Friday, November 18, 2011

hell yeah !! seharian yang cukup menggembirakan (^_^)

yeayy, atie berjaya travel seorang diri naik turun 2 bas.. *bangga dengan diri sendiri .. hohoho, teramat gembira sampaikan cara gelak pun nada bangga semacam.. hahaha.. serius atie cakap nervous tu ada sebab bangun pagi semalam awal pulak.. siap pun awal so tercongok depan tv dulu sambil terfikir apa la akan jadi nanti bila atie naik bas sorang2.. derrr, wa takut kot.. nama je ladies, nampak ganas tapi dalam hati ada taman derr...

dengan excitednya tunggu bas terawal pulak.. bas pukul 11.30 tapi dtg pukul 11.. see, semangat tu.. padahal takut tertinggal bas.. hahaha.. alhamdulillah, takde masalah pun masa naik bas tu.. naik bas yg kedua atie menikmati perjalanan.. best derr travel sorang2.. baru atie tau nikmatnya travel sorang2 naik pengangkutan awam.. BERDIKARI nihhh... hahaha.. buktinya, jom tengok gambar perjalanan..



ohh, lupa nak cakap.. untuk hilangkan nervous dalam hati, sepanjang perjalanan atie dengar lagu using earphone.. sambil tu mumbling sorang2..

akhirnya sampai destinasi.. start searching for my "friend" .. haiyaa, cakap tunggu kat secret recipe but hilang pulak budak ni.. waiting then "friend" arrive.. well, dah janji nak tgk movie sama2.. pilihan hati of course la AKU BUKAN TOMBOI..


lepas ni bawak semua kawan2, family, sanak saudara.. agak2 nak ajak mamat indon, bangla nepal and pakistan pun boleh.. join tengok wayang.. serius, filem ni damm good.. tak kering gusi and tak mambazir pun duit korang beli tiket.. dari 5 bintang atie bagi   .. even ending dia tergantung this was a first time atie puas hati walaupun ending tergantung..  Scha sbg FARISYA or SHA, SHAHEIZY SAM sbg HARRY and SYAMSUL YUSOF sbg BURN a.ka BENDUL.. hahahaha.. love their acting so much..

guys, korang mesti kena tengok filem ni sebab yang pegang watak pengkid semuanya hensem.. Salina Saibi and zarina was one of them.. serius kalau korang tengok memang real lah dorang jadi pengkid.. ohsemm gilaa... hahaha.. zarina nampak jambu sangat2 bila jadi pengkid.. love it.. end of the story about pengkid nih sebab habis je tengok wayang asal lalu sebelah pengkid je, mata atie and my "friend" akan berinteraksi sesama sendiri.. suara tak keluar hanya isyarat mata.. faham2 lah korang.. hahahaha.. dalam hati " DAMM, asal la mata ni tak boleh lepas dari tengok pengkid lepas habis tengok FILEM TUH"

sebelum tengok wayang atie dah pergi makan dulu sebab tak amik breakfast pagi tu.. abah beli nasi lemak tapi atie tak makan sebab takut perut condem pulak dalam bas nanti.. just minum susu je.. so haruslah melahap makanan yang dok tayang kat tv tiap2 hari tu kan.. ciss, bedebah btok iklan tv, sebab kau aku dah teringin nak makan macam2.. KENNY ROGERS ROASTERS menjadi pilihan idaman kalbu..

Cappucino Ice Blended menjadi pilihan.. cream atas tu nampak menyelarakan..

this one tak ingat apa nama but kan ada keluar kat tv everyday.. that why la atie pilih dish yang ni..  super duper besar ayam dia.. tak habis pun.. kang mintak bungkus buat malu derr.. hahaha.. opss, desert tak sempat amik gambar dah licin.. hahaha

jalan2 with my "friend" .. beli belah sikit.. and selama ni lalu 1 kedai ni sweet sangat bau dia tapi tak pernah masuk but this time atie masuk and beli something.. hahaha, bangga ni sebab akhirnya masuk jugak kedai ni.. takde gambar kedai but ada gambar apa yang atie beli..

Tiramisu Panned Milk Chocolate - My Favourite

this one yang menyebabkan 1 kedai tu bau sweet sangat.. yummy..

this one tengah ada promosi so beli je lah.. bagi sape2 yg minat manis, boleh la makan ni sebab cookies ni super duper manis.. rasa susu manis sangat.. hee..

and of course for someone like me who loved reading, akan pantang nampak MPH, POPULAR or apa2 bookstore lah.. CINTA YANG KURASA menjadi pilihan hati..


and also an album for all picture yang dok terkumpul kat rumah.. takde album nak susun semua gambar tu...

isn't cute??

balik tu atie merdah hujan untuk ke bus stop.. even basah kuyup but i'm still happy.. i've got a lot of experience... sampai rumah, even tired atie still semangat nak baca novel but baru sampai separuh, dah tertidur.. so after this nak sambung baca lagi.. habis dah cerita... okbai..


Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

8 comments:

♥ Ieqa Chilleos♥ said...

uwahh ! Teruja adik tengokk :DD

hyz said...

laaaa da tua2 baru nak nek bas sorang2? aisshhhh hey tiramitsu cekelat tu pahit la.. x soke... huhu

atie zakaria said...

@♥ Ieqa Chilleos♥ heee.. akk lg teruja sbb travel sorang2... huhuhu

atie zakaria said...

@hyz hyz dengki... huhuhu.. atie x tua lah *x nak ngaku tu umur dah 20-an ..

nak buat mcm mana, dulu ayah tak bagi naik bas sorang2 so skrg ni br lah dpt bljr and after this akan bnyk lagi travel naik bas sorg2..

lepas ni nak try travel naik train ke kedah pulak la.. heee..

pahit tu ubat la hyz.. lagipun kalau manis sangat nnt cepat muak.. combination yg bagus.. luar pahit sikit but dalam manis...

peyansanstaro said...

bljar2 la naik pgkutan awam ye..
hehehe=))

iLa DhiLa said...

waa....berjaya pon nek bas sowang2...hahah...hidup ney kne berani atie...kalau takut semua x mnjdi....

atie...wat mase skang sy xley follow awk...line u sy ney agak tdk memuaskan...hehhe....i will follow u back....okeh....

atie zakaria said...

@peyansanstaro blajar dh la ni peyan.. syok naik bas masa tu... jln2 tgk putrajaya.. lawa sgt...

atie zakaria said...

@iLa DhiLa tu laaa.. nasib baik berjaya.. takut gak kne culik ngn mat bangla.. hahahahaha....

okay.. no biggie.. bila2 nnt follow laaa.. ^_^