Saturday, November 6, 2010

kenduri arwah

salam.. sorry to all coz smlm atie tak dapat nak taip entri.. semalam ngantuk sangat and sakit sikit.. dia pun sakit.. kesian dia.. dia sakit kepala, and then kat rumah dia panadol or koyok pun takde.. nasib baik atie ingat petua yang atie pernah tulis kat entri.. atie suruh dia buat.. hope tu dapat menolong... kami semalam masing2 tidur awal.. tapi takpe, hari ni kalau atie rajin, atie taip banyak2 entri... kalau rajin la... huhuhu..


okay back ti the title.. tadi atie pergi kenduri arwah sorang kawan abah ni.. dia duduk sekitar perumahan atie jugak.. nama arwah pak cik ali.. orang selalu panggil dia Ali Gila.. not because dia gila.. no no no... disebabkan ada 2 orang nama ali kat sini, kami semua terpaksa membezakan mereka dengan memberi gelaran.. Ali Gila tu dapat nama coz pak cik ali ni gila2 wataknya.. happy2, and bila bercakap, suara dia 5 batu pun boleh dengar.. hahahaha.. yang lagi sorg ali dipanggil ali mamak coz dia memang keturunan mamak pun...


hurm, tragedi yang menimpa pak cik ali niterjadi masa family dia betul2 perlukan dia.. arwah  terlibat dalam kemalangan semasa otw nak balik dari kerja dia.. paling menyedihkan, anak bongsu dia tak dapat dan tak tahu ayahnya meninggal sebab masa tu anak dia ada kat tempat lain dan tak dapat balik.. mak dia pun tak sanggup nak bagitahu anak dia..


arwah kemalangan di selekoh tajam.. selekoh tu memang dikenali sebagai selekoh maut coz jalan kat situ gelap and berpasir.. pembinaan IKBN sedang dijalankan kt situ.. jalan kat situ sgt2 bahaya.. even atie sendiri kalau lalu jalan tu, berdebar je rasa.. padahal arwah just jatuh dalam parit je.. mungkin Allah lebih sayangkan arwah.. Al-Fatihah untuk arwah...


lepas ni atie nak story pasal deepavali.. wait for the next entri..
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

2 comments:

Affan Ruslan said...

Al-fatihah untuk arwah.
Ali Gila? Hehe. Biasalah org tua2, macam2 nama panggilan diorg bg kat member2. nasib baik diorg tak kisah sgt.

bLog atiE said...

hurmm.. tu br ali gila...
ada lg my dad punya kwn.. namanya hantu gigi...
hahahaha, pelik2 tul..