Tuesday, November 29, 2011

tentang mereka

kali ni atie nak cerita tentang mereka yang selalu berada disamping atie.. macam2 kerenah and perangai yang kadang buat atie gelak, geram, marah and macam2 lah..

Amar Hazri - this person orang yang amat atie sayangi.. sayang atie kat dia tak tau nak cakap macam mana.. spechless.. walaupun dah banyak yang kami lalui, pada akhirnya kami tetap bersama..  sebenarnya kalau nak cakap pasal dia banyak tapi ini je lah yang boleh atie tulis.. selainnya biat atie sendiri yang tahu.. love him so much..

Ryan Lubis - ryan atie kenal dia since form 1 lagi but kitorang mula rapat since form 3... same class from form 1 sampai form 5 buatkan kitorang jadi rapat.. pernah atie merajuk dengan dia sebab dia janji nak masuk hostel sama2, last2 dia masuk lambat.. haa, hambik kau, aku merajuk dengan kau sampai tak nak bercakap pun dalam kelas even duduk sebelah2.. sanggup tu pindah tempat duduk, nak tunjuk yang aku merajuk dengan kau kan.. haha.. baru kau tau.. sape suruh tak masuk sama2.. dia ni pun suka mengenakan orang jugak.. ada saja idea dia.. apa2 pun aku doakan kau bahagia dgn zul.. jgn nk buat macam2 ek.. aku lepuk kau karang..

Hamidah Hamzah - ini budak kan, kalau belajar, struggle gila.. satu bilik dengan dia masa form 3 buatkan atie sentiasa berkobar nak study sebab tengok dia memanjang je study.. buat nescafe sebab nak tahan ngantok, study sepanjang malam dgn dia.. mmg terbaik lahh.. tengok la result PMR dia pun.. terbaik derr.. walau macam mana pun aku tak dapat kalahkan kau lagi.. haha.. tinggal kat 1 taman, dekat je pun kalau jalan kaki tapi masing2 malas keluar rumah.. kan midah kan.. ahahaha.. nasib laa dapat kawan malas nak berjalan.. aku cakap kat kite berdua..

Masturah Abd - anak pak lah ni atie rapat since form 3.. 1 bilik, katil pun dekat.. macam gosip atie sembang dengan dia.. study pun sama lah babe.. siap buat note sama2 lepas tu terangkan kat group.. kalau study tu mestilah ada atie, mas, and midah.. nak pandai sama2 kan.. kalau cerita pasal pakwe, shhh, rahsia kitorang laa.. igt lg, kalau skip terawih dengan mak cik 3 orang ni lah.. ryan, midah and mas.. masing senyap masuk bilik warden sbb x nk org nampak.. haha.. sampai sekarang still contact tapi susah nak jumpa.. last jumpa last year.. adehh, bila la nak jumpa kau mas oii..

Farah - anak mor tebebe ni, second day masuk kolej dah kenal farah.. masa tu tengok dia kecik je.. first day dah pergi makan sama2.. rumah kitorang lain2 lah masa tu.. so kadang2 tido rumah farah.. baju2 pun ada yang dah angkut pergi rumah dia.. bila atie tengah kecewa, dengan farah la atie masa tu.. terus kitorang pindah rumah duduk sama2.. bulan puasa kot pindah tu.. tak fikir apa dah, masa tu fikir nak sibuk sbb x nak sedih.. buat something tu pun sama2 jugak dgn ini budak.. haha.. shhhh.. kepunyaan Nur Aliff okay.. jangan kacau..

Aida - derr, ini orang mula2 sorry to say, atie tak rapat sangat dengan dia and tak suka sangat dengan dia.. tapi kan lama2 atie dah boleh terima dia.. kitorang pindah rumah sama2 kot.. bertiga.. haha.. inilaa room mate atie.. walaupun ganas tapi dalam hati ada taman.. hati keras macam batu tapi senyap2 sebenarnya kau nak nampak ayu jugak kan.. hahaha.. habis la aku balik kolej nnt..

Syaza Carol - first atie nampak syaza ni, dalam hati dah cakap, err macam sombong je budak ni.. ye laa, org KL kan.. senyum pun tak.. haha.. syaza ni atie kenal dia lambat sikit.. kitorang dah pindah rumah baru kenal dia sebab masa tu pun dia tengah cari rumah nak pindah.. since dia masuk rumah kitorang br la kenal die ni macam mana... gila2 kot bila dah TIME dia.. pernah tu atie, aida and syaza makan kat balkoni.. tapi tutup la dengan towel.. gila kau nanti orang kat bawah nampak.. rumah tingkat 5 kot.. err yang ni sudah berpunya.. hee...

