Friday, December 3, 2010

suara hati

pagi2 ni tiba2 atie rasa sayu sangat2.. tak tau kenapa tiba2 atie rasa macam ni.. rasa macam lonely sangat.. maybe semua ni hanya mainan perasaan kot.. entah la. kadang2 atie rasa in reality pn atie akan rasa macam ni after this.. it make sense rite.. if u know what i'm going through rite now, u will undertand...


saat ni atie rasa mcm akan berulang sentiasa.. lepas ni mungkin atie akan sentiasa rasa sunyi.. untuk lupakan semua tu, atie akan buat something sampai penat.. and also mungkin akan memudaratkan diri atie sendiri.. biar, biar kesakitan yg atie rasa menjadi penawar kedukaan atie.. sekurang2nya, atie takkan ingat lagi kata2 itu.. atie takkan berduka lagi disebabkan kata2 itu.. it hurt me A LOT...


kadang2 iman di dada ni boleh ghaib begitu saja sampaikan atie terfikir if atie pergi untuk selama-lamanya, no one will care.. include you, you and you.. tapi atie panjatkan kesyukur sangat2 pada-Nya sebab lindungi atie dari berputus asa untuk hidup di bumi yang fana ni.. atie tahu, semua yang terjadi ada hikmahnya.. mungkin ini yang dah ditakdirkan untuk atie.. Allah tahu tahap ketabahan setiap hambanya.. dugaan yang diberi setimpal dengan ketabahan dan kekuatan hati seseorang hamba itu.. atie redha dan atie pasrah dengan semua ketentuan ini..


setiap mutiara jernih yang jatuh dari tubir mata atie selama ini tidak memberi apa2 kesan.. tak kan atie bazirkan lagi airmata ini.. insyaallah atie akan berusaha untuk kuatkan semangat dan hadapi semua ini dengan tabah.. atie tahu, yang dia takkan baca entri ni or buka pun blog atie.. sebab tu atie berani cakap semua ni.. jangan salah sangka.. atie tak salahkan sesiapa pun.. macam yang atie ckp tadi, semua ni terjadi atas kehendak-Nya dan atie pasrah... semoga dikemudian hari, bahagia yang menanti..
                                     
kamar tulisku, coretan diriku, rentetan hidupku
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

1 comment:

Daniela said...

ati kena tabah.....menangis tak kan selesaikan masalah....take care =)