Monday, December 26, 2011

berjimba di BAGAN LALANG

ekceli smlm x rancang pun nak berjimba kt BAGAN LALANG.. semalam 1 family atie keluar beli keperluan sekolah.. err, keperluan kolej skali la tu kan.. dah penat pusing2 satu banting beli barang, tentu2 laa perut menyanyi lagu dangdut minta diisi..

maybe sebab hari minggu and esok still cuti. restoran yg melambak2 sepanjang jalan ke kanchong penuh gila.. diulangi, FULL HOUSE.. ehh, mcm hotal plak nk full house kan.. but still, restoran peberet kitorang 1 fmly pun penuh.. nk x nak, drive la kereta lg sampai ke morib, igtkan berkurang la kereta dan orangnya but still semua ramai and full house..

ohh patut la, ada ekspo kat morib.. dah alang2 ni, JOM ramai2 pergi EKSPO MORIB.. jalan2 amik angin laut.. nyaman sikit.. tenangkan fikiran, luangkan masa dengan family..

err, sambung cerita.. dah semua restoran penuh, so pergi la bagan.. dgn otak yg lurus bendul dgn harapan kat bagan x full house laa.. skali sampai. wooohhhh, beratur kau.. meja nak makan pun x de.. that one was our peberet restoran lahh.. uhuk uhuk. so sadis.. dah dtg jauh2 pun still x dpt mkn kt tmpt paberet...

terpaksa la cari tempat lain.. wuuuu.. dah kempunan ni nk makan ikan bakar.. abah lagi kempunan sbb dr rumah abah dah terbayang ikan bakar.. at last, jumpa jugak restoran yg kosong.. x sempat parking kereta, abah dah sruh turun cop tempat..

but hopeless la.. mknn dia LAMBAT SANGAT2 sampai.. then our order hilang mcm tu je.. bila ditanya just jawab "X TAHU" .. err, panas hati je dengar.. kempunan abah nak makan ikan bakar.. but it's okay, still have sotong goreng tepung and lala masak cili.. sotong tu atie yg pilih.. besar and panjang... yummy.. maaf, gambar x sempat nak snap sebab masing2 tengah lapar gila.. so picture ihsan dari google la ya.. sje nk bg korang terliur..


cukup jeles dah la tu kan.. ikan bakar mmg x de sbb salah pekerja kat kedai tu.. ikan jenahak ngn cencaru plak tu.. haiyoo, kempunan btol.. lepas ni x nak dah makan kat situ.. harga air pun mahal gila, x berpatutan langsung...

perut dah kenyang, masing2 melompat kat tepi pantai.. air tengah surut so x bahaya sangat la.. tgk resort golden palm tree sambil berangan bilalah dapat merasa bermalam kat sana.. hmmm... tunggu honeymoon lah.. hahaha, gatal...

apapun semalam seronok sangat.. even x sempat nak rehat pun but still the best.. hari ni dah kena balik kolej.. kepada sayang2 semua, atie akan try blogwalk korang jap lagi sebab nnt kalau dah balik kolej sush nk blogwalk.. dgn busy, line wifi kolej yg slow mcm kura2 and atie anak tirikan blog sbb dah ada volleyball.. hahaha.. maaf ya.. okbai...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

4 comments:

Cik Jingga said...

eh dekat morib ada ekspo apa? lama gila xsinggah sana

atie zakaria said...

@Cik Jingga ekspo macam2.. ada pertandingan karaoke jugak kot sbb smlm lalu nmpk ada pentas kt situ...

igt blk nk singgah tp dah tutup plak... singgah laa.. morib pun dah baru skrg..

hahahaha, promote jap... heee..

nurkaloi said...

lala tu nmpak sedap ok !

tieykah said...

terliur jer!