Nurafiqah - pika ni atie rapat dengan dia since bila ntah x tau.. best kawan dengan dia sebab dia ni boleh dikatakan agak matang.. nak dapat apa2 nasihat pun boleh.. pandai masak and rajin sangat masak.. kalau nak hang out, best hang out dengan dia.. maybe atie tak kenal dia lama tapi atie tetap hargai dia sebagai kawan.. thanks pika sebab selalu ada bila kita perlukan pika..

Bella - rapat dengan bella sebab rapat dengan pika.. dorang dia kawan baik sebab tu terapat sekali dengan dia.. ini budak kepunyaan Umar ya.. dah di cop awal2.. comel orangnya, suka binatang.. suka cerita pasal binatang dengan dia.. tanya je lah apa2, confirm dia tau.. tabiat dia, suka tinggal kasut merata-rata.. hahaha.. jangan marah bella.. heee..

Nisa - nisa ni atie memang tak ingat sejak bila rapat dengan dia.. yang atie igt atie rapat dengan dia since datang rumah dia tgk rabbit die.. lepas tu rapat, main volley sama2, keluar makan sama2, lepak pun sama.. even tak selalu dengan dia pun atie selalu risau kat dia sebab dia ni kadang2 sakit sana sini.. dia suruh atie makan ubat or rest kalau sakit tapi dia tak buat pulak.. dia ni memang, kadang2 nak kena jugak ni.. huhu.. apa2 pun thanks for being my friend nisa.. thanks sebab tahan dengan karenah saya ni.. hehe..

Dewi Wahyuni - dewi ni sebenarnya setahun lagi tua dari atie.. housemate pika.. so secara tak langsung kenal jugak dengan dia.. dewi ni sebenanrnya tak boleh nak jangka dia kan buat apa tapi atie suka kawan dengan dia sebab sikap kitorang ada persamaan.. kira macam boleh masuk laaa.. hee.. even jarang jumpa pun tapi still ingat mengingati.. ^_^

Umar Siddiq - err, x de apa lah pasal dia ni.. buang karan je cakap pasal dia.. hahaha.. x de lah, sedia maklum umar adalah hak milik bella.  die ni housemate kepada cik abg saya, so mestilah atie kenal kan.. dia ni kerjanya membahan atie.. ada saja nak dibahannya.. kalau jumpa dia je kan, mesti geram sebab tak puas hati laa asyik kena bahan.. nak pulak dia dengan amar, kejenya memang membahan atie je laa.. korang memang kan, kalau tak membahan aku tak sah.. siap kau, nnt kau kena balik !!

itu je kot yang boleh disenaraikan buat masa ni.. haha.. apa2 pun korang still the best lahh..okbai...
Kamar Tulisku, Coretan Diriku, Rentetan Hidupku

9 comments:

NiSa ZuL said...

amboi description utk saya... ye la.. saya je la yg nakal.

hyz said...

unik nama ryan lubis.. heheheh mmg banyak kenangan ngan kawan2 kan?

atie zakaria said...

@NiSa ZuL haha.. x de la nakal mana tp nakal la jugk.. heee.. (~_^)

atie zakaria said...

@hyz yup unik.. first time dgr nama dia pun pikir err tu bukan nama lelaki inggeris ke.. die org sabah.. sbb tu namanya unik.. hehe.. mmg, kenangan dgn kawan tu x blh dilupakan..

tieykah said...

Unik nama kawan2 Atie:)

atie zakaria said...

@tieykah orgnye pun umik.. sbb tu atie syg dorg semua.. hehe..

Ieqa Chilleos said...

manyak ea kawan kawan akak , nama pun peliks je . Haha :)

atie zakaria said...

@Ieqa Chilleos mmg bnyk.. kwn tu kan biar beribu.. kwn tu pnting.. kite pun pandai cr kawan..

kawan ketawa, seronok2 tu ramai sangat tp kawan sedih, kawan yg sanggup tolong kite bila susah, sikit je..

bagi akk ada beza antara sahabat dgn kawan.. BFF tu lbh kepada sahabat.. ^_^

pelik sgt ke nama diorang?? hee..

Ieqa Chilleos said...

@atie zakaria
betul betul betul !
pelik ? hm sikit kot . hehe