err, tahun ni lemang beli je sbb pak cik2 x cukup corum nak bakar lemang... yg nak sukat segala beras and santan pn balik raya pertama, so x dapek la nk bakar lemang... 

Raya pertama dapat la jugak pergi rumah sedara utk beraya.. bak kata abah, kite pergi je mne sempat dulu... raya kedua dah nak buat benda lain pulak.. so, enjoy the picture yaa..



Pinjam motor tuan rumah ye.. abah memang teringin nak ade motor mcm ni tp abah cakap kalau duit tu dh x perlu utk hal lain baru boleh pikir pasal motor.. abah memang sayangkan keluarga sampaikan apa yg abah nak pun abah abaikan dulu asalkan apa yg anak2 nak dapat...tssskkkk...






Tu laa... Budak2 bandar or pekan bila masuk kampung, exsaited bila nampak reban ayam.. nampak pulak lastik... rindunye nak duduk kt kg.. tenang je.. 

Itu cite ray pertama.. raya kedua kami pakat x keluar rumah sebab ada misi.. raya kedua kitorang bersengkang mata buat sate and mee bandung... memang x tido malam la cucuk sate... sambil cucuk sate pn boleh tido tau.. hebat x hebat laa.. huhu...

Maaf, raya kedua x de gambar.. yela dah masing2 pakat dok tongkat mata, memang x ingat apa dah...

the end raya part 1.. nantikan part 2 nnt ye..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

2 comments:

wanyob.com said...

Takpa raya deevapavali nanti tulis pasal hari raya korban lak .

atie zakaria said...

huhu.. tulaaa... boleh jugak kan..