Saturday, December 11, 2010

sikap pemandu di jalan raya

haishhh, atie geram betul bila naik kereta and then ada pemandu yg tak bertimbang rasa.. banyak la perkara yg buat atie tak puas hati.. even bukan atie yg bawak kereta, as penumpang atie rasa geram gak tengok pemandu2 yg berlagak pandai and rasa jalan ni bapak dorang punya.. sorry la klu ayat atie ni agak kasar but everyone bayar tax rite.. tol pun bayar la guna smart tag lagi weh but at least bertimbang rasa la sikit.. semua orang pun nak cepat tapi tak de la sampai menyakitkan hati.. meh sini atie listkan sikap2 pemandu kat malaysia yg amat2 lah menjengkelkan atie...



  1. sejak bila pulak lorong kanan jadi lorong utk kenderaan yg slow.. walawei, igt jalan ni korang punya ke hah? rasanya kalau nak slow sebelah kiri ni tak.. kau hengat kau guna kereta mahal so kau boleh buat apa saja la.. not only kereta yg mewah, kadang2 tu kereta biasa2 pun mcm ni gak.. so annoying okay.. kau boleh je buat dek bila ada kereta memotong kat sebelah kiri kau.. kau ni sedar ke tak yg kereta kau tu block kereta2 yg tgh laju sampai 80km kuasa tenuk? haishhh....samapai 1 tahap tu atie rasa macam nak letak je sign kat atas kereta yg tertulis [sejak bila plak lorong belah kanan jadi slow macam kura2 ] biar terasa sikit pemandu tu.. 
  2. memotong tanpa bagi signal.. cubalah korang pikir, kereta tengah laju and tiba2 ada plak kereta depan korang memotong tanpa bagi signal.. kalau terlanggar macam mana? MATI la jawabnya.. buat apa korang beli kereta kalau tak guna semua function dgn betul.. dah disediakan signal, gunalah.. pereka2 kereta takkan cipta signal tu kalau takde guna utk pemandu2 yg tak bertauliah macam korang ni... paling ketara sekali yg tak reti nak bagi signal bila nak memotong or nak masuk ke jalan balik adalah bas.. atie tau la korang ni selalu berhenti kat tepi jln cz nak amik penumpang but bertimbang rasa sikit.. bas dah la besar and then bila nak masuk ke jalan balik tak reti nak bagi signal.. takke akan menimbulkan kemarahan pemandu yg lain.. atie ckp mcm ni cz atie dah rasa smlm bila bas yg atie naik buat mcm tu sampaikan kereta tu hon lama gila cz marahkn pemandu bas tu..
  3. ni k epada pemandu lori and bas.. weh, tak payah la bawak lori or bas laju2.. korang bawak laju2 ni coz kena kejar ngn hantu ke? igt la pemandu and penumpang yg lain.. seram tau tak bila tgk lori or bas yg laju2 ni.. gila ke hape... lori tu dah la besar kalau langgar dgn kereta, yg naik kereta sure mati cz kecik.. yg lori ntah2 cedera ringan je.. slow la pandu ek, igt org yg tersayang... lagi2 atie ni, tak kawin lagi.. biarla atie hidup bahagia dulu.. hihihi..
  4. kepada penunggang motosikal.. korang kalau ye pun kecik, jgn la mencilok sampai tak hengat dunia.. kadang2 atie tgk cara korang mencilok tu agk merbahaya.. nanti takut tak sempat elak, tau2 je dah innalillah.. tak ke org kata mati katak mcm tu.. so bawak la motor tu elok2, pesanan dari atie sdn.bhd.   huhuhu
dah2, itu je kot atie nak bebel buat masa ni.. kalau ada yg lain lagi, nanti atie sambung bebel.. apa2 pun korang buat, ingatlah orang yg tersayang.. peace no war (^_^)

kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku...

Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

1 comment:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

paling aku x suka kalo time jem ada kete lalu kat laluan moto,,

mcm gampang,,da tu muka nak bongkak,,,siot je,,,
kacau aku nak speed je