Tuesday, May 20, 2014

Minggu untuk KESIBUKAN


As always wahai pembaca sekalian, sila jawab salam bagi yg belum... kepada yg dah jawab alhamdulillah...

This week will be the week of KESIBUKAN coz I'm preparing for GARAGE SALE as atie mention before...  mula la nak godek2, korek2, and sepahkan segala barang yg boleh dijual masa garage sale nnt.. time garage sale ni la masa untuk jual barang2 yg before this kau beriya sgt beli but then guna or pakai brape kali je.. itu kalau guna, kalau x guna langsung kan dah membazir..

Mesti ada yg akan cakap kenapa x dermakan je kt rumah anak yatim?? ehh, boleh je if korang nak derma, x cakap pun x boleh.. but garage sale ni pn purpose die nk kutip derma laa... 

For every tapak yg peniaga sewa, beberapa peratus akan didermakan kepada sekolah tabika my mom.. and kepada peniaga or sesiapa yg berniat nak menderma lagi pn boleh.. untuk my lil garage sale, beberapa peratus jugak atie akan derma kepada tabika.. 

Nnt duit derma tu mama boleh la betulkn taman permainan untuk budak2 sekolah coz yg ada tu pun dah x elok.. lg2 dibuat dr kayu, itupun playground tu abah sponsor sikit, kebetulan ada duit lebih.. atie bukan nak riak ckp abah atie kayasmpi boleh sponsor itu ini.. x, bukan macam tu.. just want to say that my mom dah lama request for new playground dr org atasan but sampai sekarang x dapat2.. almost 3 years dh kot.. kalau dulu mama x tergerak hati minta sponsor dr org and suami sendiri, agaknya dah berbelas budak2 yg luka sampai berjahit2 kt badan sebab main kt playground yg dh pecah sana sini... hmmm..

Ok, enough of that... sape2 yg duduk dekat dengan banting meh la singgah TABIKA KEMAS SERI JUGRA kt simpang raba 24 & 25 mei ni... kebetulan pulak a the same date taman perumahan banting baru dekt dgn sekolah ada karnival bomba and ada pertandingan memancing jugak kalau x salah... and sekolah kebangsaan jugra pulak ada hari kantin.. mana2 pun korang boleh singgah..

Atie still x confirm lagi jadual aktiviti mcm mne tp yg atie pasti aktiviti yg ada :-
  • Garage sale
  • Perkhemahan untuk budak sekoleh tabika shj
  • Ceramah
  • Melepaskan tanglung beramai2 ( insyaallah )
  • Wayang pacak
  • Sukaneka
Insyaalah nnt atie akan update lebih details..   

till then.....

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

7 comments:

Iola said...

wa...tak pernah lagi garage sale .. hee selalu tengok kat tv je,,omputih kan rajin buat ;)

Sara Zawawi said...

all da best dear :)

Nadratul Syazwana said...

Ehe kat Banting je kan kak Atie kan hehe. But this week busy :(

atie zakaria said...

- lola
yup dear... omputih je slalu buat sbb dorg ada laman besar nk buat garage sale siap jual lemonade...

berangan jugak nk mcm tu tp tu laa negara kita jarang nk buat mcm tu..

selalunye omputih buat garaga sale sbb dorg nk pindah..mls angkut brg bnyk2, tu yg dorg jual kt garage sale...

atie zakaria said...

- sara zawawi

thanks dear..(0_0) :)

atie zakaria said...

- nad
yup, kt banting jugk... mggu ni mmg rmi bz.. lg2 kt putrajaya ada hari belia...

every year akk pegi kalau ada hari belia tp tahun ni x dpt la pg.. huhu

Lee Wa Wan said...

akak, kucing boleh jual tak??? hahahaha