Thursday, November 4, 2010

Angan-angan


manusia tak lekang dengan angan-angan.. kadang2 berangan tu boleh menggembirakan kita.. korang ada masa terluang atau tak, mesti tetap nak berangan.. so di bawah, sila senaraikan angan2 anda... agak2 korang nak tag kat kawan2 pun boleh... hee...



angan2 tu bagus tapi kalau tak berusaha, apa yang kita angankan takkan jadi kenyataan rite ??  petang2 ni macam2 yang atie angan2kan..  tiba2 plak nak berangan kan.. ye la, duduk rumah jadi suri rumah sepenuh masa.. bagus jugak, dapat melatih anak dara ni bila dah berkahwin nanti... * umur baru setahun jagung dah cakap pasal kahwin....

atie berangan tadi nak pergi switzerland.. atie teringin sangat nak pergi sana.. angan2 tu dah ada sejak atie sekolah rendah lagi.. atie tak tahu apa yang best kat sana, tapi nak jugak pergi.. dah lama dah tanam hasrat ni.. yang atie tahu switzerland ni cantik, indah.. subhanallah.. begitu indah ciptaan Tuhan.. sila menjamu selera dengan gambar2 switzerland..




cantik kan.. manala atie tak adore tempat ni.. kalau boleh nanti dah kahwin, nak berbulan madu kat sini.. heeee, bolehkan bakal suamiku ??

okay after that, berangan nih keluar dinner with hirthik roshan.. weh, hensem kot.. badan six pax and sangat2 terrer menari.. badan dia bila menari, meliuk lentuk ... kalau dapat kahwin dengan hirthik, tak keluar bilik la atie... heeee... tapi nak buat macam mana, hirthik dah kahwin, sebab tu berangan dinner je dengan dia.. candle light dinner tau.. dikelilingi dengan bunga lili yang putih suci tu then kat dalam taman.. wah wah wah, romantiknya... kalau dia berlakon, atie tak pernah la lepas tengok.. mesti akan tengok punya.. jom layan gambar hirthik yang kacak lagi bergaya ni..

see see ... muka dia yang kacak.. matanya menikam jiwa.. woot woot, cair kot.. kalau la dapat jumpa hirthik roshan ni, rasa seperti dunia ini ana yang punya * amik ayat P.Ramlee...

lihatlah badan dia.. dada yang bidang.. six pax lagi tu.. mana la tak cair.. bukan tahap cair dah ni.. lebur sudah.. heee, encik bakal suami, sila jangan marah okay... *padahal tak tahu lagi ni siapa suami.. cakap awal2, nanti senang.. tiada masalah timbul.. huhuhu...

alololo... kacaknya.. hirthik senyum kat atie la.. blushing sudah.. hahahahaha.. *perasan...

next angan-angan is nak pergi taman bunga.. rasa nak dikelilingi oleh bunga.. baring2 kat situ sambil menikmati keindahan alam.. semua ini bukan annoying okay.. ini namanya menghargai ciptaan Allah..  bukankah begitu indah bila atie dapat duduk kat 1 tempat dan dikelilingi oleh bunga-bungaan yang berwarna warni.. mesti mendamaikan...




to everyone, atie adore sangat2 bunga lili putih coz bagi atie bunga lili ni nampak suci and bersih.. agak2 ada siapa nak mengorat berkenalan dengan atie, sila sertakan yer bunga lili putih ni.. heee...

seperti biasa, siapa yang tak berangan2 nak rumah besar, lawa, siap ada swimming pool lagi.. atie  pun nak kot.. mana lah tahu anak ada dua belas lima orang ke, mana muat rumah kecil2 kan.. kereta pun kena besar jugak la.. huhuhu.. atie ada tengok desing rumah yang lawa2.. woot woot, menarik perhatian betul..

rumah mesti kena besar and lama mesti lapang.. jom tengok interior design pulak..

demand.. nak rumah mengadap laut.. baru rasa tenang dan damai.. *mahal gila... tapi berbaloi...

ruang tamu berkonsep moden.. pengunaan warna hitam putih menampakkan ruang tamu ni simple and mahal..

kalau boleh la, mesti boleh punya.. nak rumah yang ada 2 tangga macam ni.. nampak macam istana princess diaries.. tak pun kau boleh berangan pakai gaun pengantin then turun dari tangga.. sang jejaka sedang menunggu di bawah.. hahahahahahaha.. best tu...

tak lain tak bukan, rumah mesti ada kolah ye encik bakal suami.. atie amatlah suka mandi kolam.. sampai tangan dah kecut2 pun tak nak naik lagi..  nanti boleh baring atis kerusi and sunburnkan 1 badan.. * atie, kau hengat kau tu minah salleh yang selalu lepak2 tepi pantai pakai bikini yang sampai nak terjojol *********... jangau kau ikut perangai penjajah itu... heee.. 

last, landskap taman mestilah ada di perkarangan rumahku.. nanti petang2 suami isteri boleh duduk2 minum petang kat situ sambil tengok anak2 main..  how sweet....

dah dah.. tamat lah edisi atie berangan yer... kepada semua, apa angan2 anda ? nak tahu jugak..... atie nak tag angan2 ni kat .. 





















Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

2 comments:

FaiHash said...

ijah pun baru tulis entry pasal angan2 jgk ;)
tp mmg best berangan time tgh bosan tak tahu nk buat apa2. atleast boleh riang sikit hati. hehehe.

but yes, best nya kalau duduk rumah dgn taman bunga. sure sejuk je mata memandang :P

bLog atiE said...

heeee... nnt atie tgk blog ijah...
mmg, kadang2 berangan tu jugk bolh buat kite lupa mslh kite kejap.. huhuhu..

hope that angan2 tu bolh jd kenyataan...