Tuesday, May 27, 2014

*sigh


Alhamdulillah, selesai jugak semua aktiviti... penatnya mengalahkan org kerja angkut balak.. hahaha.. sampaikan tengah berniaga pun boleh tertido.. betul2 kronik dh tu sbbnye x tido semalaman, then sbb x tido jugak la mula la badan sakit2 but still I'm happy coz all activity went well..

Gambar mse garage sale tu atie x transfer lg.. next entry la ye.. itupun kalau igt.. hihi,,

Ada one thing yg atie sgt2 x berpuas hati.. as a teacher, kita mesti nak buat yg terbaik untuk anak murid and pastikan yg diorang semua seronok dengan semua aktiviti... and parents pun gembira tengok anak2 mereka gembira.. 

For me, gotong-royong dr parents and AJK tu bagus... x kisah la yg tolong tu parti politik mane pun.. BN, PAS, PKR or whatever... tujuan aktiviti ni untuk kanak2 and eratkan silaturrahim sambil bergotong-royong..

Jarang ada guru yg sanggup buat aktiviti besar macam ni and TANPA MENYUSAHKAN PIHAK ATASAN.. wehh, x minta duit pihak atasan pun..  tapi kenapa ye hanya disebabkan kebanyakan ibu bapa murid2 terdiri drpd parti  politik yg pihak atasan x suka and pihak atasan nmpk ramai pulak ahli parti politik yg dia x suka kt majlis, terus bermasam muka... 

And x pasal2 pulak bila bermesyuarat perli my mum.. ehh, apa yg my mum buat x bersalah or berdosa pun.. apatah lagi salah sampai boleh masuk penjara... 

PERLU KE SEGALANYA NAK DIKAITKAN DENGAN POLITIK.. BERGOTONG-ROYONG TU KAN SIFAT KEMASYARAKATAN... X PERLU NAK BEZAKAN ORG DR SEGI PARTI POLITIK..

Maaf kalau atie cakap ni.. Pangkat je tinggi tp pemikiran singkat... *sigh..

Yes I'm just 23 years old and dunno anything bout politic tp dengan sikap manusia mcm ni la negara boleh tumbang, kucar-kacir and rakyatdan x de kepercayaan pada pemerintah.. see, tolonglah.. x kan benda mcm tu pun nak bermasam muka, nak perli2.. urrghhh..

terus x de hati nk membebel panjang...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

10 comments:

Cikna said...

Wahh, de garage sale msti best kan....

Detective Fiqa said...

zaman skrg kan org lebih banyak kepada berpuak puak hmm. btw df ni harap je belaja pentadbiran awam tapi hahaha :D

atie zakaria said...

- cikna
best and ada perkhemahan and sukan lg... :)

atie zakaria said...

-Df
itu la tp at least sifat kemasyarakatan tu kekalkan la tanpa mengira puak mana pn... :)

Junkyo No Hikari said...

cikgu ke? besynya... TT^TT

gotong-royong dah berapa tahun dah tak terlibat ahahaha XDD

why? kenapa? mom sis atie lain politik dari cikgu2 ke?

teruklah diaorang ni TT^TT

hurmmmm...

fadh leyanie said...

sampai bila pun kita ssh nk bersatu kalau smua nk kait dgn politik..

Lee Wa Wan said...

tak saba nak tengok pics :P hahaha

atie zakaria said...

-junkyo no hikari
not like that..
parents anak murid my mom kebanyakannya parti yg bercanggah dgn pihak atasan.. tu yg pihak atasan marah padahal semua yg dtg tu just nk gotong-royong.. sigh...

atie zakaria said...

-fadh leyanie
true...
x perlu kot campur adukkan parti politik dgn amalan gotong royong...

atie zakaria said...

- wan
will update later... bila ada masa rajin.. hahahha.. boleh x mcm tu??ngee..