Saturday, June 7, 2014

The Liebster Award by Aliaa Dhamirah


Atie here... Act, dh lama dah atie jd the lucky person sebab kena tag oleh cik adik Aliaa Dhamirah for LiebsterAward tp baru sekarang ada kesempatan nak buat...

Sebenar-benarnye atie sendiri x tau menatang apa liebster award ni.. bnyk jugak la atie tgk blogger yg taip entri pasal liebster award tp tu la, bila dah banyak sgt, atie sendiri malas nak baca.. hahahaha..maaf, ampun...

Back to main point.. meh kita jawab soalan2 cik adik kita ni.. (^-^)

The Question :-

  1.  Describe yourself in 5 words
  2.  Perkara paling ohsem/gempak yang anda pernah lakukan,
  3.  5 Cara untuk mengatasi rasa sedih bila kena marah secara tiba-tiba.
  4.  Pendapat anda tentang blog Lya.
  5.  Kenapa anda terlibat di dalam dunia blogging?
  6.  Apa kekurangan/kelemahan yang terdapat di dalam blog Lya?
  7.  5 Perkara yang anda paling ingin lakukan sebelum berkahwin.
  8.  Benda yang paling anda tidak suka/gemar lakukan.
  9.  Describe about your blog.
  10.  5 perkara yang anda akan lakukan untuk mendapat duit tambahan/lebih.
  11.  First impression terhadap diri Lya.

The Answer :-


     1. Suka pendam perasaan marah sndri.*err,blh diterima x 5 word tu??
     2. Paling ohsem?? rasanya belum lagi kot..  x tau la in future nnt.. hihi
     3. Atie bila kena marah dengan tiba2 terus tersentap or nangis.. 
         x de dah nak atasi.. cengeng budak ni dulu..tapi sekarang sorry la.. 
         nak nangis mmg susah kecuali ada drama tv yg sedih2 or cite 
         hindustand.. I is very2 cengeng kalau bab2 cite sedih ni.. 
         tengok cite Roomates pn boleh nangis bila roomates nanes.. 
         huwaaa...  
     4. My opinion, blog Lya simple but nice.. suka tengok sbb x 
         crowded sgt.. ngeee
     5. Atie start blogging at first sebab ada sorang kawan atie ni ada blog 
         then atie tengok mcm best plak ada blog ni sebab kita boleh 
         ckp or luahkan apa je yg kita suka.. ye lahh, dh kita tuan blog kn.. 
         kalau suka terima kasih, kalau x suka, angkat kaki and blahhh.. 
         senang cite... lgpun main point sebab atie terlibat dlm dunia 
         blogging ni coz nak share apa2 je rasa dalam hati ni either happy,
         sad or angry..
     6. Alamak ni yg atie lemah ni sebab atie x expert sgt bab2 nak
         mengkomen blog ni sebab atie sendiri pn x bape pakar dlm bab2 
         blog ni.. 
     7. First of course have a good job like a businesswomen.. 
         Then have a car..*err, lesen pn lesen agung.. hahaha.. 
         At least kalau termampu ada rumah sendiri or beli tanah and buat
         rumah for my parents.. 
         Have a vacation with my bff.. ye laa, bila dh kawin mesti nak 
         pikir suami lg kan..
         And last, tengok my brothers berjaya..
     8. Perkara yg paling atie x suka ialah paksa atie buat something 
         yg atie x rasa nak buat, kelam-kabut sampai menyusahkan 
         orang and last lelaki yg lambat.. urrggghhh, i hate it when kita 
         dah mekap bagai tp si lelaki dtg lambat.. kang mencarut ckp atie 
         ni kurang ajar, haihh telan jela carutan tu.. itu yg atie x suka.. 
         yg atie suka I love cooking, baking and menjahit.. 
         nampak macam mak2 dh kan tp tu la yg atie minat coz for me it can 
         help me in future... masa muda2 I've made a wrong choice 
         and now I'm gonna make it and I hope it will continue be my 
         priority..
     9. It's where I can speak freely without anyone tegah.. that why 
         everything I've say kalau ada yg melampau, it maybe because 
         I'm to angry.. hahaaa, sorry..
    10.First I have my own online shop.. bukak insta and cari 
         atiezakaria_onlineshop.. second atie jual novel and comic 
         terpakai.. kalau ada yg nak tau detail, boleh comment ye.. 
         third atie jahit craft felt for my mom school and if ada 
         tempahan dimasa lapang.. so dapat la jugk skit2 duit beli topup..
         Now atie busy dengan menjahit bj.. still learning but insyaallah 
         I'll be expert soon.. sape nak tempah baju raya tahun depan, 
         boleh la kot..
    11.First impression.. hmmm... as I can see lya ni manis orangnye 
         and asal dr kedah same like me..  org kedah ni mmg manis2 orgnye.. 
         ehhh.. hahaha..

okay done.. thanks lya coz tag atie... till then..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

6 comments:

Junkyo No Hikari said...

sis atie suka cooking, baking, jahit kan? why not make tuto utk 3 benda tuh?

tambah2 resipi :D and jahit2 XDD

awww sis Kedah ^___^ I'm from Kedah too :3

fadh leyanie said...

sama., suka jugak pendam rasa marah..tapi bila skali meletop,.habis semua melayang :P

atie zakaria said...

- junkyo no hikari
insyaallah kalau vitamin rajin terlebih and ada masa.. hihi

atie zakaria said...

- fadh leyanie
hehe.. tu laa, lama2 sgt pendam.. nnt bila dh meletop kalah bom masa hiroshima meletop.. huhu

Hot Gimmick said...

Yeahhh... Thanks atiee. Org Kedah memang ohsem kan? Haha :D

atie zakaria said...

- Hot Gimmick
yeaahhhh.. hihi