Sunday, October 31, 2010

tips ketika marah pada orang

assalamualaikum.. okay kali ni aku nak bagi korang tips2 ketika marah pada seseorang.. aku takde maksud pape ek tulis benda ni.. owh, of course not.. aku tak marah sape2.. siapalah aku untuk marah2 kan.. huhuhu..


okay tips yang pertama ketika korang tengah marah pada orang is ignore he or him.. itu tips yang berkesan coz korang takkan terasa apa2 pun.. is like orang tu takde kat situ.. kalau orang tu tegur korang pun, just ignore it okay... buat macam angin lalu je... berkesan okay...


tips kedua, jangan ingat pun pasal orang tu.. kisahkan pasal diri kau saja.. kau dah makan ke belum, sihat ke tak.. coz kalau kau tak pikir pasal diri sendiri, nanti yang mudaratnye kau.. sakitnye kau.. btol tak ?? hehhehehe...


tips yang ketiga, jauhi barang2 or something that belong to her or him.. handphone pun kalau boleh jauhkan.. agak2 kalau orang tu mesej or call, tak payah angkat.. buat apa, sakitkan hati je.. tapi kalau hal penting boleh la.. tapi kalau nak mengada2, no thanks.. takkan dilayan.. huhuhu...


tips yang keempat is wajib hiburkan diri sendiri because with that way, korang takkan ingat pasal orang tu.. easy rite... aku ada 4 tips je for this time.. if ada lagi aku terpikir, aku post untuk korang okay...  see ya.. daaaa....
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

1 comment:

aweysca said...

yeahhh!! tips yg sangat berguna.. thankss!!! praktik2!!