Sunday, November 14, 2010

pearakan my lil bro

yeah, even atie not in mood sekarang but atie akan kotakan janji atie nak story bout perarakan my lil bro right.. hurm, mood sedang kucar-kacir sekarang and mata pun berair.. huhuhu.. okay la, x nak la cerita sedih kat korang.. atie story pasal adik atie okay..


hurm, hari ni 1 rumah terpaksa bangun awal okay.. perkataan terpaksa itu harus dihighlightkn coz mmg jarang org kt rumah ni nak bangun awal kalau takde pape.. hehehehe... kena siapkan semua pagi tu jugak cz adik dah nak berarak lepas zohor.. so boleh bayangkn x dgn bunga pahar x letak telur, samping adik a.k.a bendara x jahit lagi, baju x gosok lagi.. adeh, kabut seribu kali kabut...


sampai terpaksa minta tolong jiran jahitkan samping cz mesin jahit tiba plak masa ni nak buat hal.. hurm, thanks cik su.. huhuhu.. nak je culik anak cik su tu.. comel sgt2.. okay, main story.. wah wah wah, hensem adikku.. dengan pakaiannya yang segak.. majlis ni ada buat pertandingan baju tercantik and bunga pahar tercantik.. so mama pn mestilah berusaha utk menang.. jom tengok adik atie yg hensem lagi kacak ini.. ( oh jangan risau, kamu tetap dihatiku )






this my lil bro.. shaharin namanya.. segak x.. cuma x de keris je.. huhuhu



for bunga pahar pulak atie x sempat take pic la.. terlupa sudah.. bz sangat.. tapi kt bunga pahar tu ada little cute bear and bunga hidup..  atie sempat tangkap gambar bunag hidup je.. mahal kot, and jarang2 dapat tgk so xceted la nak take pic.. kalau bunga pahar every wedding yg atie attend dapat.. huhuhu..


adorable red roses but still x dapat compete with my lovely white lily


kekwa putih.. atie suka sgt tgk bunga warna putih


okay perjalanan majlis is dr masjid berarak ke dewan dalam keadaan yg panas terik.. atie dgn pki high heels terpaksa berjalan sejauh 2 kilometer sambil bawak bunga pahar yg berat tu.. adeh.. but takpe la, demi my lil bro, atie teruskan juga.. * ayat mcm nak lumba 100 meter je...  sampai dewan adik kena duduk kata tas pentas macam bersanding tu.. setiap budak2 dpt kain pelekat..

now time to know who win the best clothes.. atie x heran la no 1 and no 2 coz adik dapat no 3.. weh bangga kot cz adik hensem2 pun atas usaha atie jugak .. hehehehe.. adik dapat hadiah berupa kereta INSPIRA segijik and wang tunai sebanyak RM20,000.. gila kau, sape nak bagi hadiah macam tu.. adik ada la dapat hadiah but dirahsiakan.. huhuhu... at least menang tempat ketiga daripada yg mengigit ibu jari kaki coz x menang pape.. huhuhu... 

tu dapat hadiah la tu.. no 3 taw for pakaian terbaik...


lepas amik hadiah, adik dgn muka pucat pegi kat atie.. dia ckp die takut, sampai nak nangis kot.. atie, mama and abah sje je tak bgtahu dia hari ni just berarak je.. hehehehe.. kesian tengok dia, atie pn cakap la yg sunat hari lain.. baru la muka dia berseri balik and ada selera nk mkn.. lps makan dorang sume mandi dari pili bomba.. seronok plak tgk dorg mandi.. ye la, atie mne ada peluang nak mandi macam tu.. perempuan kan sunat mse kecik2... jom tgk picca dorg mandi..



my lil bro yg pakai baju putih tu


bestnya dorg suma mandi.. atie rasa macam nak join pun ada.. hehehe



abis mandi dah.. lencun sudah



si ayah memimpin anaknya.. huhuhu


end of the story.. but my lil bro x sunat pn hari ni.. dia sunat isnin 22 hrbln but atie ckp kt dia isnin akn datang ni.. atie ckp kat dia adik ada masa lg 1 hr je.. huhuhu, jahatkn atie.. hehehehe.. sje je nk buat dia cuak.. okay la, atie nk layan lagi cerita korean.. nite all.. daaa... 








Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

4 comments:

HAZWAN17 said...

oh nak sunat pun ada pertandingan baju tercantik erk..kreatif2...

HAZWAN17 said...

oh nak sunat pun ade pertandingan baju tercantik erk..kreatif2....

Lulu caldina said...

baju tu mmg cantik..patut menang..ngee

bLog atiE said...

hazwan17 : yup.. atie pn br tau.. sje je nk bg meriah kot...

lulu caldina : yup.. lain dr yg lain...