Tuesday, December 2, 2014

Betulkan !!


Alhamdulillah, sampai sekarang atie masih hidup untuk menimba ilmu yg x pernah habis kat dunia ni..  dari kita lahir ke dunia ni sampai laa kita menghembuskan nafas terakhir, jangan pernah berhenti mencari dan menimba ilmu sebab dengan adanya ilmu ni, kita boleh meningkatkan tafar hidup kita..

Ya, ada akan cakap " alaa, bukan boleh bawak masuk kubur pun kalau kaya".. yup, that true but ada some of you yg teringin nak tingkatkan taraf hidup.. x kan selamanya korang nak mundur... jangan salah faham ye, atie bukan nk perkenalkan skim bagai.. atie nak korang nampak dan buka luas2 pandangan korang supaya korang nampak jalan yg korang boleh amik untuk berjaya...

Tapi, first of all korang kena betulkn niat dulu.. bukan x boleh niat " aku nak kaya".. BOLEH.. tp kan cuba la korang ada seseorang yg boleh memenuhi permintaan org then org tu cakap dia minta itu ini sebab nak kaya... so korang nk penuhi permintaan dia tu pun mcm berat je...

Apa kata korang pasang niat mcm ni..  " saya berniat hujung tahun ni saya nak bayar zakat perniagaan RM25,000. korang tau tak kalau korang nak bayar zakat RM25,000 tu, korang kne ada RM1 juta.. so nampak x kat situ.. tinggal korang niat2 baik2 je...

Kalau atie seseorang yg boleh memenuhi permintaan org, senang2 je atie bg LULUS sebab apa yg dia niatkan tu perkara baik kot..

Nampak dan paham x apa yg atie cuba sampaikan??

Tapi itu contoh... 

So, papepin betulkan niat anda ye...

ok, atie nak sambung buat kerja.. kerja menimbun tapi sempat lg ni nak update blog... hahahaha..  atie stuck buat keje ni... jammed kepala...

love, xoxo

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

1 comment:

Najib Ariyan said...

Salam kenal dan salam singgah...

SELAMAT TAHUN BARU 2015

semoga tahun mendatang akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... aminnnn