Friday, November 21, 2014

Duri


Untuk keadaan atie sekarang, atie refer duri ni kepada sesuatu yang menyakitkan tapi in the end duri tu la yang bnyk mengajar kita..

Dalam kita nak mencapai kejayaan, banyak yang perlu kita tempuh expecially drpd org disekeliling kita.. ada yang faham dan ada yang x.. x semua org boleh berfikir mcm yg kita fikirkan dan x semua org rasa apa yang kita hadapi...

Bila atie fikirkan balik,kita kena banyak bermuhasabah diri dan berusaha untuk tunjukkan yang kita mampu untuk mencapai kejayaan.. jangan hanya nampak sibuk kesini sana, tapi 1 apa pun x nampak... sementara nak tunggu nampak tu la macam2 duri yang akan kita lalui..

Paling penting bagi atie adalah sokongan keluarga dan kawan2..mungkin bg org lain, dia boleh bergerak sendiri, tetapi atie perlukan semangat dan sokongan drpd family sbb apa yg atie buat ni untuk diri atie dan untuk family jugak.. atie harap lambat laun, mereka2 yg x faham atie akan dapat terima atie dan bagi sokongan yg penuh dekat atie..

Terima kasih jugak kepada rakan2, akak2 dan abang2 yang banyak bagi nasihat dan tunjuk ajar.. dan terimakasih jugak kepada semua yang dah tunjukkan jalan ni kepada atie.. in shaa allah atie usahakan sebaik mungkin...

assalam

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

2 comments:

Nadratul Syazwana said...

Thank you kak Atie :) Sangat berguna for my first day class :) Hehe thanks <33

atie zakaria said...

WELCOME... look at the bright side.. ;)