Thursday, June 19, 2014

Throwback Langkawi Trip Part 2


Dah berzaman baru nak sambung part 2.. hahaha.. tu laa, jangan berharap sgt yg atie ni rajin nak update menatang cite yg dah agak lama.. ni pun hapdet sebab perasan x de part 2 lg ...

Nak baca part 1 sila ke entri ini..

ok then.. now sambung pulak.. lepas turun dr cable car pg makan kt tepi pantai sambil tgk kapal layar melambak2.. wuuu, kt banting x de kapal layar.. sampan dgn bot tangkap ikan ada laa.. best sgt tempat tu, nyaman je.. pasir pantai pun bersih sgt..





The food was superb.. laksa die terbaik and rojak die kuahnya sgt2 sedap sampai abah tambah2 kali.. hahaha..

Then kitorang pg shopping la, apa lg yg boleh dibuat ye dak..  tp tempatnye atie x igt la nama apa tp kalau pg langkawi x sah kalau x shopping kt situ.. second day shopping sikit2 je.. bnyaknye berjalan..

Then mama suggest pg underwaterworld langkawi sbb nk tgk masa dia bukak and masa pekerja dia bg makan so nnt esoknya senang nak set masa pg pukul bpe..

dah jalan2 sampai malam mestila nak pg makan.. makanlaa kt tepi pantai lg.. tp kan makannye macam2 tp tu la kurang sedap.. menyesal tu ada la jugak tp walau macam manepun atie still bersyukur sbb dpt makan.. 




dah habis makan tu jalan tepi pantai laa.. buat apa mkn tepi pantai kalau lepas tu x jalan2 makan pasir pantai.. ehh.. hahaha




Then apa lagi, balik laa.. igtkan balik terus sbb masing2 dah penat tp abah drive pi kt yg ada patung helang besar gedabak tu.. 

Kami adik beradik memang first time dtg langkawi so kami excited.. ampun kalau ada gambaq yg nmpak kami mcm budak2 expecially atie.. I turn to 10 years old kid when with my family :D ..






Balik jom.. penat dah.. time ni rasanya dah lenguh bagai dah kaki.. mana x nye seharian berjalan je..

ok sambung PART 3 pulak nnt tp x tau la bile.. hahaha.. till then, byee..

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

7 comments:

Junkyo No Hikari said...

nampak rock je sume :D
best lah dapat gi langkawi XD
tapi ramai betul org..
tahun lpas masa pergi dekat eagle tuh memalam.. taklah ramai sgt org XDD
tapi turun kat jalan raya.. perghhhh sesak nafas XDD ramai sangat XD
tambah2 time tuh ada ramai pelancong dgn ada pesta dekat Pantai ape nama ntah pantai Chenang kowt XDD

atie zakaria said...

tu laa.. masa akk pg pn ramai gak org... sesak..
tp best.. hihi

Ana Lee said...

wahhhh .. beshhh nyaa xD

Lee Wa Wan said...

terbaik!!! ahahaha... wan percaya atau tidak tak pernah pon lagi pergi langkawi... sobs sobs TT

atie zakaria said...

- Ana lee
besttt.. lg best pg ngan family..ngeee... :D

atie zakaria said...

- Wan
nnt ada peluang,wan pg laaa..
best kt sne... :)

atie zakaria said...

- Wan
nnt ada peluang,wan pg laaa..
best kt sne... :)