Monday, February 7, 2011

cita2 masa zaman kanak-kanak

setiap kanak-kanak or dikenali sebagai BudAk kEciK di dunia ni mesti ada cita-cita.. alaa, kebiasaannya cita-cita budak kecik ni berdasarkan apa yg diorang tengok or dengar dari org sekeliling dia.. mcm atie dlu masa darjah 1 nak jd doktor.. tetttt, itu cita-cita yg paling selalu didengar oleh guru2 tahun 1.. bila dah besar sikit, atie mula berjinak dengan fashion.. everyday, ada je fashion baju yg atie lukis.. atie suka sketch fashion2 baju yang atie tengok kat tv.. hampir 10 jugak la sketchbook yg atie ada masa tu.. tp last2 terkubur macam tu je.. huhuhu.. ye laa, bila deh menginjak dewasa, dah tau fikir mana yang bagus untuk diri sendiri rite... hurm, but until now atie mmg suka tgk sketchbook org.. jom kite check sketcbook fashion designer..



as a designer * not me, diorang x lepas dari nak sketch pelbagai design.. kadang2 tu lukis ikut imaginasi diorang je.. am I right ??




lot of design.. lot of materials.. survive as a fashion designer..

it's really adorable.. kalau la atie teruskn minat atie pada fashion, mesti atie akan ada sketchbook yg m'lambak and also imaginasi yg tinggi.. and maybe atie dah ada label sendiri.. wow, look fantastic..

ahh kau, jangan la nak berangan.. atie dah masuk dalam bidang IT.. nahh kau, x de kena mengena pn dengan design.. hahahaha.. puas hati kau.. adehh, jangan la keputusan yang atie buat tu salah....zaman ni dah la susah sikit nak ceburi bidang IT coz dah banyak dah mahasiswa/wi yang ceburi bidang ni..so akan banyak saingan lah.. hadei hadei hadei... dunia oh dunia...

see the picture.. agak2 la kan, selama 3 tahun nnt atie belajar Software Engineering ni, semua tisu2 dalam badan atie akan bertukar tak jadi code2 seperti di atas.. hahahahakk.. agak mustahil di situ ye...

there, there.. belah kiri kamu.. atie amik software engineering.. hadui, terus-terang atie cakap susah.. tp kan, semua subjek susah sebenarnya.. mana ada benda yg senang kat dunia ni..bhai, kalau semua senang, mesti takde orang miskin kat dunia ni.. betul tak??

enough of my story.. nanti kalau ada idea lagi atie taip lagi ek entri.. kat sini atie sertakan sekali blog fashion designer.. baju2 yang dia design amatlah lawa2 and cantik2.. *wait, bukan ke maksud lawa and cantik tu sama.. ahh, lantak.. aku punya suka lah...

  1. http://bysandraazwan.blogspot.com/ : SANDRA AZWAN
  2. http://byfaizalhamid.blogspot.com/ : FAIZAL HAMID
silalah menjenguk ke blog mereka.. idea2 mereka mengenai fashion amat2 menakjubkan.. atie harap akan ada ramai lagi anak bangsa kita yang berjaya seperti mereka ni.. amin.....  doakan jugak atie berjaya dalam hidup yer.. huhuhu (^_~)

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...




Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku